18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Epätasaisuus murskasi Suomen aloituksen

Pulkkanen teki ensimmäisellä kierroksella seitsemän birdietä - tulos 5.

Viralliseksi kisatavoitteeksi asetettu sijoittuminen 15 parhaan maan joukkoon sai Suomen miesten MM-ryhmällä hienoisen kolauksen. Joukkueen tulokset 74,74,76 toivat yhteistuloksen +6 joka oli tavoitteesta n. kuusi lyöntiä liikaa. Kalle Samooja (4), Mikael Salminen (4) ja Tapio Pulkkanen (7) tekivät kierroksen aikana kokonaisuudessaan 15 birdietä, joista tulos ei jäänyt puuttumaan.

Olivos kentällä aloittaneet suomalaiset ovat kaiken järjen mukaan joutuneet kapean puistokentän hampaisiin. Mikael Salminen viestitti paikanpäältä vinon avauksen johtavan useimmilla kerroilla poikittain väylälle tyyliseen ratkaisuun.

Suomi pelasi ensimmäisen kierroksen yhdessä Kanadan kanssa. Vahvassa nousussa oleva Kanadan golf sai lisää aihetta riemuun ensimmäisellä kierroksella. Kanadan pelaajat (3) tekivät ensimmäisellä kierroksella vähemmän birdejä kuin suomalaiset (10 + 2 eagle). Kolmikon yhteistulos -5 oli silti 11 lyöntiä parempi kuin Suomella.

Ensimmäinen kierros on neljän kierroksen kilpailussakin elintärkeä, mutta mikäli birdie-hanat pysyvät auki vaikuttaa vahvasti siltä, että omiin on vielä uskomista. Aina ”räjähdysaltis” Pulkkanen olisi voinut suuremmat missit välttämällä olla aivan henk.koht sarjan kärkihaminoissa.

Myös Kalle Samooja voi varmasti todeta mahdollisuuksia olleen parempaan. Neljän reiän jakso etuysin lopussa sujui turkulaiselta +4. Mikael Salminen koki myös ongelmansa samoilla väylillä. Kentän väylät 14-18 +5.

Etuysin lopun kaltaiset synkät hetket on saatava kortista pois. Mikäli kärkeä meinaa saavuttaa on tulokset jatkossa löydyttävä paarin paremmalta puolelta.

Mikael Salmisen lähettämä tervehdys alla luettavissa:

Tänään vähän heikko päivä kaikilla mutta kisafiilis saatiin kyllä vihdoin päälle eli hyvää golffia on vielä tulossa. Omalla kohalla yks pimeä hetki ulosmenossa joka pilasi scoren. Muutama hankala lipunpaikka, mutta muuten kenttä ja sää oli loistavat tuloksentekoon. Yleinen tulostaso kuitenkin kertoo vähän siitä että mitään mega paarinalituksia ei näillä kentillä helposti tule. Olivos kentällä varsinkin avauslyöntien tärkeys korostuu kun missattu avaus johtaa todella usein bogiin ilman sen kummempaa sähellystä. Suomella tänään liikaa mustaa korteissa eli tuplat täytyy karsia pois jos haluaa päästä paarin paremmalle puolelle. Huomenna kuulemma luvassa jopa sadetta ja kenttänä siis buenos aires golf club. Jos keli tosiaan muuttuu vaikeaksi niin hyvällä pelillä on mahollisuudet nousta enemmänkin boardilla. Huomenna pallon sijottelu paremmaksi ni eiköhän taas päästä paarinalitus tahtiin.

-Mikke

Ranska ja Kanada kärjessä

Suomen joukkueen kanssa pelannut Kanadan joukkue on toisella sijalla. Kanadan parhaana kunnosautui Eugene Wong jonka tulos ensimmäiseltä kierrokselta oli lupaava 67 (-4). Kanadan kokonaistulos ensimmäisen kierroksen jälkeen on -5.

Ensimmäisen kierroksen ollessa vielä hieman kesken on kärjessä Ranskan joukkue tuloksella -7. Joukkueen alustava ykköstykki Johann Lopez-Lazaro epäonnistui täysin pelaten kierroksen 79. Muu joukkue paikkasi – Alexander Levy 68 (-4) ja Romain Wattel 69 (-3) pelasivat joukkueensa kilpailun johtoon.

Rakas Ruotsi aloitti myös terävästi. Jeff Karlssonin (71) ja Henrik Norlanderin (70) tuottamien tulosten summa -3 riittää avauskierroksen loppupuolella kolmanteen sijaan.

Tasaisessa kilpailussa nopeasti katsoen Buenos Aires Golf and Country Clubin kenttä on ollut lievästi helpompi kuin Olivos, jota Suomen joukkue avauspäivänä kiersi. Vanha klisee tulokset ovat vertailukelpoisia vasta kahden kierroksen jälkeen ei kuitenkaan täysin päde Argentiinan kisan kohdalla.

Suomi pääsee toisella kierroksella kiertämään BA:n kenttää.Lisää tietoa luvassa myöhemmin.

Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje