[11][17]

[11][17]
Kilpagolf - PGA Tour

Ernie Els kuokki voittoon Bermudan saarella

Ernie Elsin kauden kolmatta voittoa olivat juhlimassa myös vaimo Liezl sekä tytär Samantha. © Getty Images

Ernie

Kauden neljästä major-voittajasta sekä Phil Mickelson että Louis Oosthuizen joutuivat loukkaantumisten johdosta jäämään pois PGA Grand Slam-tapahtumasta joka pelattiin 36 reiän mittaisena. Näiden tilalle hätiin kutsuttiin kolme majoria voittanut Ernie Els, sekä vuoden 2001 PGA Championshpin voittanut David Toms.

Jo avauskierroksen jälkeen näytti siltä, että varamiespalvelun kautta tulleet konkarit ratkaisevat voiton kohtalon keskenään.Toms näytti toisella kierroksella kulkevan voittoon, mutta Elsin kolme perättäistä birdietä sisääntulossa käänsivät tilanteen etelä-afrikkalaisella joka maanantaina täytti 41 vuotta.

Elsille osallistumiskerta oli kolmas, voitto toinen. Vuonna 1994 hän jäi jumboksi, kaudella 1997 Els voitti jättäen mm. Tiger Woodsin taakseen. Kuluvan vuoden aikana Els voitti alkukaudesta kaksi PGA Tourin kisaa. Iso kala jäi nostamatta ylös, US Openissa hän hätyytteli pitkään kärkeä, lopullinen sijoitus oli kolmas.

PGA Grand Slam ratkesi lopulta viheriöillä joilla Els oli takellellut pahasti viimeiseen sisääntuloon asti. David Toms piti paikkansa ja masensi muita osallistujia mm. chipppaamalla kahdesti sisään.

”Puttieni vauhdit eivät olleet kohdallaan. Sitten vain löysin hyvän vireen ja kun David vielä teki yhden bogeyn tuottaneen virheen, peli kääntyi hetkessä, Els muistutti voittoonsa johtaneista tapahtumista.

Martin Kaymer on usein maininnut Ernie Elsin suureksi juniorivuosiensa idoliksi. Saksalainen sai samassa ryhmässä seurata sankarinsa voittoa. Hänen oma kolmen ykköstilansa sarja päättyi ( PGA Championships, KLM OPEN, Alfred Dunhill Links Championships)

Tyhjin käsin ei tarvinnut kenenkään Bermudalta lähteä. Els ansaitsi virallisen tarinan mukaan 600.000 dollaria, Tomsin tilipussiin putosi 300.000, Kaymer ja McDowell saivat 225.000 miestä kohden.

Kilpailun ylivoimaisin voitto koettiin vuonna 2002, jolloin Tiger Woods kukisti kahden kierroksen kisassa seuraavaa pelaajaa käsittämättömästi 14 lyönnin erolla.