5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][9]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][9]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Dantorp hurjana Tanskassa

Jens Dantorp siirtyi haamukierroksensa ansiosta Bravo Tours Openin johtoon. © Getty Images

Viitosella alkavat kierrostulokset ovat tuiki harvinaisia kilpagolfissa. Virallisesti tiedossa olevia 60-lyönnin alituksia isoimmilla tai pienemmillä ammattilaiskiertueilla löytyy reilun tusinan verran. Jens Dantorp liittyi tähän harvaan joukkoon torstaina pelaamalla Nordea Tourin ja Ecco Tourin yhteisturnauksen toisella kierroksella tuloksen 59.

Ratkaiseva 59:s lyönti oli puolimetrinen putti, jonka Dantorp upotti hallitusti reikään: ”Koetin olla ajattelematta mitään. Halusin pitää pääni kylmänä ja osua palloon puhtaasti”, 22-vuotias ruotsalainen sanoi golf.se-sivustolla.

”Kun näin pallon uppoavan sisään, tunne oli uskomaton. Yleisö juhli niin kuin olisin voittanut koko kilpailun.”

Nivå Golfin kentän par on 71, joten Dantorpin tulos (31+28) oli 12 alle parin. Virheettömällä kierroksella ei syntynyt yhtään bogia.

”Aloin miettiä 15. reiällä ensimmäisen kerran 60:n alitusta. Siinä vaiheessa oli tehtävä vielä kaksi birdietä, mutta onneksi jäljellä oli pari helppoa reikää.”

Haamurajan alitus ei ollut Dantorpille ensimmäinen. Hän pelasi jokunen vuosi sitten saman tuloksen harjoituskierroksella Uppsalan kentällä. Merkillepantavaa on, että molemmilla kerroilla hänen kanssaan on pelannut sama kilpakumppani Nicklas Glans.

Nordea Tourin kierrosennätys on niinkin kova kuin 57 lyöntiä. Linus Pettersonin vuonna 2004 pelaama tulos oli kuitenkin ”vain” 11 alle parin, sillä se tehtiin S:t Ibbin par-68 kentällä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje