28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Ei kahta ilman kolmatta?

Carly Booth ehti voittaa LET-kiertueella kaksi turnausta ennen 20-vuotispäiväänsä. Kuva: LET

Carly Booth saapui tällä viikolla Prahaan tuliaisinaan kassillinen itseluottamusta. Ihmekös tuo, sillä torstaina 20 vuotta täyttävä pelaaja on voittanut LET-kiertueella jo kaksi turnausta meneillään olevalla kaudella.

Skotlantilainen sai viime sunnuntaina ennenaikaisen syntymäpäivälahjan voitettuaan Ladies Swiss Openin mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen: Booth ratkaisi pelin edukseen neljännellä uusintareiällä tekemällään eaglella. Uran ensimmäisen LET-voittonsa Booth saalisti toukokuussa kotimaansa avoimessa mestaruusturnauksessa.

”Odotan innolla tulevaa kilpailua, sillä pidän Albatross Golf Resortin kentästä”, Booth sanoi. ”Toivottavasti yllän hyvään sijoitukseen, kunnes jään muutaman viikon tauolle ennen Evian Mastersia.”

”Päämääräni on saavuttaa kaksi voittoa ennen kuin täytän 20 vuotta ja se onnistui.”

Sveitsissä Boothin bägiä kantoi Euroopan kiertueella pelaava poikaystävä Estanislao Goya. Prahassa hänen caddienaan toimii kuitenkin Greig Stanfield, joka on Boothille tuttu caddie Curtis Cupista jo monen vuoden takaa.

Asiat tapahtuvat joskus nopeasti. Puoli vuotta sitten Booth jäi LET:n karsintafinaalissa niukasti ilman korttia, mutta kaksi nopeaa voittoa ovat nostaneet hänet kiertueen rahalistan ykköseksi 124 000 euron tienesteillään.

Etua pitkälyöntiselle

Jade Schaeffer puolustaa Prahan kisan voittoa.  &copy Getty Images

Jade Schaeffer puolustaa Prahan kisan voittoa. &copy Getty Images

”Jos pelit jatkuvat samaan malliin, niin en näe syytä, miksi en pysyisi kärkipaikalla kauden loppuun saakka”, Booth mietiskeli.

Albatross Golf Resort sopii hyvin pitkälyöntiselle pelaajalle: kentän neljästä par-viitosesta hän saavuttanee kolme kahdella lyönnillä. Pisimmillä par-nelosillakaan Boothin tuskin tarvitsee tarttua keskipitkää rautaa isompaan mailaan.

Prague Golf Mastersin voittoa puolustaa niin ikään pitkälyöntisenä tunnettu Jade Schaeffer, Hänen kolmen kierroksen voittotuloksensa viime vuonna oli -13. Tasoa ei Prahan turnauksesta puutu, sillä paikalla ovat mm. Laura Davies, Trish Johnson, Melissa Reid, Lee-Ann Pace, Becky Brewerton ja Gwladys Nocera.

Suomalaisista kisaan starttaavat hyviä otteita alkukaudesta esittänyt Ursula Wikström, JenniKuosa sekä Sohvi Härkönen. Wikström on LET:n Order of Merit -listalla parhaillaan kahdeksantena.

Kuosa oli Slovakian turnauksessa pitkään kiinni uransa kovimmassa saavutuksessa, ja näyttävästi sujui myös Sveitsin kisan päätöskierros (68). Kuosa on osoittanut välillä kykynsä mennä tuloksellisesti hyvinkin alas; hän vain tarvitsisi otteisiinsa vielä tuhdin annoksen kylmäpäisyyttä.

Ahokas, Erofejeff ja Korhonen Skotlannissa

<a href=Mikko Korhonen on ennalta suomalaisten vahvin valttikortti Aviemoressa. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2012/06/11031821051547.jpg" width="505">

Mikko Korhonen on ennalta suomalaisten vahvin valttikortti Aviemoressa. &copy Getty Images

Antti Ahokas, Peter Erofejeff ja Mikko Korhonen käyvät menestyksen kimppuun Aviemoressa pelattavassa Challenge Tourin kisassa. Suomalaiskolmikon lähtötilanne turnaukseen on hieman toisistaan poikkeava: Ahokas karsiutui viime viikolla Ranskassa, Erofejeffin voitettua puolestaan Finnish Tourilla Paltamossa. Korhonen on joukosta ainoa, joka saapui Skotlantiin akkujaan ladanneena.

Korhonen on pelannut tänä vuonna kolme kisaa CT:llä, mutta kertaakaan sijoitus ei ole lipsahtanut Top 15:n ulkopuolelle. Kauden avausturnauksessa, Allianz Openissa, Korhonen oli neljäs – eroa voittajaan jäi kolme lyöntiä. Hänen sijoituksensa kiertueen rankingissa on 47:s, kun 20 parasta saa kauden päätteeksi kategorian ET:lle.

Ahokkaan tilastoista löytyy neljä turnausta Challenge Tourilta, mutta toimivan pelin resepti on hänen kohdallaan yhä hakusessa. Ahokas on päässyt kahdessa kisassa jatkokierroksille, paremman sijoituksen ollessa 42:s. Erofejeff totuttautuu vasta isompiin ympyröihin. Plakkarissa on kaksi haastajakiertueen kisaa tältä kaudelta, joista pari viikkoa sitten pelattu Kärnten Golf Open (25:s) sujui lupaavasti.

Scottish Hydro Challengessa odotetaan mielenkiinnolla myös isäntämaan James Byrnen ja MichaelStewartin esityksiä kotiyleisön edessä. Sittemmin ammattilaiseksi siirtyneet skotit saivat paikallisilta sankarin maineen pelattuaan viime vuonna Iso-Britannian ja Irlannin voittoisassa Walker Cup -joukkueessa: USA kaatui Royal Aberdeenillä käydyssä turnauksessa ensimmäisen kerran kahdeksaan vuoteen.

Peter Uihleinkin on saanut tuntea, ettei siirtyminen amatööristä ammattilaiseksi ole aina yksinkertaista.  &copy Getty Images

Peter Uihleinkin on saanut tuntea, ettei siirtyminen amatööristä ammattilaiseksi ole aina yksinkertaista. &copy Getty Images

USA:n viimevuotisesta Walker Cup -joukkueesta tämän viikon kilpailussa pelaa maailman amatöörirankingin ykkösenäkin ollut Peter Uihlein. Hänen ensi askeleensa ammattilaisena eivät ole sujuneet ruusuisesti: paikka pääkiertuelle jäi saavuttamatta niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin. Nyt amerikkalainen lupaus koittaa saada vanhalla mantereella jalansijaa isopiin ympyröihin villien korttien avulla.

Viikonvaihteen kisa pelataan Aviemoressa sijaitsevalla Macdonald Spey Valley Golf Clubin kentällä: ”Spey Valley on hyvä kenttä, paikoin haasteellinen. Mutta jos lyönti kulkee, niin birdiepaikkoja aukeaa riittämiin. Jotkut reiät sopivat hyvin silmääni, mutta jotkut täytyy pelata hieman fiksummin”, Stewart sanoi.

Challenge Tourin rankingin johdossa on Englannin Gary Lockerbie ennen Ruotsin Magnus ACarlssonia. Molemmat ovat tienanneet tällä kaudella yli 70 000 euroa, joten paikka Euroopan kiertueella kaudeksi 2013 alkaa olla jo kirkossa kuulutettu.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje