Bill Haasin pääsy Presidents Cupiin oman isän käsissä - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Presidents Cup

Bill Haasin pääsy Presidents Cupiin oman isän käsissä

Pian selviää, istuuko tämä parivaljakko saman pöydän takana myös vuoden 2015 Presidents Cupissa. Kuva: Getty Images

Sunnuntaina tuloksen 70 Deutsche Bank Championshipissä pelanneen Bill Haasin olisi sijoituttava Bostonissa vähintään viidenneksi, jotta hän saisi suoran paikan USA:n tämänvuotiseen Presidents Cup –joukkueeseen.

Haas on kauden toisessa pudotuspeliturnauksessa sijalla 65 ennen finaalikierrosta, joten nousu Top 5:een tuntuu varsin ylivoimaiselta. Kymmenen pelaajan automaattinen valinta lyödään lukkoon Bostonin kisan jälkeen, mutta Presidents Cupin pisteissä 11. olevan Haasin kohtalo on jäämässä kahden villin kortin varaan.

Tilanne on kaikin puolin mielenkiintoinen, sillä kaksi villin kortin saajaa on Bill Haasin isän JayHaasin käsissä. Jälkimmäinen toimii Koreassa pelattavassa haasteottelussa USA:n joukkueen kapteenina.

Kysymykseen, katsotko ansaitsevasi paikan joukkueessa, Bill Haas vastasi: ”Riippumatta siitä, kuka on kapteeni, ansaitseni mielestäni villin kortin. Haluan olla tuossa joukkueessa.”

”En aio sanoa Jaylle, ettei hänen kuulu valita minua, vain koska hän on isäni. Hänen kuuluu antaa villit kortit sellaisille pelaajille, jotka ovat pelanneet hänen mielestään hyvin. Itselläni on ollut sekä hyviä että huonoja viikkoja.”

Haas on pelannut tällä kaudella vahvasti. Humana Challengen voiton lisäksi hän on sijoittunut Playersissä (4:s), Cadillac Championshipissä, Quicken Loansissa (4:s) ja Wyndham Championshipissä seitsemän joukkoon. Hänen valintaansa puoltaa myös kokemus Presidents Cupista vuosilta 2011 ja 2013. Edellisessä haasteottelussa hänen pisteensä riittivät suoraan valintaan, 2011 Haas sai villin kortin.

”Tiedän että tämä isä-poika-yhdistelmä on hieman vaikea. Asiaan liittyvät ajatukset ovat pyörineet päässäni. En ole enää mikään keltanokka, mutta viime päivät ovat olleet yhtä oppimisprosessia.”

Haasin mukaan hänen isänsä ainoa neuvo on kuulunut: ”Pelaa parastasi.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje