Blomqvist-Kakko 23:s Kiinassa - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][19]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][19]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Blomqvist-Kakko 23:s Kiinassa

Minea Blomqvist-Kakon caddienä toimii Kiinan kisoissa hänen fysiikkavalmentansa Terhi Beilinson.

Kaikki

Kaikki ainekset maailmantähdeksi. Carlota Ciganda nousi amatöörikisoissa kärkeen, ammattilaisura on käynnistynyt niinikään loistavasti.

Carlota Ciganda karkasi kirittäjiltään sunnuntaina Kiinan LET-kilpailussa. 22-vuotias Tourin tulokas tekaisi kenttäennätyksen 64 ja voitti seitsemän lyönnin erolla ennen Caroline Massonia, joka myös rahalistalla on hänen pahin uhkaajansa.

Ykköstila oli Cigandan kauden toinen, ennen kolmea viimeistä kisaa hänen ansionsa Tourilla ovat 225.000 euroa. Masson on toisena ( 207.000). Taistelu rahalistan voitosta on käytännössä näiden kahden nuoren pelaajan välinen.

”Olin tämän viikon aikana varsin rento. Pyrin vain pelaamaan omaa peliäni nauttien siitä”, Ciganda paljasti varsin yksinkertaisen syyn menestykselleen.

Minni vaihtoi puukolmoseen

Minea Blomqvist-Kakko pelasi tulokset 72-73-71, jolla sijoitus oli 23:s. Ansioita kertyi noin 4000 euroa.

”Olen erittäin tyytyväinen kokonaisfiilikseen. Hyvä asenne säilyi alusta loppuun, vaikka draiverin kanssa vielä haetaankin lisää rohkeutta”, hän iloitsi. ”Lauantaina luovuin draiverista kahden väylän jälkeen ja siirryin käyttämään spoonia. Päätöskierroksella uskaltauduin jo avaamaan neljä kertaa draiverilla ilman isompia ongelmia, kertoi Blomqvist-Kakko, jonka väyläosumat paranivat kisan edetessä kierros kierrokselta.

Minni nousi rahalistalla sijaluvulle 85. Alkavalla viikolla hän pelaa toisen Kiinan kilpailun Hainanin saarella.

2.pv

Minea Blomqvist-Kakko pelasi tuloskortin perusteella siistin ja tylssän toisen kierroksen LET:n Kiinan kisassa lauantaina. Minni teki yhden birdien, kaksi bogeyta ja 15 paria. Tuloksin 72-73 hän selvitti vaivatta tiensä jatkoon, kolme lyöntiä heikompikin tulos olisi riittänyt.

Carlota Ciganda (-9) oli toisen kierroksen puolivälissä johdossa, loppuun pelanneista paras on Saksan Caroline Masson. Tämän rahalistan kärkiparin keskinäinen järjestys kisassa on hyvin merkityksellinen kannalta, sillä he ovat vajaan 1400 euron päässä toisistaan. Ykköstila Suzhou Taihu Openissa on peräti 52.500 euron arvoinen.

Ciganda ja Masson ovat ansainneet kauden mittaan yli 170.000 euroa, seitsemättä kisaansa LET:lla pelaava Blomqvist-Kakko 17.000.

Teemu Tyry

Voitto

Voitto Kiinan 350.000 euron kisassa veisi Carlota Cigandan jo hyvin lähelle LET:n rahalistan voittoa.

Espanjattarilla on kaksoisjohto European Tourin avauspäivän jälkeen. Ennakkosuosikkeihin lukeutunut rahalistan kärkinimi Carlota Ciganda kiersi kentän seitsemän alle. Minea Blomqvist-Kakkoa samassa ryhmässä kirittänyt Tanja Elosequi ( 66) on toisena, Englannin Florentyna Parker (67) on yksinään kolmantena.

Minni oli vielä kymmenen väylän jälkeen kaksi alle, bogeyt 11:lla ja 17:lla nostivat tuloksen lukuun 72, jolla sijaluku on 26:s. Kahden kierroksen jälkeen viimeiselle kierrokselle pääsee 60 parasta ammattilaista ja saman tuloksen omaavat. Avauspäivän jälkeen cut-rajan sisäpuolella olivat myös tuloksen 74 tehneet pelaajattaret.

Teemu Tyry

Minni Blomqvist-Kakolle tulevat kaksi kilpailua LET:n Kiinan kisoissa ovat varsin tärkeitä. Minni on valahtanut rahalistalla 92:ksi, kauden päätteeksi 80 parasta saa vahvan pelioikeuden vuodelle 2013. Vaikka listalta karsitaankin vähien osallistumiskertojen vuoksi runsaasti lähinnä LPGA Touriin keskittyviä pelaajia suomalaisen edeltä, uhka rajan taakse jäämiselle on vielä vaanimassa.

Blomqvist-Kakko on pelannut kuusi kisaa, päässyt kolmasti jatkoon ja ansainnut reilut 17.000 euroa. Kesän ja syksyn aikana esitykset ovat olleet varsin epävireisiä. USA:n matka loppukesästä tuotti kaksi keskeyttämistä ensimmäisen kierroksen jälkeen sekä kaksi poisjääntiä ennen kisan alkua. Viimeisessä kisassaan Ranskan avoimissa Minni karsiutui.

Suzhou Taihu Open käynnistyy perjantaina. Mukana on 114 pelaajaa, joista LET:n ( 55 pelaajaa) lisäksi muut ovat lähinnä Kiinasta ja Aasiasta. Kiinasta on nousemassa uusi sukupolvi tähtiä, joista osalla on jo merkittäviä kansainvälisiä menestyksiä. 13-vuotias Wang Xin Ying pelasi ensimmäisen ammattilaiskisansa elokuussa Suomessa, LETAS-kiertueen kilpailussa sijoittuen kolmanneksi ja kukistaen mm. kaikki suomalaiset. Viidestä amatööristä kolme on 13-vuotiaita, vanhinkin vasta 16-vuotias.

Australian Stacey Keating on voittanut kaksi edellistä LET:n kisaa. Hän tavoittelee Kiinassa kolmatta perättäistä , tähän on viimeksi yltänyt Ranskan Marie Laure de Lorenzi kaudella 1989.

Nopeasti

350.000 euron kisassa muita vahvoja suosikkeja ovat rahalistaa johtava tulokas Carlota Ciganda, Laura Davies, Lee-Anne Pace sekä Anne- Lise Caudal.

Blomqvist-Kakko lähtee perjantaina ensimmäiselle kierrokselleen kello 6.40 Suomen aikaa. Kaudella 2009 Minni oli samassa kisassa 11:s, vuosi sitten sijoitus oli 21:s.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje