[6][9]

[6][9]

Blomqvist-Kakko 43:s Kiinassa

Minni Blomqvist-Kakon ohjelmassa on vielä ainakin LET:n päätöskisa Dubaissa joulukuun puolivälissä.

Ranskan Cassandra Kirkland saavutti uransa ensimmäinsen LET-kisan voiton Sanya Ladies Openissa. Kolmen kierroksen tulos 28-vuotiaalla pariisilaisella oli kuusi alle. Kirkland on pelannut LET:lla vuodesta 2007, ja parantanut kahden viimeisen vuoden aikana rutkasti tuloksiaan. Ensimmäisen top-ten sijoituksensa hän saavutti kaudella 2011, kuluvan vuoden saldo on voiton jälkeen neljä. Ykköstila triplasi tämän kauden ansiot, euroja lähetetään Kirklandin tilille 37.500.

Erittäin tasaisessa kolmen kierroksen mittaisessa kilpailussa hänen maannaisensa Jaede Schaeffer sekä Englannin Holly Aitchison jäivät kahden lyönnin päähän. Näiden jälkeen neljättä sijaa jakoi peräti yhdeksän pelaajaa lyöntiä heikommalla tuloksella.

Minni Blomqvist-Kakko menetti mahdollisuutensa kärkitaistoihin jo päätöspäivän ulosmenossa. Bogeja syntyi päivän mitttaan peräti kuusi, birdejä vasta kolmella viimeisellä reiällä kaksi. Sijaluvuksi tuli 43. Edellisviikon kisassa Blomqvist-Kakko oli 23.

Minni

Jaetulla neljännellä sijalla perjantain jälkeen ollut Minni Blomqvist-Kakko kiersi lauantaina aamuryhmissä ja sai tuloksekseen 74 Yalong Bayn kentällä Hainanin saarella. Tulostaso ei noussut korkeaksi myöskään toisena päivänä, kolmen lyönnin lisäys tulokseen piti suomalaisen vielä kärjen tuntumassa. Aamupäivän pelien jälkeen sijoitus oli 17:s, eroa kärkeen kuusi lyöntiä.

Tuulisissa keleissä pelattavassa kilpailussa Blomqvist-Kakko on tehnyt kahdella kierroksella peräti kahdeksan birdietä, mutta joutunut myös kirjauttamaan korttiinsa yhdeksän bogeyta.

1.pv

Ranskan

Ranskan 27-vuotias Joanna Klatten johtaa avauskierroksen jälkeen tuloksella 69.

Ranskan Joanna Klatten (-69) on Yalong Bay Golf Clubilla käytävässä kisassa ainoa 70 lyönnin alittaja perjantain kierroksella.

”Otin hyvän hyödyn tällä kentällä pitkälyöntisyydestäni. Silloinkin , kun pelikaverini joutuivat lyömään par-nelosilla puuta lähestymislyönneissään, minä pääsin tekemään omani keskipitkillä tai lyhyillä raudoilla. Myös se, että olen oppinut nopeuttamaan rutiinejani lyönneissä on auttanut kehittymisessäni, Klatten kertoi.

Minea Blomqvist-Kakko nosti tasoaan kierroksen viimeisellä kolmanneksella pelaten kuusi reikää neljä alle. Hän jakaa neljättä sijaa yhdessä kuuden muun pelaajan kanssa. Tulostasoon vaikutti vahvasti tuulinen keli, jonka muutamat pelaajat arvioivat olleen koko kauden toiseksi haastavin British Openin jälkeen.

Mukana on kaikkiaan 115 pelaajaa, joista lauantain jälkeen pääsee jatkoon 60 parasta. Edellisvuonna Blomqvist -Kakko oli samassa kilpailussa viides.

Kiina on noussut kisojen järjestäjämaana varsin suureen rooliin.

Kilpailujen yhteismäärällä mitattuna se on ET:n ja LET:n ykkönen. Miehet pelaavat Kiinassa neljä kisaa, ( Volvo China Open, BMW Masters, HSBC Champions ja Hongkong Open) Näissä jaetaan rahaa yhteensä 14,16 miljoonaa euro.

Naisilla on kolme kisaa. Ensimmäinenkin pelattiin keväällä Hainanin saarella, toinen Manner-Kiinassa edellisviikolla. Nyt meneillään oleva Sanya Ladies Open on kisoista perinteisin, mutta myös palkintosummaltaan pienin (250.000 e). Naisille jaetaan näissä kolmessa kisassa yhteensä 1,072 miljoonaa euroa. LET:n kaksi viimeistä kisaa pelataan Intiassa ja Dubaissa.

Ursula Wikström ja Kaisa Ruuttila ovat poissa loukkaantumisistaan johtuen.