Nuutinen ja Castren top 10:n kannassa – hurjan kierroksen pelannut Korda sivusi olympiaennätystä - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Olympialaiset

Nuutinen ja Castren top 10:n kannassa – hurjan kierroksen pelannut Korda sivusi olympiaennätystä

Sanna Nuutinen esitti ennakkoluulotonta peliä olympiaturnauksen toisella kierroksella. Kuva: Getty Images

Naisten olympiaturnaus on vaarassa lyhentyä 54 reiän kilpailuksi.

Sanna Nuutinen oli mainiossa iskussa Kasumigaseki Country Clubilla torstaina jatkuneessa naisten olympiaturnauksessa. Hän pelasi kisan toisella kierroksella tuloksen 68, ja nousi jaetulle 11. sijalle.

Nuutinen oli lennossa East Coursen etuysin jälkipuolella tehtyään rei’illä 5–9 tulossarjan: birdie, eagle, par, birdie ja birdie. Ensimmäiseen yhdeksikköön 31 lyöntiä käyttänyt Nuutinen siirtyi 11. reiällä tulleen birdien myötä kierroksellaan tilanteeseen kuusi alle.

Hän kiilasi tässä vaiheessa jo jaetulle kuudennelle sijalle, mutta jatkossa virheet astuivat kuvaan. Nuutinen teki peräkkäiset bogit 12. ja 13. reiällä ja vielä yhden 16:lla.

Lopussa kaksi tärkeää paria taistellut helsinkiläinen siirtyi kahden kierroksen jälkeen kokonaistilanteeseen -4, ja onnistui parantamaan asemiaan tulosluettelossa viidellä pykälällä.

”Puolittainen flow-tila oli päällä etuysillä, se oli makeeta. Takaysillä pari umpisurkeaa lyöntiä kostautui bogeina. Joka kierroksella tulee huonoja lyöntejä, niistä täytyy vaan selvitä”, Nuutinen kertoi Golfliiton tiedotteessa.

Lyhennetty kenttä oli Nuutisen mieleen, sillä hän tykkää pelata aggressiivisesti. Se toi kuitenkin haasteitakin, sillä pelaajien käytössä olevien väyläoppaiden merkinnät eivät olleet selkeimmät, eikä aina ollut varmuutta mistä nyt lyötiin.

”Siihen meni extra-aikaa ja energiaa niiden pohtimiseen. Muutkin ovat antaneet palautetta, toivottavasti huomenna homma on kunnossa ja maalia oikeassa paikassa tiibokseissa.”

Kierroksen jälkeen tyytyväinen Nuutinen suuntasi tekemään rutiinitreeninsä harjoitusalueille. Illalla edessä on vielä kehonhuoltoa ja hierontaa sekä aikainen nukkumaanmeno.

Samassa neljä alle -tilanteessa Nuutisen kanssa oleva Matilda Castren ei pystynyt aivan keskiviikon kaltaiseen suoritukseen. Tuloksen 70 pelanneelle Castrenille kirjattiin kierroksen alussa kaksi peräkkäistä bogia, kunnes kolmosen birdie toi hieman helpotusta.

Toinen kenttäpuolisko sujui häneltä ryhdikkäämmin. Reikien 12–13 birdiet veivät junaa oikeaan suuntaan, ja Castren pystyi paikkaamaan seuraavalla reiällä tekemänsä bogin heti perään iskemällään päivän neljännellä birdiellään.

”Turhauttava päivä. Tänään oli parempia lyöntejä, mutta huonompia missejä. Eilen asetelma oli vähän toisinpäin, mutta niin se joskus menee”, seitsemän sijaa pudonnut Castren totesi.

Jäinen pyyhe antoi Matilda Castrenille viilennystä kierroksen alusta alkaen. Kuva: Getty Images

Castren oli kuitenkin positiivinen ja aikoo jatkaa samalla pelistrategialla, vaikka tänään muutama helppoja bogeja korttiin tulikin.

”Kierroksessa oli hyviäkin juttuja, ja lyönti tuntuu paremmalta päivä päivältä. Jatketaan samaan malliin, huonot missit pois ja toivotaan parempia pomppuja niin ollaan hyvissä asemissa.”

Olosuhteet Kasumigaseki Country Clubilla olivat tutun kuumat. Edellisen iltapäivän paahteesta oppineena tänään matkassa oli alusta asti jäinen pyyhe, jota Castren piti harteillaan ensimmäisestä väylästä lähtien viilentyäkseen. Taktiikka toimi, eikä uupumista tullut missään vaiheessa.

Päivän hahmo oli kilpailun johtoon siirtynyt Yhdysvaltain Nelly Korda, joka otti upealla tuloksellaan, 62, neljän lyönnin etumatkan kärjessä kokonaistilanteessa -13. Maailmanlistan ykkönen oli kierrostaan 17. reiän jälkeen jo 11 alle, mutta sortui viimeisellä tuplabogiin.

Bogey olisi riittänyt uuteen olympiaennätykseen, mutta nyt Korda jakaa sen Rion kisojen päätöspäivänä niin ikään tuloksen 62 pelanneen Venäjän Maria Verchenovan kanssa.

Torstaina hyvässä iskussa olleet Tanskan Nanna Koerstz Madsen (64) ja Emily Kristine Pedersen (63) nousivat jakamaan kakkostilaa Intian Aditi Ashokin kanssa.

Suomalaisilla on mainittuun kolmikkoon ja mitalisijaan viisi lyöntiä matkaa, mikä ei ole kisan puolivälissä ylivoimainen ero kiinniotettavaksi. Paljon riippuu myös siitä, pelataanko turnauksessa neljättä kierrosta. Kisakentän kulmille on luvattu lähipäiville huonoa säätä, mikä saattaa lyhentää olympiaturnauksen 54 reiän koitokseksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje