18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Caroline Hedwall paras Slovakiassa

Caroline Hedwall on täysverinen kilpailija jolla on kaikki eväät nousta maailmanlistalla kymmenen ensimmäisen joukkoon. © Getty Images

Caroline

Caroline Hedwallin päällä oli valtavat odotukset hänen siirryttyään viimevuoden syksyllä ammattilaiseksi. Yleisen käsityksen mukaan hän oli tuolloin maailman kolmen parhaan amatöörin joukossa. Hedwall sähelsi itsensä ulos LPGA Tourin karsinnoista, mutta oli murskaavan ylivoimainen LET:n vastaavassa testissä.

Alkuvuodesta Hedwall on vielä hakenut Tourilla parasta virettään, mutta sijoittunut tasaisesti 20:n joukkoon. Odotettu täysosuma tuli vihdoin Slovakian osakilpailussa, jossa 54 reikäiseksi supistunut kisa oli ruotsalaisen juhlaa. Hän pelasi sunnuntaina vain kymmenen reikää, tehden niillä neljä birdietä. Ansioita Hedwall kuittasi 52.500.

Pelikaverit Rachel Jennings ja Virginie Laqoutte-Clement eivät pystyneet tähän vastaamaan. Kakkoseksi nousi Hollannin Chirstel Boeljon joka on ollut viimeisissä kisoissaan sijoilla yksi, kolme,neljä ja kaksi. Boeljon on rahalistan kärjessä, Hedwalla nousi neljänneksi. Kolmantena tällä listalla on Englannin Melissa Reid. Tämä nuori kolmikko tulee suurella todennäköisyydellä myös nousemaan syyskuussa pelattavaan Solheim Cupiin. Allekirjoittanut pelasi Hedwallin kanssa viimevuonna Finnair Mastersin pro-amissa. Vakuutuin kertalaakista siitä, että tämä nuori lupaus ei jää pelkästään lupaukseksi. Svingi on yksinkertainen, pallo lentää korkeassa kaaressa varsin suoraan. Heikkoja osa-alueita ei ole ja silmistä sekä tekemisestä paistaa sellainen nälkä jota vain harvalla LET:n pelaajalla on .

Ursula Wikström (74-71-70) paransi loppua kohden jakaen 11:tta sijaa mm. Laura Daviesin kanssa. Sijoitus oli vuoden paras ja se tuotti 5623 euroa. Rahalistalla Wikström on viikonlopun jälkeen 34:s ( 17.040 euroa), Minea Blomqvist on Saksan kisan toisen sijansa myötä 16:s ( 35.525).

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje