11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

David Frostilla uutta virtaa seniorien peleihin

David Frost juhli voittoaan viimeisellä viheriöllä yhdessä caddienä toimineen avovaimonsa kanssa.

David

Legenda voitti Legens-kentällä Belle Mare Plagessa Mauritiuksella. 51-vuotias David Frost oli ylivoimaisesti ansioitunein aikaisemmilla meriiteillään mukanaolleista 72:sta pelaajasta. Frost joutui ylitöihin, sillä kolmen kierroksen kisan jälkeen hän oli tasoissa Roger Chapmanin kanssa. Frostilla kävi jopa pienoinen tuuri viimeisellä, sillä par-viitosella hän teki viikon ainoan eaglensa ja sai kaksi lyöntiä edellä olleen Chapmanin kiinni.

Uusinta ratkesi toisella reiällä Chapmanin seikkailtua vasemmalla pitkässä heinässä.

”Pelasin mainiosti, mutta puttpeli ei ollut parhaassa kuosissaan. Tämä ykköstila oli henkisesti tärkeä ja hyvä signaali tulevaa vuotta varten. Muutaman vuoden ajan kuvittelin jo pelieni olevan ohi, mutta nyt olen saanut aivan uutta virtaa ja ajatusta peliin. Olen motivoitunut ja tavoitteet USA:n Champions Touria varten ovat korkealla, Frost kertoi tuoreeltaan kisan jälkeen.

David Frostin suorituksia oli erittäin upeaa seurata muutaman päivän aikana. Mies oli aikoinaan David Leadbetterin kirjojen mallioppilas. Hän voitti PGA Tourilla kymmenen kertaa, kotimaassaan Million Dollar Challengen kolmasti ja nosti voittopyttyjä myös Euroopassa sekä Aasiassa. Frost oli myös kolmas palanen Etelä-Afrikan menestyksekkäässä Dunhill Cup-joukkueessa 1990-luvulla. Ei olisi suurikaan ihme, jos Frost kykenisi toisella Champions Tourin kaudellaan nousemaan jopa listojen kärkeen. Päättyvän vuoden aikana hän pelasi 25 kisaa valtameren takana, voitti kerran ja oli uusimassa voitossa Senior PGA Championshipissa

Mauritiuksella yhteistulos oli kolmen kierroksen aikana kova, 13 alle erittäin kapealla, mutta lyhyehköllä kentällä ( 6030 metriä).

-Minulla on kirkas ajatus tekemiseeni ja hyvä saksalaisvalmentaja tukenani. Tämä Legends-kenttä on erittäin haastava lyhyydestään huolimatta, pelistrategia täytyy olla kunnossa ennen kierrokselle lähtemistä, Frost jatkoi.

IkiamatööriPGA Tourilla lähes 10 miljoonaa tienannut Frost ansaitsi Champions Tourilla päättyneen vuoden aikana 1,1 miljoonaa taalaa. Siihen nähden Mauritiuksen voittopotti (42.000 euroa) on pähkiinöitä. Euroopan Senior Tourin kisaohjelma on alkaneen kauden 2011 osalta vielä hyvin repaleinen. Seuraava kisa on merkitty toukokuun lopulle, sekin on USA:ssa pidettävä major, johon vain harva Euroopan Tourin pelaaja pääsee.

Englantilaiset miehittivät Mauritiuksella kolme seuraavaa sijaa. Chapman oli toinen, suomalaisille erittäin tuttu Gary Wolstenholme nousi päätösreiän eaglellaan kolmanneksi ohi Barry Lanen.

Allekirjoittanut ei lopulta päässyt mukaan. Yksikään 72:sta pelaajasta ei loukkantunut tai sairastunut kisapäivän aamuna.”Päivystys” ensimmäisenä varamiehenä rangella oli sekin kokemus, pelin makuun pääsin iltapäivällä Golf Digestin lukijamatkalaisten kanssa Tousrokin kentällä.

Maanantaina Belle Mare Plagen Links-kentällä pelataan Golf Digest Mauritius Invitational jossa on 26 osallistujaa. Tästä kisasta ja Gary Wolstenholmesta lisää tiistaina.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje