18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Evian Mastersista major-turnaus vuonna 2013

Teinitähti Alexis Thompson sinnitteli viime vuonna Evian Mastersin voittotaistelussa loppumetreille saakka. © Getty Images

Vuodesta 1994 lähtien pelattu Evian Masters sai LET-kiertueelta major-statuksen vuonna 1998. Kaksi vuotta myöhemmin siitä tuli LET:n ja LPGA:n yhteisturnaus. Kaudella 2013 kilpailu saa myös LPGA:lta major-statuksen ja samalla uuden nimen: ”The Evian”. Tämä uutinen kerrottiin torstaina käynnistyvän Evian Mastersin lehdistötilaisuudessa turnauksen aattona.

The Evian pelataan vuonna 2013 syyskuun toisella viikolla, ja se tulee olemaan tuolloin kauden viimeinen major-turnaus Kraft Nabisco Championshipin, LPGA Championshipin, US Women’s Openin ja Women’s British Openin jälkeen.

Evian Masters on ollut vuosia yksi maailman suurimmista turnauksista naisten huippugolfissa. Palkintoarvoltaan 3,25 miljoonan dollarin kisaa suurempi kokonaispotti on vain US Women’s Openissa.

Turnaus on aina kuulunut pelaajien suosikkeihin. Kisan kaksinkertainen voittaja Laura Davies kuvaili Evian Mastersia yhdeksi vuoden parhaista tapahtumista kentällä ja sen ulkopuolella. Viime vuonna naisten Euroopan kiertueen ansiolistan voittaneen Lee-Ann Pacen mielestä pelaajat ovat Evianissa rennompia ja ilmapiiri on mahtava.

Kenttään suuria muutoksia

Evian Masters -kenttä tulee kokemaan kenttäsuunnittelija Steve Smyersin työryhmän johdolla suuria muutoksia ollakseen kovempi ja strategisesti vaativampi syyskuussa 2013. Mm. neljän viimeisen reiän uumeniin rakennetaan amfiteatterityyppinen katsomo, joka tuo lisää sähköä loppuratkaisuihin. Muutokset ovat saaneet maailmantähdiltä varauksetonta kiitosta.

Tämän vuoden turnauksessa on mukana 111 kilpailjaa, joista Evian Mastersin aikaisempia voittajia on seitsemän: Davies, Juli Inkster, Paula Creamer, Karrie Webb, Natalie Gulbis, Ai Miyazato sekä vuoden 2010 voittoa puolustava Jiyai Shin.

Maailmanlistan tämänhetken nelonen kukisti viime heinäkuussa viimeisen reiän birdiellään niukasti Morgan Presselin, Lexi Thompsonin sekä Na Yeon Choin.

Evian-les-Bains’sa, Itä-Ranskassa pelattavassa kisassa ei ole mukana suomalaispelaajia.

Lähde: LET-tiedotus

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje