Castrenilla ja Nuutisella yhä mitalisauma Tokiossa – Kordan komennossa päätöspäivään - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Olympialaiset

Castrenilla ja Nuutisella yhä mitalisauma Tokiossa – Kordan komennossa päätöspäivään

Huippukierroksella Matilda Castren taistelee lauantaina olympiamitalista. Kuva Getty Images

Olosuhteet saattavat heittää oman mausteensa peliin olympiaturnauksen päätöspäivänä.

Tokion kisojen käynnistyessä Matilda Castrenin ja Sanna Nuutisen mielissä siinsi olympiamitali. Kun naisten olympiaturnausta on takana 54 reikää ja edessä enää viimeinen kierros, unelma on yhä elossa. Castren lähtee päätöspäivään kolmen, Nuutinen neljän lyönnin päässä mitalisijoista.

62 lyönnin huipputuloksen toisella kierroksella pelannut Nelly Korda näytti torstaina jo voittamattomalta, mutta perjantaina maailmanlistan ykkösen meno tasaantui. Tehtyään kolme birdieä kuuden ensimmäisen reiän aikana Korda ei pystynyt loppukierroksensa aikana enää parin alituksiin. Tulos 69 (-2) on Kordan toistaiseksi heikoin, mutta riitti pitämään hänet selvässä johtoasemassa yhteistuloksella -15.

Samassa peliryhmässä Kordan kanssa pelannut Intian Aditi Ashok käytti kierrokseensa lyönnin yhdysvaltalaista vähemmän ja lähtee lauantain päätöskierrokselle kolme lyöntiä Kordan takaa yhteistuloksessa -12.

”Huomenna täytyy pysyä kärsivällisenä.”

Kilpailun kolmannella sijalla on tungosta. Pronssisijaa tuloksella -10 jakavat Tanskan Emily Kristine Pedersen, Japanin Mone Inami, Australian Hannah Green ja tulosluettelon kärkipäässä päivän kovimman kierroksen 66 (-5) pelannut Lydia Ko, Rion kisojen hopeamitalisti.

Matilda Castren pelasi perjantaina tasaisen kierroksen, joka alkoi neljällä perättäisellä parilla. Birdiehanat aukesivat rei’illä 5 ja 6, ja päivän kolmannen birdiensä Castren teki sisääntulon ensimmäisellä reiällä. 12. reiän bogin ja 17. reiän birdien myötä päivän kierrostulokseksi kirjattiin 68 (-3).

Castren ei ollut kovin tyytyväinen lyöntiinsä, eikä varsinkaan avauspeliinsä.

”Aika stressaava kierros. Avauksissa oli hajontaa, joten piti tehdä paljon töitä, jotta sain pelastettua pareja välilyöntien jälkeen tai raffista. Monta hyvää upotusta griineillä auttoi pitämään virheet minimissä”, Castren kertoi.

”Huomenna täytyy pysyä kärsivällisenä ja keskittyä omaan peliin. Sää haastaa kaikki, ja jokaiselle tulee varmasti virheitä.”

Yhteistuloksellaan -7 Castren jakaa kymmenettä sijaa viiden muun pelaajan kanssa. Matkalla mitalisijoille edessä ovat vielä seitsemättä sijaa tuloksella -8 jakavat Japanin Nasa Hataoka, Ruotsin Madelene Sagström ja Tanskan Nanna Koerstz Madsen.

Sanna Nuutinen janoaa olympiaturnauksessa yhä korkeammalle. Kuva: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Sanna Nuutinen nousi kaksi birdieä sisältäneen ulosmenon aikana jakamaan parhaimmillaan jo seitsemättä sijaa, mutta pelasi sisääntulon pariin ja on ennen päätöspäivää tasaisessa kilpailussa jaetulla 16. sijalla lyönnin Castrenin takana tuloksessa -6.

”Tänään oli haastavammat lipunpaikat, mutta hyvin handlasin ne. Helpompien birdielippujen osalta jäi vähän kaivamaan, etten saanut hyödynnettyä niitä, vaikka pelipaikoilla olinkin”, Nuutinen kertoi.

”Toivottavasti päästään pelaamaan huomenna, ihan hyvältä näyttää mielestäni. Minulla on iso nälkä parantaa tämän hetken sijoitusta.”

”Tarvitaan toki molemmilta kisan parhaat kierrokset.”

Kisaa johtavaa Kordaa lukuun ottamatta kilpailun kärki on niin tasainen, että molempien suomalaisten on mitaleista taistellakseen pelattava lauantaina huippukierros, mutta mahdollisuudet ovat kummallakin ehdottomasti olemassa.

”Asetelmat ovat ihan hyvät”, arvioi naisten golfjoukkueen valmentaja Petteri Nykky.

”Tarvitaan toki molemmilta kisan parhaat kierrokset, mikäli halajaa lähemmäksi kärkeä.”

Se kuinka kovaa päätöskierroksella on lopulta pelattava, riippuu pitkälti olosuhteista. Kasumigasekiin annettu sääennuste on hieman parantunut, mutta lauantai-iltapäivällä Saitaman prefektuuriin on odotettavissa voimakkaita sateita, minkä vuoksi lähtöjä on aikaistettu. Pelaajat laitetaan myös liikkeelle perjantain tapaan kahdelta tiiltä. Ensimmäinen peliryhmä lähtee kierrokselleen lauantaiaamuna paikallista aikaa jo klo 06:30.

Yhdessä Sveitsin Albane Valenzuelan ja Irlannin Leona Maguiren kanssa pelaava Sanna Nuutinen lähtee liikkeelle Suomen aikaa kello 01:18, Castren kaksi ryhmää myöhemmin klo 01:42. Castrenin pelikavereina ovat Kiinan Shanshan Feng ja Irlannin Stephanie Meadow.

Lue seuraavaksi: Nuutinen ja Castren top 10:n kannassa – hurjan kierroksen pelannut Korda sivusi olympiaennätystä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje