Kilpagolf - LPGA Tour

Beatriz Reacari nousi kärkeen Kaliforniassa

Minea Blomqvist tavoittelee LPGA Tourilla kauden ensimmäistä jatkoonpääsyä

Beatriz

Ensimmäistä kauttaan LPGA Touria pelaavalle Beatriz Recarille vuosi USA:ssa on ollut toistaiseksi vaikea. 14 kisaa pelannut espanjalainen on saanut kiertää täydet kierrokset vain neljä kertaa. Työpaikan uusiminen vaatii reilusti lisää dollareita, perjantaina hän tarttui oljenkorteensa LPGA Challengen toisen kierroksen sisääntulossa. Recari oli kierrostaan yhden yli kahdeksan reiän jälkeen, mutta loput kymmenen hän kiersi kahdeksan alle nousten yhteistulokseen kymmenen alle yhdessä Gwladys Noceran kanssa. Recari pelasi myös Euroopan vuosinaan varsin epätasaisesti ilman suuria menestyksiä. Hänen kaksi suurinta menestystää olivat Finnair Mastersit vuosina 2008 ja 2009. Ensimmäisellä kerralla hän oli kolmas, syyskesästä 2009 Recarin uusinnassa 161 metrin matkalta sisäänlyömä lähestyminen jää historian kirjoihin vuosikymmeniksi.

Nocera pelasi vuosikausia menestyksekkäästi Europassa ja vierasti LPGA Tourille lähtemistä. Tämä kausi on hänelle ensimmäinen kokonainen valtameren takana, voitto viikonloppuna sementoisi Noceran LPGA Tourin jäseneksi myös seuraaviksi kausiksi.

Avauspäivänä loistanut Brittany Lincicome ( 61-76) oli poissa tolaltaan lyöden lähestymisiään pitkäksi. Hän on kuitenkin vain kolme lyöntiä kärjestä.

Minea Blomqvistin viimeinenkin kisa tuotti karsiutumisen tuloksin 75-74. Mammaloman jälkeen vireeseen pääsy oli vaikeaa Minnille joka keskittyy nyt tulevaan kauteen ja on seuraavan kerran tulessa kentällä avomiehensä Roope Kakon caddienä ET:n toisessa karsintavaiheessa.

Brittany

Yksi oli torstaina ylitse muiden Danvillessa, Kaliforniassa pelattavassa LPGA Tourin kisassa. Brittany Lincicome tehtaili kierroksensa aikana 11 birdietä joista kuusi viimeisen seitsemän reiän aikana. Viheriöosumia oli 17. Eroa toisena olevaan Wendy Wardiin on neljä lyöntiä. Tulos 61 on kauden paras LPGA Tourilla, hän paransi samalla Blackhawk Country Clubin kenttäennätystä peräti kolmella lyönnillä.

Lincicome on voittanut urallaan ”vain” kaksi kilpailua, joista jälkimmäinen oli major. Vuoden 2009 Nabisco Championshipissa hän teki päätösreiällä eaglen jolla varmisti ykköstilansa. Brittany Lincicome oli juniori-ja amatöörivuosinaan supertähti joka voitti yli sadasta pelaamastaan kisasta noin 60. LPGA Tourillakin hän on vakiinnuttanut paikkansa, mutta ei vielä ole noussut sille tasolle jota odotettiin. Päätourilla kisoja on viiden vuoden ajalta takana jo 128, ykköstiloja kaksi. Viikonlopun jälkeen tuo määrä voi hyvinkin olla kolme.

Minea Blomqvistin päivä sujui mollivoittoisesti ilman birdejä. Bogeja korttiin merkittiin kolme, tulos 75 oikeuttaa sijalukuun 90:s. Jatkoonpääsy 126 pelaajan kisassa ei kuitenkaan vielä ole poissuljettua, eroa rajalle on kaksi lyöntiä.

Minea

LPGA Tourilla on pelattu kauden aikana 20 kisaa, kuusi on vielä jäljellä. Vieraspelaajat ovat jylläneet jos mahdollista entistäkin ylivoimaisemmin, 13 kertaa ykköstilaa on juhlinut aasialaispelaaja, kerran australialainen ( Katherine Hull) ja Ruotsin Anna Nordqvist. USA:n pelaajille on jäänyt vain rippeet, viisi ykköstilaa.

Aasialaisten dominointi Tourilla saattaa korostua Kalifornian kisan jälkeen, sillä viidestä viimeisestä kilpailusta kolme pelataan Aasiassa, yksi Meksikossa ja vain Tour Championships USA:ssa, Floridassa.

Rahalistan kuningattaren titteli on kuuden pelaajattaren välinen taisto. Ji Yai Shin oli edellisvuonna ykkönen,hänen pallilleen hamuavat myös kaksinkertainen major-voittaja Yani Tseng, Ai Miyazato, Cristie Kerr, Na Yeon Choi sekä Suzann Pettersen. Norjalainen on jumittunut kuluvallakin kaudella kakkostilojen kerääjäksi, niitä on ansiolistalla viisi, voittosaldo osoittaa nollaa. Viikonlopun kisassa Pettersen ei ole mukana.

LPGA Tourin rahalistan voittajaksi on vuodesta 1994 alkaen kruunattu ulkomaalaispelaaja. Laura Davies aloitti sarjan, seuraavien 11 kauden aikana Annika Sörenstam oli ykkönen kahdeksan kertaa, KarrieWebb kolmasti. Lorena Ochoa nousi valtaistuimelle tämän jälkeen kolmasti, viimevuonna eniten dollareita ansaitsi Ji Yai Shin.

CVC Pharmacy LPGA Challenge pelataan Danvillessa jossa edellisvuoden voittaja Sophie Gustafson joutunee luopumaan pokaalista, sillä ruotsalaiskonkarin pelit eivät ole sujuneet. 16:ssa kisassaan hän on sijoittunut vain kerran kymmenen joukkoon.

Minni Blomqvistille kilpailu on kauden seitsemäs LPGA Tourilla, aiemmat ovat päätyneet selviin karsiutumisiin. Edellisvuonna hän oli samassa kisassa 53:s. Blomqvistille kilpailu on todennäköisesti kauden viimeinen. Blomqvist on ilmoittanut saaneensa pestin Roope Kakon caddieksi ET:n karsintojen toiseen vaiheeseen ja mahdolliseen finaaliin.