5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista

5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Colin Montgomerie ei havittele kapteenin paikkaa vuonna 2012

Kuka viidestä apulaiskapteenista astuu Montyn isoihin saappaisiin syksyllä 2012? © Getty Images

Kuka

Colin Montgomerien elämään Ryder Cup on liittynyt vahvasti kahden vuosikymmenen ajan. Hän pelasi Euroopan ja USA:n haasteottelussa ensimmäisen kerran jo 1991. Vain vuoden 2008 taisto on jäänyt väliin, tuolloin 45-vuotiaana skotti ei mahtunut joukkueeseen. Kapteenina hänen panoksensa oli sunnuntaina päättyneessä kisassa erittäin vahva.

Monty antoi kuitenkin kisan jälkeen lausunnon jonka mukaan hän ei ole kipparoimassa vuonna 2012.

”Minulla oli viisi loistavaa apulaiskapteenia. Se paikka tullee jollekin heistä”, hän ennusti.

Nuo kandidaatit ovat siis Thomas Björn, Darren Clarke, Paul McGinley, Sergio Garcia ja Jose-Maria Olazabal.

Garcian mahdollisuudet ovat langanlaihat, hän on vahvasti tavoittelemassa pelaajanan paikkaa tiimiin. Vahvimmat ehdokkaat lienevät Olazabal sekä Clarke.Mikäli valinta kohdistuisi Thomas Björniin, olisi tämä ensimmäinen skandinaavi koko Euroopan joukkueen kipparina.

Ryder Cup pelataan vuonna 2014 Skotlannissa Gleneaglesissa jonne Montylla on vankat siteet. Vaikka Ian Woosnam ei pettymyksekseen saanutkaan toista kapteenin tehtävää johdettuaan Euroopan vuonna 2006 murskavoittoon, elävät spekulaatiot Montyn palaamisesta tähän rooliiin vuoden 2014 osalta niin kauan kunnes tämän tiimin vetäjä on nimetty.

Euroopan Tour palaa Barsebäckin kentälle?

Tuomas

91-vuotiaallakin voi olla unelmia. Barcebäckin vahva mies Gösta Carlsson ei ole tottunut siihen ajatukseen että Skånen ja monien mielestä koko Pohjoismaiden parhaalla kentällä ei enää pelattaisi isoja kisoja. Yhdeksän ET:n kisan lisäksi Barsebäck on isännöinyt myös naisten Solheim Cupia.

”Kyllä Ruotsiin kaksi ET:n kisaa mahtuu. Skånesta, Smålandista ja Göteborgin alueella asuvat eivät luultavasti lähden Tukholmaan seuraamaan kisaa, mutta he tukevat samaa ajatusta täällä kotiseuduillamme. Tässä mielessä Ruotsi on jakautunut kahtia, Carlsson kertoo golf.se:n uutisessa.

”Tarvitsemme 2,5 miljoonaa euroa tähän projektiin. Vuoden 2011 ensimäisellä puoliskolla pitää alkaa tapahtua, jos mielimme pelata Barsebäckissa”, antaa Carlsson projektille aikataulua.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje