11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Cristie Kerr ylivoimainen LPGA Championshipissa

Omassa luokassaan. Cristie Kerrille LPGA Championshipin voitto oli toinen ykköstila majoreissa. Hän oli paras myös US Openissa 2007 © Getty Images

Cristie Kerr antoi kilpasisarilleen häkellyttävän näytöksen Locust Hill Country Clubilla Pittsfordissa. Voittotulos oli 269, marginaali seuraavaan kisassa ennätyksellinen 12 lyöntiä. Kerr ansaitsi 337.500 dollaria.

Vuodesta 1997 LPGA Touria kiertänyt Kerr on kypsynyt pikkuhiljaa, uran 14:s voitto nosti hänet kaikkien aikojen viidenneksi maailmanlistan ykköseksi kuudennelta sijaltaan. Naisgolfissa listan kärkipää ei ole koskaan aiemmin ollut näin tasainen. Aiemmat ykköset olivat Annika Sorenstam, Lorena Ochoa, Shin Ji-Yai sekä Ai Miyazato. Kerr eroaa edellämainituista siinä, että hän nousi lajinsa ykköseksi vasta kolmenkymmenen ikävuoden rajapyykin jälkeen.

Kerrin kenttäpeli oli vakuuttavaa. Hän osui 58 kertaa oikealla lyöntimäärällä viheriöihin, kakkoseksi sijoittuneella Song Hee Kimilla vastaava luku oli 47. Ulkomaalaispelaajat ovat hallinneet vahvasti tämänvuotista Touria. He ovat voittaneet 12:sta kisasta yhdeksän. Kerrille ykköstila oli kauden toinen.

Minea Blomqvist karsiutui LPGA Championshipista tuloksin 77-79. Hän pelaa vielä neljännen perättäisen kisan Ohiossa ennen kotimaahan palaamista. Perheen huhtikuussa syntynyt Elmeri-poika lentää Suomeen isovanhempiensa kanssa jo alkavalla viikolla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje