11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Muu

Erik Myllymäelle tuplapotti Decolight Invitational pro-amissa Tapiolassa

Ammattilaispelaajat ja yrityspuolen johtajat tekivät tuttavuutta Janne Paulamäen ideoimassa kisassa.

Tapiola Golfin kentällä pelattiin perjantaina 18 kutsutun ammattilaisen ja näiden johtamien amatööriryhmien kisa, jonka jälkeen ammattilaiset saivat palkintopöydästä 30 000 euroa rahaa sekä lähes 5 000 euron edestä varustepaketteja.

Palkintopöytä oli siis hyvin runsas. Tämä korostui senkin johdosta, että maan huipuista melkoinen osa kilpaili samanaikaisesti ulkomailla.

Ranskassa pelattiin European Touria, CT:n , Nordic Leaguen, LETAS-kiertueen kisa sekä amatöörien EM-kilpailut olivat myös päällekkäin Tapiolan tapahtuman kanssa.

Yllättävintä Tapiolan tapahtumassa oli se, että vielä keväällä kukaan ei osannut aavistaa tällaista kisaa edes järjestettävän.

Janne Paulamäki on tuorein kummisetä suomalaisille huippugolfareille ja sellaisiksi pyrkiville.

Pelaajat saivat hakea paikkaa kisaan vapaamuotoisen hakemuksen kautta. Kutsu meni 50:lle pelaajalle, joista 27 vastasi ja 18 tuli valituiksi.

”Hakemusten laajuus ja taso vaihtelivat laidasta laitaan. Lyhin oli A-nelosen mittainen, pisin 40 sivuinen. Moni pelaaja myönsi olleensa tiedon saatuaan täysin haavi auki, mutta toki innostunut tavastamme lähestyä heitä pyytämällä hakemusta kisaan pääsemiseksi”, kertoo Decolight Oy:n toimitusjohtaja Janne Paulamäki.

Yhdeksän birdien kierros toi voiton

Tuulisissa ja osittain sateisessa kelissä parhaan tuloksen 67, viisi alle parin teki Nokia River Golfin Erik Myllymäki.

”Haasteita riitti myös joissain vaikeissa lipunpaikoissa. Hyvää peliä esitin, neljän bogin vastapainoksi birkkuja kertyi yhdeksän”, neljättä kauttaan ammattilaisena kiertävä tamperelainen kertoi.

Amatöörinä Erik Myllymäki hätkähdytti suomalaisia golfin ystäviä jo elokuussa 2013 ollen kymmenes Kytäjällä pidetyssä Challenge Tourin kilpailussa.

Myllymäen ansiolistalla suurin voitto on Nordic Leaguelta kaudelta 2016. Tuolloin hänellä oli kauden loppuhetkillä mahdollisuudet nousta rankinglistalla viiden joukkoon ja saada paikka CT:lle.

2017 oli taas työläämpi kausi. Keväällä Myllymäki vaihtoi valmentajakseen Lappeenrannassa vaikuttavan Marko Kostensalon.

”Yhteistyö on lähtenyt hyvin käyntiin. Peruspalikoita on laitettu kohdilleen, jotta hyvän ja huonon päivän välinen ero olisi huomattavasti nykyistä pienenpi. Pelaan kuluvan kauden enimmäkseen Suomessa, syksyllä on tarkoitus mennä mukaan ET:n karsintoihin.”

Voitostaan Myllymäki sai 5 000 euroa. Kilpailun ja tapahtuman toinen, jopa suurempi kärki oli kahdelle pelaajalle jaetut yhteensä 15 000 euron tukipaketit kaudelle 2019.

Myllymäki valittiin tekemänsä hakemuksen, peliesityksen ja raadin päivän aikana tekemien havaintojen perusteella sopivimmaksi kumppaniksi Decolight Oy:lle. Hän sai tukirahaa 10 000 euroa.

Pickalaa edustava, USA:ssa opintonsa loppuun saattanut Juuso Kahlos sai potista kolmasosan, 5 000 euroa.

Juuso Kahlos palasi Suomeen ja siirtyi ammattilaiseksi päätettyään opiskelunsa Floridassa: Kuva: UCF

”Tukipaketti luo erinomaisen pohjan kauden 2019 harjoittelulle ja valmentautumiselle. Pystyn treenaamaan enemmän ulkomailla, lajivalmentajan lisäksi kykenen käyttämään myös fyysisen puolen koutsia useammin”, Myllymäki laskeskeli.

Kakkostilan jakoivat lyöntiä heikommalla tuloksella Kalle Sneck ja Miki Kuronen. Naiset pelasivat samassa sarjassa, Jenna Mäihäniemi jakoi neljättä sijaa Kristian Kulokorven ja Niclas Hellbergin kanssa tuloksella 70.

