Dustin Johnson: ”Tämä on se major-titteli, jonka olen halunnut kaikkein eniten” - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Dustin Johnson: ”Tämä on se major-titteli, jonka olen halunnut kaikkein eniten”

Dustin Johnson saavutti sunnuntaina suuren unelmansa. Kuva: Getty Images

Johnson otti uransa komeimmalla saavutuksellaan entistä tukevamman otteen hallussaan olevasta maailmanlistan valtikasta.

Maailmanlistan ykkönen Dustin Johnson kertoi sunnuntaina Augusta National Golf Clubilla saavuttaneensa voiton major-kilpailussa, jota hän on ”halunnut kaikkein eniten”. Columbiasta Etelä-Carolinasta lähtöisin oleva 36-vuotias pelaaja haali tittelin Mastersissa ennätyksellisellä -20-tuloksella jättäen toisen sijan jakaneet kilpailijat viiden lyönnin päähän.

”Tämä on toiveiden täyttymys. Olen pienestä pojasta lähtien haaveillut olevani Mastersin voittaja. Onhan se uskomatonta, kun saat Tiger Woodsin auttamaan yllesi vihreän takin. Tuntuu siltä kuin näkisin unta”, tunteellinen Johnson sanoi.

Johnson teki selväksi haastattelussa, että jotain todellakin suurta on tapahtunut hänen urallaan. Tunteiden kurissa pitäminen ei ollut helppoa.

”Onhan tämä nyt niin…anteeksi. Minulla ei ole koskaan ollut yhtä vaikeaa koota itseäni. Golfkentällä onnistun siinä aika hyvin, mutta nämä ovat toinen juttu”, hän sai sanottua.

”Mutta tässä sitä ollaan, ja millainen fiilis, en voisi olla enemmän innoissani. Masters Tournament on suurista suurin kilpailu, jonka voittoa olen himoinnut eniten. Olen ylpeä siitä, miten hallitsin tilanteen.”

Viime vuoden Mastersissa toiseksi Tiger Woodsin jälkeen sijoittunut Johnson riisti ensin mainitun vuonna 1997 tekemän ja Jordan Spiethin viisi vuotta sitten sivuaman 72 reiän tulosennätyksen Augustassa kahdella lyönnillä, millä hän myös jakaa kaikkien majoreiden tulosennätystä suhteutettuna kentän pariin.

”Pelasin uskomattoman hyvää golfia koko viikon. Olosuhteet helpottivat tulostehtailua, mutta onhan tuloksen -20 pelaaminen mieletön kunnia.”

Johnsonin caddiena Augustassa toimi tuttuun tapaan hänen veljensä Austin, joka on kantanut DJ:n bägiä seitsemän vuotta. Austinin jälkeen tuoretta mestaria riensi onnittelemaan oma avopuoliso Paulina Gretzky, jonka isää Waynea pidetään kaikkien aikojen parhaana jääkiekkoilijana.

”Olen etuoikeutettu, että saan tehdä töitä Austinin kanssa, en haluaisi ketään toista jakamaan näitä tunteita kanssani. Oli mahtavaa, että myös Paulina oli tätä todistamassa. Muistan tämän takuulla ikuisesti.”

Reilut kaksi miljoonaa dollaria palkintorahaa kuitannut Johnson lähti kilpailun päätöspäivään neljän lyönnin etumatkalta, mutta ero kutistui parhaimmillaan vain yhteen lyöntiin. Lopulta hän karisti horjumattomalla esityksellään kannoiltaan mainion vastuksen tarjonneet Sungjae Imin ja Cameron Smithin.

”Yritin olla vilkuilematta tulostaululle. Tänään oli rankka päivä, jollaisia ne ovat aina majorin finaalikierroksella”, sanoi Johnson, joka vähintään jakoi kolmella kierroksella parasta tulosta.

Voitollaan Dustin Johnson tukevoitti asemaansa maailmanlistan ykkösenä. DJ on täysin oikeutetusti omalla paikallaan, siitä hänen kuntopuntarinsa kertoo kaiken olennaisen. Viimeisen kolmen kuukauden sisällä Johnson on saavuttanut kahden voiton ja kolmen muun top 3 -sijoituksen lisäksi yhden kuudennen sijan.

Näiden turnausten joukossa on kaksi majoria ja kolme PGA Tourin playoff-kilpailua.

Dustin Johnson pähkinänkuoressa:

Syntynyt 22.6.1984, Columbia, Etelä-Carolina
Mitat: 193 cm ja 86 kg
Perhe: avopuoliso Paulina Gretzky sekä pojat Tatum ja River
Kotipaikka: Palm Beach Gardens, Florida
Yliopisto: Coastal Carolina University (liikuntahallinto)
Valmentaja: Claude Harmon III
Pääkiertuevoitot: 24, joista kaksi majoreita
Yhteensä 103 viikkoa maailmanlistan ykkösenä
FedEx Cupin hallitseva mestari ja PGA Tourin vuoden 2020 pelaaja
Ryder Cup -edustukset: 4
Uratienestit: Noin 70 miljoonaa dollaria

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje