[11][17]

[11][17]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Castren, Vartiainen ja Penttilä edustavat Suomea MM-kisoissa

Matilda Castren oli Suomen paras pelaaja henkilökohtaisissa EM-kisoissa, joissa hän sijoittui yhdeksänneksi. Kuva: Tero Parkkinen.

Suomen MM-joukkueessa pelaa tänä vuonna kolme uutta pelaajaa. Naisten maajoukkuevalmentaja Mikael Mustosen mukaan joukkue on paras, mikä on saatavilla.

Kaksi vuotta sitten MM-pronssia voittaneet suomalaisnaiset ovat jo siirtyneet ammattilaisiksi. Espirito Santo Trophy -nimeä kantava amatöörinaisten MM-kilpailu pelataan Karuizawassa, Japanissa 3.–6. syyskuuta.

”Joukkueella on selvät tavoitteet, mutta ne ovat lähinnä pelillisiä. Haluan, että naiset pelaavat kisoissa omalla parhaalla tasollaan. Kun myös mielentila on paras mahdollinen, saadaan huippusuorituksia. Me voimme vaikuttaa vain omaan tekemiseen”, Mustonen linjaa.

Emily Penttilä ja Matilda Castren saapuvat MM-kisoihin Yhdysvalloista, missä he opiskelevat ja pelaavat yliopistogolfia. Oona Vartiainen valmistautuu kotimaassa.

MM-kisat ovat muuttaneet luonnettaan ja ovat nyt aikataulun puolesta lyhyemmät. Kisoissa on vain kaksi harjoituspäivää, jonka jälkeen pelataan neljä kisakierrosta. Joka päivä kaksi parasta kierrosta lasketaan joukkueen tulokseen.

Kaikki valitut suomalaispelaajat olivat mukana kesän EM-hopeajoukkueessa ja heillä on vahva kansainvälinen kokemus. Matilda Castren on maamme kärkiamatööri maailmanrankingin mukaan. WAGR-listalla Castrenin sijoitus on tällä hetkellä 22.

”Matilda pelasi hienon kauden Yhdysvalloissa ja oli paras pelaajamme henkilökohtaisissa EM-kisoissa, joissa hän sijoittui jaetulle 9. sijalle”, Mustonen toteaa.

Kotimaan amatöörirankingin ykkösnimi Oona Vartiainen on maailmanlistalla sijalla 59.

”Hän oli joukkueen paras pelaaja EM-joukkuekilpailussa ja voitti alkukesästä Saksan avoimen mestaruuden. Henkilökohtaisissa EM-kisoissa hän oli 19”, Mustonen avaa.

”Emily Penttilä pelasi myös hyvän kauden USA:ssa ja selvitti karsintojen kautta tien naisten US Openiin. Hän on maailmanrankigissa meidän kolmanneksi paras pelaaja (sija 115) ja myös henkilökohtaisissa EM-kisoissa hän oli pelaajistamme kolmanneksi paras.”

Kotimaahan jäävä varapelaaja on Karina Kukkonen.

Suomi menestyi loistavasti kaksi vuotta sitten Turkin MM-kisoissa. Sanna Nuutinen, Noora Tamminen ja Krista Bakker voittivat hienosti MM-pronssia.

”Kokonaisuutena voimme sanoa, että Suomen naisten golf on mennyt viime vuosina eteenpäin. Kaksi vuotta sitten Tamminen oli meidän paras pelaajamme maailmanrankigin mukaan ja hän oli sijalla 123. Kun kaksi vuotta sitten kolmen MM-joukkueemme naisen yhteenlaskettu ranking oli 798, on se nyt 198.”

Turkissa kaksi vuotta sitten peräti 30 maata oli rankingin mukaan Suomea parempia.

”Vaikka kehitystä on tullut, ei rankingpisteillä ole kuitenkaan merkitystä yhdessä kisassa. Menestyksen ratkaisee kisaviikon kunto.”

Lähde: SGL:n tiedote