5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Blomqvist jälleen Euroopassa

Minea Blomqvistin turnaukset jatkuvat Sveitsissä. © Getty Images

Jos haluaa laittaa lanttinsa Minea Blomqvistin puolesta likoon viikonvaihteessa pelattavassa Ladies Swiss Openissa, ei valinta ole välttämättä hassumpi. Blomqvistin menestyksen nälkä yhdistettynä piristyneisiin peliotteisiin saattavat olla Sveitsissä tehokas yhdistelmä.

Kautta aikain menestyksekkäimmän suomalaisen naispelaajan paluu normaaliin päiväjärjestykseen on käynyt odotetun hitaasti. Nuoren perheenäidin roolin yhdistäminen rankkaan kiertuepelaajan elämään ei käy käden käänteessä: ei varsinkaan silloin kun taitojen ylärajoilla pelaamisen lisäksi osavastuulla on perheen toimeentulo.

Blomqvist on vuoden päivät etsinyt parempaa tuntumaa pelillisiin suorituksiin ja suunta on hiljalleen ylöspäin. Kuukausi sitten Saksan avoimissa kakkoseksi sijoittunut pelaaja katkaisi viime viikolla Illinoisissa 13 peräkkäisen karsiutumisen putken LPGA Tourilla: tulevaisuutta ajatellen Blomqvistin uran kenties kaikkein tärkein ”cutti”.

Hyvä signaali on myös se, että Blomqvistin peli alkaa pysyä kasassa. Tasaisuuden puute on riivannut ”Minniä” pitkään jopa saman kierroksen sisällä. Kun tehokas puttipeli saa seuraa riittävän tarkoista avauksista, on Blomqvistin iskuvalmius kahta porrasta korkeammalla.

Blomqvistilla on luvassa jatkossakin sukkulointia kahden mantereen välillä. Hän pelaa Losonen kisan jälkeen juhannusviikonloppuna LPGA:n turnauksen New Yorkin osavaltiossa palatakseen seuraavalla viikolla Suomeen. Tuolloin on vuorossa LET-kiertueen Helsingissä pelattava Finnair Masters. Talissa hyvin viihtyvä Blomqvist voitti kisan kaudella 2008 ja sijoittui seuraavana vuonna jaetulle kolmannelle tilalle.

Minea Blomqvist, Riikka Hakkarainen, Jenni Kuosa, Kaisa Ruuttila ja Ursula Wikström starttaavat torstaina Sveitsin Losonessa pelattavaan Ladies Swiss Openiin. Ensimmäisinä matkaan lähtevät Kuosa ja Ruuttila (*klo 9:10), Blomqvistin urakka käynnistyy joukon viimeisenä (*klo 14:20). Kisan voittoa puolustaa Etelä-Afrikan Lee-Ann Pace.

*Suomen aikaa

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje