[13][26]

[13][26]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Erityisgolfin avoimissa SM-kilpailuissa ulkomaalaiskomento

Ville Lipsanen (kesk.) voitti Master Golfissa Special Olympics -sarjan. Arkistokuva.

Ulkomaalaiset näyttivät tänä vuonna kaapin paikan erityisgolfin SM-kilpailuissa Master Golfissa. Halvaantuneella oikealla kädellä pelaava Tanskan Mads Lykke Nielsen otti kultaa pääkilpailussa eli tasoituksettomassa lyöntipelissä tuloksella 12 yli par´in (75+83).

”Peli toimi kokonaisuudessaan hyvin, mutta varsinkin toisena päivänä Master Golfin upeat viheriöt tekivät puttaamisesta todella haastavaa”, kommentoi voittajaMads Lykke Nielsenomaa suoritustaan. Hopeaa sai kilpailun alussa ammattilaiseksi siirtynyt Ison-Britannian Andy Gardiner yhteistuloksella +20 (84+82). Gardinerin suorituksen arvoa nostaa se, että vuosi sitten hän istui pyörätuolissa eikä ollut kunnolla edes kokeillut golfia. Tasoitus ennen ammattilaiseksi siirtymistä hänellä oli 4,8. ”500 palloa säästä riippumatta jokaisena vuoden päivänä ja jatkuva kehittymisen nälkä ovat saaneet minut näin pitkälle”, sääriproteesilla pelaava Gardiner selitti huikean kehityksen salaisuutta. Pronssia sai samalla tuloksella Ruotsin yhdellä kädellä pelaava Jonas Andersson. Neljänneksi ja parhaaksi suomalaiseksi ylsi Tarina Golfin Tero Peltola, josta tuli samalla vuoden 2012 erityisgolfin Suomen mestari. Suomalaisvoittajat muissa sarjoissa

Tasoituksellisen lyöntipelin sarjassa saatiin järjestävän seuran iloksi voittaja Master Golfin Johannes Siikosesta. Hän voitti muut mitalisijat saavuttaneet Norjan Marko Lundin ja Saksan Rudolf Elmptin lopulta selkeällä kuuden lyönnin erolla. Tasoituksellisen pistebogeyn sarjassa Suomen mestariksi kruunattiin Vihti Golf Clubin Timo Pessi. Kehitysvammaisten Special Olympics -sarjan kultaa sai Kerigolfin Ville Lipsanen.