[16][25]

[16][25]

Kun kärkipari hyytyi, nousi Matsuyama ennätystuloksella LA:n huippukisan ykköseksi

Hideki Matsuyama oli sunnuntaina elementissään. Kuva: Getty Images

Hideki Matsuyamasta tuli eniten voittoja PGA Tourilla saavuttanut aasialaispelaaja.

Golfturnauksessa ei tarvitse keikkua kärkikahinoissa, kunhan vain muistaa painaa kaasua ajoissa. Hideki Matsuyama (-17) laittoi vasta Los Angelesin turnauksen päätöspäivänä isoa vaihdetta silmään, ja antoi mennä. Tulos 62 oli lopulta niin kovaa valuttaa, että sillä irtosi Genesis Invitationalissa kolmen lyönnin voitto.

Matsuyama teki sunnuntaina kolme kolmen birdien putkea, joista ensimmäisen heti kierroksen alkuun. Japanilainen lähti neljänteen päivään kuuden lyönnin takaa-ajoasemasta, joten kiinnikurottavaa riitti.

Hän käynnisti Riviera Country Clubin kentän takaysin toisella kolmen birdien suoralla, mutta jätti lopullisen kuoliniskun kierroksen loppuun. Kilpailun viimeisen puolen tunnin aikana kävi selväksi, ettei kärkiryhmien pelaajista ole enää hänen uhkaajikseen.

Tulos 62 on Genesis Invitationalin voittajan paras finaalikierroksen noteeraus. Entinen ennätys oli peräisin vuodelta 1986. Matsuyamasta tuli myös yhdeksällä ykköstilallaan eniten voittoja PGA Tourilla saavuttanut aasialaispelaaja. Voittoja on käytännössä kaksinumeroinen määrä, sillä hän oli paras myös vuoden 2016 Hero World Challengessa. Bahaman kutsuturnaus ei ole kuitenkaan kiertueen virallinen kilpailu.

Listalta löytyy kaksi WGC-sarjan kisan ykköstilaa, mutta uran ylivoimaisesti hehkein voitto on peräisin vuoden 2021 Masters Tournamentista. Tuolloinkin kakkoseksi jäi Will Zalatoris (-14), joka jakoi viikonvaihteessa toisen sijan Luke Listin kanssa.

Tuon loukkaantumisen jälkeen pelkäsin joka viikko, että jotain pahaa tapahtuisi.

Voitto oli Matsuyaman ensimmäinen yli kahteen vuoteen. Häntä ovat kiusanneet maaliskuun 2022 Bay Hillin kilpailusta lähtien niska- ja selkävaivat, mikä on heijastunut suorituksiin. Viimeiset pari vuotta olivat tuottaneet Matsuyamalle vain kuusi top 10 -sijoitusta, ja hän ehti pudota maailmanlistalla 50 parhaan ulkopuolelle. Tuore päivitys nosti hänet rankingissa sijalle 20.

”Tuon loukkaantumisen jälkeen pelkäsin joka viikko, että jotain pahaa tapahtuisi. Tällä viikolla ei ollut vaivoja, ja pelasin vailla huolia. Siitä oli paljon apua”, sunnuntaina 32 vuotta täyttävä Matsuyama sanoi.

Matsuyama kuittasi Tiger Woodsin isännöimän kauden kolmannen Signature-kilpailun voitosta neljä miljoonaa dollaria palkintorahaa.

Kärkiparilla veto poissa

Kärkiryhmässä pelanneiden Patrick Cantlayn ja Xander Schauffelen esitys sunnuntaina oli odottamattoman vaisu. Kahden lyönnin johdosta viimeiseen päivään lähtenyt Cantlay ei tuntunut osuvan väyliin ja griineihin, eikä puttikaan uponnut. Hän ei saanut birdieä helpolla ykkösväylällä, ja seuraavan kerran Cantlay puttasi birdieä kuutosella. Tulokseksi jäi 72.

Cantlay ja Schauffele (-13) jakoivat hyvin kirineen Adam Hadwinin kanssa neljännen sijan. Englannin Tommy Fleetwood (-8) päätyi parhaana eurooppalaisena sijalle T10.

Lue seuraavaksi: Huonovointinen Woods vetäytyi Los Angelesin huipputurnauksesta -Spieth koki harvinaisen kömmähdyksen