Suomalaisgolfreilla vielä oppimista markkininointi- ja pr-osaamisessa

Golfhulluksi itsensä tunnustava Paulamäki on seurannut kauempaa, vierestäkin suomalaisten golfhuippujen ja kansainväliselle huipulle tähyävien pelaamista, harjoittelua ja etenkin yhteydenpitoa yhteistyökumppaneihin.

Pirkanmaalla pitkään asunut Paulamäki oli aiemmin rakennusalalla vaikuttaneena rakentamassa Golf Pirkkalan kenttää. Noora Komulaisen kanssa hän on tehnyt yhteistyötä, tästä johtuen olympialaisissakin Suomea edustanut Komulainen oli mukana perjantain kisassa.

Noora Komulainen pelaa seuraavat kilpailunsa Ohiossa, New Yorkissa ja Skotlannissa.

”Olen paitsi seurannut kisoja, myös keskustellut lukuisten pelaajien, valmentajien ja alan vaikuttajien kanssa. Minulle on muodostunut kuva siitä, että suuri osa näistä täälläkin mukana olleista pelaajista ei kykene hahmottamaan kokonaiskuvaa siitä, millaisia vaatimuksia huipulle pääseminen asettaa”, Paulamäki lataa kahvipöydässä pari tuntia ennen pro-amin starttia.

Hyvin monilla pelaamisen ja harjoittelun, valmentautumisen ja normaalielämän mahdollistavan tulorahoituksen saaminen riittäviin summiin on lähes ylivoimainen tehtävä.

Näistä tekijöistä syntyi idea Decolight Invitational pro-amin järjestämisestä.

”Suomalaisilla golfareilla on vielä hyvin paljon parantamista viestinnässään nykyisten kumppanien kanssa, sekä uusien hankkimisessa. Kontaktointi on heikkoa tai olematonta, tämä viesti tulee valitettavan usealta yritykseltä, joilla on resursseja ja tapoja käyttää golfareita markkinoinnissaan”, Paulamäki naulaa kantansa.

Päivän virallinen osuus alkoi jo aamukymmeneltä, ohjelmaa riitti pitkälle iltaan.

”Tarkoituksellakin olin venyttänyt tilaisuuden kestoa, jotta pelaajilla oli mahdollisuus päästä keskusteluihin yhteistyökandidaattien kanssa. Tältä osin olisin odottanut hieman aktiivisempaa otetta myyjäpuolelta”, Paulamäki muotoili näkemänsä ja yrityspuolen edustajien kertomukset päivän kulusta.

Päätöstä kilpailun tai tapahtuman jatkosta ei ole tehty, mutta Paulamäki nosti varovaisesti vihreää lippua myös vuodelle 2019.

Juuso Kahlos sai myös Abacukselta 2 500 euron arvoisen tukipaketin vaatetukseen. Vasemmalla myyntijohtaja Pasi Järvinen, oikealla Janne Paulamäki.

”Haluan myös nähdä miten nyt valitsemamme Erik Myllymäki ja Juuso Kahlos käyttävät avustuksensa ja kuinka kommunikointi välillämme toimii. Suomessa on yrityspuolella runsaasti vaikuttajia, joille golfarien on mahdollista myydä itsensä mielenkiintoisen persoonan ja koukuttavan yhteistyön kautta. Toivottavasti järjestämämme kisa toimii myös keskustelunavaajana golfalalla”, Janne Paulamäki viestitti kisan päätyttyä.

Decolight Invitational pro-am

Tulokset ja palkitut:

1. Myllymäki Erik, NRG, 67                           5.000 €

T2. Sneck Kalle, GG, 68                                  2.500 €

T2. Kuronen Miki, NGK, 68                          2.500 €

T4. Kulokorpi Kristian, PGC, 70                   1.000 €

T4. Mäihäniemi Jenna, SHG, 70                  1.000 €

T4. Hellberg Niclas, PGH, 70                        1.000 €

Lähimmäksi lippua

Kukkonen Juhana, OGK                                1.000 €

Chippikisa

Peter Erofejeff, ERG                                       1.000 €

Tukipakettien saajat

Erik Myllymäki, NRG                                     10.000 €

Juuso Kahlos, PGC                                          5.000 €

Ecco tukipaketti

Henri Lahdenperä, KyG                                 1.200 €

Abacus tukipaketti

Juuso Kahlos, PGC                                          2.500 €

Leader tukipaketti

Krista Bakker, ERG                                         1.000 €

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje