25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Elinalle täysi kortti, Noora sai hyvän kategorian

Elina Nummenpään kelpaa hymyillä. Ladies European Tourin kortti irtosi lopulta selkeästi.

Nokia River Golfin Elina Nummenpää pelasi Marokossa LET:n karsinnoissa erinomaisesti juuri silloin, kun sitä tarvittiin. Nousi alkoi jo sunnuntaina ja finaalipäivänä Turussa golfoppinsa saanut Nummenpää rutisti tärkeällä viimeisellä kierroksella neljä alle ja nousi päivän mittaan tukevasti 30 parhaan eli kortin saavien pelaajien joukkoon.

Nummenpää aloitti kierroksensa kymppitiiltä ja napsautti heti bogin. Sen jälkeen työskentely oli rauhallista ja ammattitaitoista: kuusi birkkua ennen viimeistä reikää, johon siihenkin napsahti bogi. Mutta homma oli jo hoidettu.

Nummenpää on kiertänyt pienempiä ammattilaiskiertueita jo pitkään ilman mainittavampaa menestystä, mutta syksyn aikana peli on loksahtanut kohdalleen ja pitkäjänteinen työ palkittiin.

Noora Tammisen kategorialla pääsee myös pelaamaan LET:lle.

Noora Tammisen kategorialla pääsee myös pelaamaan LET:lle.

Parhaana suomalaisena finaalikierrokselle lähtenyt Noora Tamminen ei saanut itsestään kaikkea irti. Päivä alkoi bogilla, ja hän keikkui koko päivän korttirajan tuntumassa, välillä sisällä ja välillä ulkona. Bogeja kertyi kaikkiaan kolme ja birkkuja vain kaksi. Näin hän jäi harmittavasti ainoastaan lyönnin päähän LET:n täydestä kortista. Mutta ainakin tänä vuonna Nooran kategorialla olisi päässyt pelaamaan ainakin alkukaudesta lähes samat kisat kuin täyden kortin pelaajatkin.

Kilpailun ylivoimainen voittaja oli suomalaisillekin hyvin tuttu Ariya Jutanugarn. Ariya ja isosiskonsa Moriya ovat tuttuja Finnair Mastersista. Ensimmäisen vierailun aikana he olivat ainoastaan 12- ja 13-vuotiaita. Ariya voitti LET:n karsinnan viiden lyönnin erolla toiseksi tulleisiin Nikki Campbelliin ja Emily Tayloriin.

Kortin ansanneiden joukossa on muitakin Finnair Mastersista tuttuja pelaajia. Intian naisgolfia LET:llä esitellyt Sharmila Nicollet onnistui lunastamaan itselleen kortin lyönnin Elinaa paremmalla tuloksella. Sharmila on kerännyt huomiota lähinnä kotimaansa ja ulkonäkönsä ansiosta.

Kärkikymmenikössä tai tasatuloksessa kortin saaneiden joukossa oli neljä amatööriä eli vanhaa sanontaa mukaillen he ylittivät keskialueen nopeasti. Ja noiden neljän lisäksi eivät muut amatöörit karsintaa läpäisseet.

LET:lle oli yrittämässä myös Yhdysvalloissa melkoisesti julkisuutta saanut Cheyenne Woods, joka on Tiger Woodsin velipuolen tytär. Sijoitus oli 36. eli Cheyenne pelaa pääkiertueilla jatkossakin lähinnä villien korttien turvin ja niitä häneltä tuskin tulee puuttumaan, sillä setänsä tavoin hän kuuluu Niken talliin.

Jari Jokinen

Elina Nummenpään kotisivu

Noora Tammisen blogi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje