11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Blomqvist-Kakko: "Kadonneen draivin metsästys"

Minea Blomqvist-Kakko on viettänyt neljä viikkoa Suomessa ja hionut draiviaan. Hymystä huomaa, että lyönti alkaa löytyä.

Suomen naisten ykköspelaaja Minea Blomqvist-Kakko on pitänyt kuukauden kilpailutaukoa hioakseen ongelmia aiheuttaneiden avauslyöntien tekniikkaa. Tauko jatkuu vielä heinäkuun, jonka jälkeen Blomqvist-Kakko lähtee uudella innolla maailmanvalloitukseen.

”Draiviin tuli tietyllä tavalla sekä mentaalinen että tekninen lama. Avauksissa ei ole sitä tuttua energiaa, vaan lyönnit ovat kentälle tuuppaamista”, toteaa Blomqvist-Kakko.

Minean draiviongelmat alkoivat oikeastaan raskauden myötä. Lapsen syntymän jälkeen kropassa ei ollut sitä samaa voimaa, jolla draiveja on aiemmin lyöty. Tekniikkaan tuli virheitä ja keskivartalosta ongelma alkoi nousta korvien väliin.

”Rautalyönnit tuntuivat kehittyvän kevään aikana, mutta draivissa lyönti nousee liikaa ylös. Samalla grippini on heikentynyt ja erityisesti kisoissa oikea käsi on lyönnissä noussut päälle. Näitä asioita on korjattu ja viime torstaina tuntui ensimmäisen kerran muutama lyönti tosi hyvältä”, taustoittaa Minea, jolle draivi oli ennen vahvuus, nyt heikkous.

Kuvaavaa tilanteelle on, että ennen kisataukoa Saksassa takaysillä oli kaksi par5-väylää ja viikonlopun aikana Minni pelasi nuo reiät yhteensä kuusi lyöntiä yli parin.

”Pelasin muilta osin aika hyvin ja sijoitus oli 17. Loppuvaiheessa suorastaan pelkäsin lähteä lyömään noille kahdelle väylälle.”

Lisäksi kevääseen osui myös kolmen kuukauden jakso, jolloin golf ei ollut päällimmäsenä ajatuksena. Minni toteaa rauhallisesti, että hänellä oli henkilökohtaisia asioita, jotka vaikuttivat keskittymiseen. Nyt kaikki on näiltäkin osin kunnossa.

Täydellisen osuman löytäminen

Valmentajansa Timo Rauhalan johdolla Minea on hakenut draiviin uutta pontta ja kova työ alkaa tuottaa tulosta. Muutamana päivänä on tullut jo osumia, jotka ovat puhkaisseet henkisenkin kipsin.

”Kun draivi osuu täydellisesti ”svetariin”, niin sen tuntee heti ja lyönnissä on valtavasti energiaa. Näitä onnistumisia on tullut nyt päivä päivältä enemmän”, Minea hymähtää ja lisää, että golfammattilaisellakaan täydelliset osumat eivät ole arkipäivää.

Nyt Blomqvist-Kakon harjoittelu painottuu enemmän kilpailunomaiseen tekemiseen ja elokuun alussa hän palaa ”radalle” Dublinin lähistöllä LET:n kilpailussa. Sen jälkeen matka jatkuu Atlantin toiselle puolelle varsinaiselle työpaikalle LPGA Tourille.

”Pelaan siellä viisi kilpailua ja tavoitteena on saada kortti uusittua ensi vuodeksi. Se edellyttää käytännössä ainakin yhdessä kilpailussa kymmenen parhaan joukkoon sijoittumista.”

Jenkkitourin kisojen välissä pelataan myös naisten British Open, jonne Minealla ei ole ainakaan vielä pelipaikkaa. Syksymmällä pelit jatkuvat Euroopassa ja sen jälkeen Aasiassa.

Tavoite olympialaisissa

Minea

Minea Blomqvist-Kakon ja Karin Bäcklundin tiukka ote on kestänyt koko Minnin ammattilaisuran ajan. Bäcklund toimii Veho Groupin viestintäpäällikkönä ja yhteistyö jatkuu.

”Haaveeni on ollut lapsesta asti päästä edustamaan Suomen olympiakisoihin. Neljän vuoden kuluttua se on mahdollista, kun golf on Rio de Janeirossa vuonna 2016 mukana virallisena olympialajina.”

”Aion tehdä seuraavan olympiadin tosissani töitä sen eteen, että minulla olisi edellytykset nousta palkintopallille olympiamitalistina Brasiliassa”, Blomqvist-Kakko julkisti pitkän tähtäimen suunnitelmansa.

Vaikka Blomqvist-Kakolla onkin ollut pelillisiä ongelmia, niin luottamus häntä kohtaan on kova. Tiistaina julkistettiin, että hänen yhteistyösopimuksensa Mercedes-Benzin kanssa jatkuu.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje