Castren: ”Haluan pärjätä täällä” – suomalaisilla tavoitteet korkealla Tokiossa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Olympialaiset

Castren: ”Haluan pärjätä täällä” – suomalaisilla tavoitteet korkealla Tokiossa

Valmentajat Niklas Dahlgren ja Jussi Pitkänen toimivat Tokiossa suomalaispelaajien caddieinä.

Matilda Castrenille on povattu yllättäjän viittaa ensi yönä Suomen aikaa alkavassa Tokion olympiaturnauksessa. Avain hyviin esityksiin on Castrenin mukaan yksinkertaisesti ollut kyky pelata stressittömästi ja keskittyä omaan juttuun lyönti kerrallaan.

”Haluan pelata omaa peliäni, ja se lähtee siitä, että lyönti on kunnossa. Motivaatio ja tavoitteet olympialaissa ovat korkealla. Haluan pärjätä täällä. Täytyy vain tehdä pienet asiat oikein. Sama resepti aina, ei voi mennä asioiden edelle”, 26-vuotias Castren kertoo.

Loistavat peliesitykset ovat lisänneet myös ulkopuolisia odotuksia. Gant Ladies Openissa Turussa pari viikkoa sitten kuhina oli kova, ja se kävi Castrenin mielestä hyvänä harjoituksena. Tokiossa hän on saanut olla enemmän rauhassa.

”Sen ehdottomasti aistii, että menestystä toivotaan, ja on hienoa että meihin uskotaan. Molempien peli on sellaisessa tilanteessa, että kaikki on mahdollista.”

Tokion olympialaiset on Sanna Nuutisen kauden päätavoite. Kuva: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Turun LET-kisa oli hyvää valmistautumista myös Sanna Nuutiselle, ja mennyt väliviikko kovassa kisaputkessa tuli tarpeeseen. Sen Nuutinen käytti harjoitteluun ja lepäämiseen.

”Tavoitteet on asetettu korkealle – oma hiihto vaan. En voi vaikuttaa muiden tekemiseen. Kenttä sopii kuten muutkin kentät. Vähän tylsästi sanottu, mutta perustekemisen kautta homma rullaa”, Nuutinen kertoo.

”On ihana mennä Suomi-joukkueella ja Suomi-jutuilla.”

Suomen golfjoukkueen Tokiossa muodostavat pelaajien lisäksi caddiet ja valmentajat. Sanna Nuutisen caddiena toimii Niklas Dahlgren, joka on myös hänen toinen valmentajansa. Matilda Castrenin bägiä kantaa tällä viikolla poikkeuksellisesti Jussi Pitkänen, joka on Matildan valmentajan, Petteri Nykyn, valmentaja-aisapari golfmaajoukkueessa. Kuusikon täydentää fysiovalmentaja Jesse Talikka.

”Jussi on loistava apu, hyvä veto caddieksi tähän kisaan. On ihana mennä Suomi-joukkueella ja Suomi-jutuilla. En muista milloin olisin puhunut näin pitkään pelkästään suomea”, Yhdysvalloissa jo vuosia asunut Castren nauraa.

”Joukkuehenki on ollut mahtava. Tulee mieleen amatööriaikojen EM- ja MM-kisat, kun liikutaan joukkueena kaikkialle. Kaikkien neljän herrasmiehen kanssa ollaan samalla sivulla ja läppä lentää”, Nuutinen jatkaa.

Lähde: Golfliiton tiedote

Lue seuraavaksi: 7 syytä, miksi Matilda Castren taistelee Tokiossa olympiamitalista

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje