18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Blomqvist toinen Münchenissä

Minea Blomqvist pelasi Münchenissä hienon turnauksen.

Minea Blomqvistin pitkä korpivaellus päättyi sunnuntaina huippusijoitukseen Münchenissä. Suomalainen pelasi Saksan avointen mestaruuskisoissa yhteistuloksen -17, jolla heltisi kakkostila.

Finaalikierroksen käsikirjoitus kävi sunnuntaina hyvissä ajoin selväksi. Johtopallossa Blomqvistin ja Virginie Lagoutte-Clementin kanssa pelannut Diana Luna oli niin vakuuttavassa vireessä, ettei hän ollut yllätettävissä. Luna pelasi neljännen kierroksen parhaan tuloksen 65, ja voitti kisan seitsemän lyönnin erolla Blomqvistiin.

Hän pelasi sunnuntaina kolmen 67 lyönnin kierroksen jatkeeksi tuloksen 70. Kierros sisälsi neljän birdien lisäksi yhden bogin molemmilla kenttäpuoliskoilla.

Blomqvist kuittasi kakkostilastaan 35 525 euroa palkintorahaa. Edellisen kerran Blomqvist onnistui kiilaamaan itsensä kärkikolmikkoon toissa kaudella Suomen osakilpailussa Finnair Mastersissa, jolloin hän ylsi jaetulle kolmannelle tilalle.

”Itkin onnesta, en muistanut tilastoja”

”Itkin onnesta palauttaessani tuloskorttia. En edes muistanut tarkastella päivän tilastojani positiivisten tunnekuohujen vallassa, sanoi Blomqvist iloisena poistuessaan kisapaikalta. ”Hieman oli peli jäässä kärkiryhmän jännityksessä. Etenkin draiveissa kävin ilmeisesti ylikierroksilla, kun lyönnit painuivat toistuvasti vasemmalle väylän ulkopuolelle. Onneksi puttituntuma pysyi hallussa loppuun saakka.” Virallisissa tilastoissa Blomqvistille kirjattiin vain viisi väyläosumaa, kymmenen viheriöosumaa ja kuin sanojen vakuudeksi jälleen loistava puttisaldo 26. Koko kisassa hän puttasi vain 106 kertaa (25-26-29-26) eli reikäkeskiarvoksi muodostui 1,47 puttia.

Golfpark Gut Häusernin kentälle oli päätöspäivänä saapunut yli kymmenentuhatpäinen yleisöjoukko. Kisan kokonaiskatsojamäärä nousi yli 30 000:n. ”Palkintojenjaossa oli aivan mahtava tunnelma. Diana Lunan astellessa lavalle taustalla soi Tina Turnerin ”Simply the best” ja taivaalla räiskyivät ilotulitusraketit sankan yleisömeren hurratessa voittajalle”, hehkutti Blomqvist järjestelyjä. Blomqvistin onnistuminen Münchenissä tuli kreivin aikaan. Esikoisen syntyminen hieman toista vuotta sitten laittoi elämän arvot uusiksi. Vaikka raskauden ja synnytyksen jälkeisenä aikana Blomqvist ei ole ollut urheilijana parhaimmillaan, on positiivisuus silti säilynyt. Kun hän ylitti turnauksen cut-rajan perjantaina, oli näin käynyt edellisen kerran syksyllä 2009.

US Openin karsinnat jäänevät väliin

Muista suomalaisista poiketen Blomqvist pelaa säästeliäästi Euroopan kiertueella. Hänen päätyöpaikkansa on ollut jo kaudesta 2006 lähtien maailman ykköskiertueena tunnettu Yhdysvaltain LPGA-kiertue. Nytkin hänen oli tarkoitus suunnata heti maanantaina rapakon taakse osallistuakseen US Openin karsintoihin. Suunnitelmat menivät kuitenkin ukkosen ja palkintojenjakoseremonioiden takia uusiksi, kun Blomqvist ei ehtinyt varaamalleen paluulennolle Suomeen. ”On paljon mahdollista, että jätän US Openin karsinnan väliin, kun en ehtisi harjoittelemaan kisapaikalla lainkaan ennen kilpailua. Luulen, että käytän alkavan viikon harjoitteluun. Samalla voin viettää enemmän aikaa Elmo-poikani kanssa. Teen lopullisen päätökseni asiasta kuitenkin vasta huomenna, kun pääsen Suomeen.” Minea

Seuraavan kerran Blomqvist nähdään Euroopan kiertueen kisoissa kesä-heinäkuun vaihteessa, kun hän osallistuu kahdella kuukaudella aikaistettuun Suomen osakilpailuun Finnair Mastersiin. Espoolais-orlandolainen Blomqvist on pelannut Euroopan kiertueen Suomen osakilpailussa joka kerta sen alusta vuodesta 2005 lähtien. Hän pitää koitosta yhtenä golf-kautensa kohokohtana. ”Finnair Mastersiin liittyy voimakkaita tunteita. Koko urani muistorikkain hetki on kaksoisvoitto Unskin (Ursula Wikströmin) kanssa kolme vuotta sitten.” ”On hienoa, että Suomessa kyetään järjestämään vuodesta toiseen huipputason kilpailu. Itselleni on eritytisen tärkeää päästä kerran kaudessa pelaamaan Suomessa, sillä kotiyleisö sytyttää aina taistelemaan”, painotti Blomqvist odottaen jo malttamattomana Talissa 30.6.-2.7. pelattavaa turnausta. Avauskierroksen jälkeen kisaa johtanut Becky Morgan (-16) oli kolmas. Caroline Masson, ChristelBoeljon ja sunnuntaina hieman epäonnistunut Lagoutte-Clement jakoivat neljännen sijan tuloksellaan -15.

Suurella kohulla kotimaassaan ensimmäistä kertaa ammattilaisena pelannut Sandra Gal jakoi seitsemännen sijan Tania Eloseguin sekä ruotsalaisten Louise Ståhlen ja Caroline Westrupin kanssa.

Kaisa Ruuttila (-6) pelasi finaalipäivänä kisan parhaan kierroksensa 67 lyöntiä nousten lopputuloksissa 30:nneksi. Ursula Wikströmillä (-3) tunnelmat olivat päinvastaiset, tulos 73 pudotti hänet lopulta sijalle 46.

”Taas peli oli ihan hyvää, mutta ne tärkeät onnistumiset jäivät puuttumaan. Se vähän turhautti ja lopussa homma vähän karkasi”, Wikström sanoi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje