18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Eckhardtin peli kulkee Talissa

Albert Eckhardt etenee Erkko Trophyssä tasatahtiin Filippo Bergamaschin kanssa.

Albert Eckhardt (-7) puolustaa urheasti viime vuoden Erkko Trophyn voittoaan. Kahden päivän jälkeen St. Laurence Golfia edustava pelaaja jakaa ykkössijaa yhdessä italialaisen Filippo Bergamaschin kanssa. Kärkipari on kahden päivän jälkeen tuloksessa seitsemän alle.

Italialaispelaaja ei ole koskaan voittanut Erkko Trophyä. Nyt Bergamaschi on hyvinkin lähellä historiallista voittoa.

Englantilainen David Booth on lauantaina klo 11:n aikaan päätöskierrokselle lähtevän kuuman ryhmän kolmas pelaaja. Booth hukkasi pallonsa perjantaina 13. väylällä ja näin korttiin merkittiin tuplabogi. Hän on kokonaistuloksessa kahden lyönnin päässä kärjestä.

Antti Lassila ja konkari Keijo Jaakola ovat seuraavaksi parhaat suomalaiset (-4) jaetulla neljännellä sijalla.

Lyöntipelin suomenmestaruuden voittanut Tapio Pulkkanen lähtee päätöspäivään kuusi lyöntiä kärjen takaa. Hän jakaa sijaa 12.

Naisten puolella parhaat suomalaiset (+3) ovat kolmatta sijaa jakavat Noora Tamminen ja Marika Voss. He ovat kaksi lyöntiä jäljessä kilpailua yllättäen johtavaa Venäjän Nina Pegovaa.

Miesten cut-raja asettui +4:ään ja naisten +9:ään. Viimeiselle kierrokselle selviytyi 39 miestä ja 19 naista. Ensimmäinen naisten ryhmä lähtee päätöspäivään klo 7.30. Kuumat ryhmät eli naisten kaksi viimeistä ja miesten kolme viimeistä ryhmää lähtevät 09.30-11.00.

17.8. klo 21.32

Eckhardt juonessa mukana Albert Eckhardt ei ole tällä kaudella nauttinut liiemmin menestyksestä, mutta Erkko Trophyssa on hyvät mahdollisuudet kääntää kelkka oikeaan suuntaan. Naisten kisassa Krista Bakker jakaa kärkipaikkaa.

Albert Eckhardt piiskasi Erkko Trophyn avauskierroksella palloa taidokkaasti. Arkistokuva: VeVe Media

Albert Eckhardt piiskasi Erkko Trophyn avauskierroksella palloa taidokkaasti. Arkistokuva: VeVe Media

Albert Eckhardt oli hyvässä iskussa Talissa käynnistyneessä kovatasoisessa Finnish Amateur Championshipissä. Ensimmäisen kierroksen tulos 67 syntyi seitsemän birdien, yhden bogin ja yhden tuplan muokkaamana.

Turnauksen voittoa puolustava Eckhardt on lyönnin päässä kärjessä olevasta Italian Filippo Bergamaschista. Englannin David Booth, Sveitsin Joel Girrbach ja Suomen Lauri Ruuska olivat loput torstaina kuutosella alkaneen kierrostuloksen pelanneet.

Kausi on ollut St. Laurence Golfia edustavalle Eckhardtille hankala, mutta toinen perättäinen jackpot Erkko Trophyssä antaisi varmasti lisäpontta loppukauden koitoksiin.

Kisan suuriin ennakkosuosikkeihin kuuluva Tapio Pulkkanen jakaa kuudetta sijaa tuloksellaan 70. Saman tuloksen pelasivat avauspäivänä myös Iiro Eskelinen, Sami Vanni, Linus Väisänen, sekä Mid Am -ikäluokan lyöntipelimestaruuden voittanut Keijo Jaakola.

Talin kenttä piti ensimmäisellä kierroksella kohtalaisen hyvin pintansa, sillä parin alittaneita löytyi 93 kilpailijasta vain tusinan verran.

Naisten kisassa Krista Bakker otti Sveitsin Olivia Birrerin kanssa johtopaikan. Heidän tuloksensa avaukskierroksella oli 70. Iida Nikka ja Tanskan Julie Finne-Ipsen jahtaavat kärkikaksikkoa lyönnin päässä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje