18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Cink haluaa balsamia haavoille

Stewart Cink ei halunnut jäädä murehtimaan epäonnistumistaan Augustassa. © Getty Images

Stewart Cink muistetaan parhaiten vuoden 2009 British Openin tapahtumista. Hän on monen silmissä se antisankari, joka tuli ja kaappasi veteraani Tom Watsonille pedatun voiton Turnberryssä värikkäiden tapahtumien jälkeen. Tämän jälkeen – kuten niin usein käy – ei Cink ole saanut isoimmissa turnauksissa kunnolla juonen päästä kiinni. Kuudessa viimeisessä major-kisassa hänen paras sijoituksensa on viime vuoden PGA Championshipin 18:s tila.

Masters Tournamentista on koitumassa Cinkille todellinen päänvaiva. Viikon takainen karsiutuminen oli hänelle jo kolmas perättäinen Augustassa. Cinkin ei ollut alun perin tarkoitus pelata Teksasin turnauksessa, mutta hän pyörsi päätöksensä vain kaksi tuntia ennen ilmoittautumisajan umpeutumista.

”En halunnut jäädä murehtimaan toista viikonloppua peräkkäin karsiutumistani”, Cink sanoi Valero Texas Openin avauskierroksen jälkeen.

Hän johtaa kisaa yhdessä J.J. Henryn kanssa tuloksellaan 67 (-5). Kärkikaksikon peli sujui torstaina lähes identtisesti. Kumpikaan ei tehnyt yhtään bogia, lisäksi kaikki viisi birdietä tulivat miltei samanlaisella tiheydellä: kaksi ulosmenossa ja kolme sisääntulossa.

Kohtalaisen nimekkäästä pelaajajoukosta top-kymppiin mahtuivat ensimmäisellä kierroksella tuloksen 68 lyöneet Charley Hoffman, Jhonattan Vegas ja Adam Scott. Alle 70 lyönnillä selvittivät päivänsä myös mm. Geoff Ogilvy ja Brandt Snedeker.

Torstain kummallisin hetki koettiin TPC San Antonion yhdeksännellä (par-4) reiällä, jolla KevinNa tarvitsi 16 lyöntiä ennen kuin pallo oli reiässä. Kammottavaa metsäseikkailua lukuun ottamatta Na pelasi muut 17 reikää kolme alle. Tulos 80 tarkoittanee sitä, ettei Na ole mukana viikonlopun kierroksilla.

PGA Tourin kaikkein huonoin yhden reiän tulos on John Dalylla, joka teki vuonna 1998 Bay Hillin kuutosella (par-5) lukeman 18. Major-turnausten ”ennätys” on Ray Ainsleyllä, joka huiski palloaan 19 kertaa Cherry Hillsin 16:nnella vuoden 1938 US Openissa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje