25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Ben Crane jätti Simpsonin kakkoseksi

Ben Crane ansaitsi voitostaan 720.000 dollaria © Getty Images

Ben

Ben Crane oli kuin kuokkavieras McGlardy Classicin päätöspäivänä Georgiassa. Tuskin kukaan kuvitteli hänen vielä nousevan voittoon. Kahdeksannelle tiiauspaikalle astellessaan Crane oli kahdeksan lyöntiä kärkeä jäljessä. 36-vuotias konkari löysi peliinsä hurjan vireen, teki kymmenen reiän jaksoon seitsemän birdietä ja pakotti Webb Simpsoninuusintaan. Kisaa yksinään pitkään johtanut Michael Thompson hermoili itsensä lopulta kolmanneksi.

Cranelle voitto oli uran neljäs. Ensimmäiset kaksi tulivat jo vuosina 2002 ja 2005, kaudella 2010 hän saavutti kolmantensa. Ben Crane tunnetaan pelitaitojensa lisäksi siitä, että hän Tourin hitaimpia ellei hitain pelaaja. Sea Islandin kisassa Crane syttyi hitaasti, mutta vauhtiin päästyään häntä ei enää mikään pysäyttänyt. Jo ensimmisellä uusintareiällä Dallasissa asuvalla Cranella oli kaksimetrinen voittoputti.

”Ennen kisaa pohdin pitkään sitä, pitäisikö minun jättää koko kisa väliin. Vaimoni synnyttää perheen kolmannen lapsen maanantaina keisarinleikkauksella, joten ajatukseni ovat olleet varsin sekavat. En tiedä, onko tuleva lapsi tyttö vai poika. Nimen keksiminen on siksikin vaikeaa”, You Tube videoissa hauskan puolen itsestään antava Crane kertoi medialle taiston tauottua.

Simpsonille avautuu kolmas mahdollisuus

Tarkasti

Pöytä näytti olevan kuin katettu vuoden pelaajatitteliä tavoittelevalle Webb Simpsonille hänen käynnistettyä kirinsä Thompsonin takaa. Simpson kuitenkin missasi ratkaisevilla vaiheilla kaksi alle kaksimetristä birdieputtia. Uusinta päättyi hänen kannaltaan nolosti. Toisella viheriöllä Simpson puttasi kolme kertaa missattuaan reilu metrin mittaisen par-putin ja joutui samantien kättelemään Cranen. Urheasti Simpson peitti enimmän osan pettymyksestään ja vuodatti tutun tuntuiset kohteliaisuudet.

”Olen iloinen hyvän ystäväni Benin puolesta. Itse sain oppia tästä tilanteesta ja olen seuraavalla kerralla valmiimpi voittamaan”, ilman kauden kolmatta voittoa jäänyt 26-vuotias syvästi uskovainen Simpson sanaili.

Fedex Cupissa Simpson jäi lyönnin päähän kymmenen miljoonan jättipotista. Hän joutui tyytymään kolmeen. Georgiassa Crane vei namun suusta hurjalla kirillään.

Luke

PGA Tour huipentuu järjestäjien , median ja yleisön kannalta upeasti viimeiseen kisaan. Simpsonin lisäksi Orlandon tapahtumaan osallistuu Luke Donald, jonka pitää yltää vähintään jaetulle kakkostilalle , jotta hänelle avautuu mahdollisuus tämän kukistamiseen rahalistalla. Pöydällä on avoimena myös PGA Player of the Year ja Player of the Year-palkinnot, jotka ovat perinteisesti menneet samalle pelaajalle.

Bud

Kilpailun seuratuimpia pelaajia oli 21-vuotias Bud Cauley, joka kauden kahdeksannessa PGA Tourin startissaan oli 15:s.Plakkarissa on seitsemän jatkoonpääsyä, joukossa kolmas ja neljäs sija. Rahaa on kertynyt 735.000. Entinen amatööritähti on vasta kuudes pelaaja Tourin historiassa joka saa seuraavalle kaudelle työpaikan kutsukorttien kautta pelaamiensa kisojen kautta. Saman ovat tehneet mm. Tiger Woods ja Phil Mickelson.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje