26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Canadian Openissa mielenosoituksellisia vetäytymisiä yhdistymisilmoituksen jälkeen

Rory McIlroylla oli torstaina vaikeuksia pitää palloa väylällä. Kuva: Getty Images

Kolmatta peräkkäistä voittoa kilpailussa tavoitteleva Rory McIlroy oli helpottunut, kun pystyi keskittymään kentällä muuhun kuin alkuviikon uutisiin.

Monet pelaajat ovat ymmällään tiistaina tulleesta ilmoituksesta, jonka mukaan PGA Tour, DP World Tour ja LIV Golf toimivat jatkossa saman katon alla. Reaktiot ovat olleet paikoin voimakkaita, kun mielestään petetyksi tulleet PGA Tourin jäsenet ovat kertoneet tuntemuksiaan.

Osa torstaina alkaneen Canadian Openin pelaajista päätti mielenosoituksellisesti jättää kilpailun viime hetkellä väliin. Ilmoittautuneista Zac Blair, Charley Hoffman, Ben Griffin, Davis Thompson, Arjun Atwal ja entinen U.S. Openin mestari Webb Simpson vetivät nimensä osallistujaluettelosta pois.

Poisjäännit tapahtuivat sen verran aikaisin, että 156 pelaajan listaan ehdittiin saada täydennystä varalla olleista pelaajista.

Kilpailussa katseet ovat kääntyneet ennen kaikkea Rory McIlroyyn, joka on voittanut kaksi edellistä Canadian Openia. Yksi kilpailun aaton odotetuimpia hetkiä oli hänen lehdistötilaisuutensa, jossa megatähti toi esille näkökulmiaan kiertueiden yhdistymisestä.

Peli ei sujunut ”vuoden vastenmielisimmän lehdistötilaisuuden” jälkeen McIlroylta täysin odotetulla tavalla. Tulos 71 (-1) riittää 18 reiän jälkeen jaettuun 37. sijaan. Eroa Aaron Rain, Justin Lowerin, Corey Connersin ja Chesson Hadleyn muodostamaan kärkinelikkoon on neljä lyöntiä.

Oli hienoa voida syventyä muutaman tunnin verran johonkin muuhun.

Alkuviikon uutiset olivat pelin alkaessa McIlroyn mielessä, mutta hetken kuluttua ”hattutemppua” Torontossa tavoitteleva pelaaja päätti syventyä olennaiseen.

”Sovimme Rosien (pelikaveri Justin Rose) kanssa, että emme puhu aiheesta mitään ennen pelin jälkeistä lounasta. Kuitenkin heti ensimmäisellä reiällä keskustelu kääntyi yhdistymiseen. Sitten päätimme, että jätetään aihe sikseen, kunnes kierros on pelattu. Oli hienoa voida syventyä muutaman tunnin verran johonkin muuhun.”

Vaikka McIlroyn huomio oli olennaisessa, ei hänen pallonlyömisensä ollut lähelläkään normaalia tasoa. Hän osui esimerkiksi Oakdale Golf & Country Clubin kentän 15 väylästä avauksillaan vain kuuteen. McIlroy sivusi vielä kierroksen jälkeen koko golfmaailmaa puhuttavaa aihetta.

”Bisnes on bisnestä ja minun työni on pelata golfia. Joten mitä enemmän voin keskittyä birdeihin ja bogeihin sen sijaan mitä tapahtuu kabineteissa sitä onnellisempi olen.”

McIlroy, 34, on voittanut edellisen kerran PGA Tourilla viime syksynä. Edellisessä turnauksessa, Memorial Tournamentissa, hän pelasi finaalikierroksen viimeisessä ryhmässä, mutta hiipui voittotaistelusta tuloksen 75 myötä seitsemänneksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje