[13][26]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Bakker teki vahvan nousun

SM-kisoissa hopealle yltänyt Krista Bakker jatkoi hyviä esityksiään EM-kisojen avauksessa.

Krista Bakker on päättänyt taistella tosissaan naisen Euroopan mestaruudesta. Etelä-Pohjanmaan Golfia edustava Bakker löi Sloveniassa pelattavien EM-kisojen toisella kierroksella tuloksen 67, joka vei hänet kokonaistilanteeseen -6. Tämä oikeuttaa jaettuun kakkostilaan Saksan Ann-KathrinLindnerin kanssa.

Bakkerin päivään mahtui torstaina viisi birdietä ja yksi, kentän viimeisellä reiällä tullut bogi. Suomalaisen nousu kohti kärkikamppailua oli näyttävä, sillä hän oli avauskierroksen jälkeen sijalla 16.

Kisan kärkeen siirtyi Celine Boutier, joka on kaksi lyöntiä Bakkeria ja Lindneriä edellä. Ranskalaisten panos Ljubljanassa on muutenkin erinomainen, sillä heitä mahtuu yhdeksän joukkoon peräti viisi pelaajaa.

Itävallan Marina Stütz, Belgian Manon De Roey ja Ranskan Marion Duvernay jakavat neljättä sijaa tuloksellaan viisi alle.

Muut suomalaiset:

38. Noora Tamminen, +1 38. Emily Penttilä, +1 47. Sanna Nuutinen, +2 92. Matilda Castrén, +7 102. Marika Voss, +9 111. Annika Nykänen, +11 127. Anne Hakula, +13 Marko Kuivasaari

Bakkerilla hyvä aloitus EM-kisoissa Krista Bakker (69) on avauspäivän jälkeen kolmen lyönnin päässä kärjestä naisten EM-turnauksessa. Neljä suomalaista pelasi kierroksensa keskiviikkona vähintään par-tulokseen. Krista Bakkerin tulos 69 oli parasta suomalaisantia Sloveniassa alkaneissa naisten henkilökohtaisissa EM-kilpailuissa. Etelä-Pohjanmaan Golfia edustava pelaaja on kisassa ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 16. Bakkerin kierros sisälsi kolmen birdien lisäksi yhden bogin.

Kisan kärkipaikkaa jakavat Tsekin Katerina Ruzickova, Espanjan Andrea Vilarasau Amoros sekä Ruotsin Johanna Björk. He avasivat keskiviikkona pelin tuloksella 66.

Kaikkiaan Ljubljanan kentän parin alitti ensimmäisellä kierroksella 35 pelaajaa. Emily Penttilän (25:s) turnaus käynnistyi yksi alle -tuloksella. Noora Tamminen ja Annika Nykänen (71) tarvitsivat lyönnin enemmän, millä irtoaa jaettu 36:s sija.

93. Marika Voss, 75 106. Sanna Nuutinen, 76 106. Matilda Castrén, 76 118. Anne Hakula, 77

Suomalaiset kahdeksan pelaajan voimin Sloveniaan Suomi lähtee isolla joukolla Ljubljanassa pelattaviin amatöörinaisten henkilökohtaisiin EM-kisoihin.

Noora Tamminen on suomalaisten valttikortteja Slovenian EM-kisoissa. Kuva: Pasi Kokko

Naisten henkilökohtaiset EM-kilpailut pelataan tällä viikolla Ljubljanassa, Sloveniassa. Suomalaisista ovat kisassa mukana Krista Bakker, Matilda Castrén, Anne Hakula, Sanna Nuutinen,Annika Nykänen, Emily Penttilä, Noora Tamminen ja Marika Voss. Heistä Tamminen voitti viime lauantaina Hämeenlinnassa suomenmestaruuden, Bakker ja Voss ottivat himmeämmät mitalit.

Tamminen sijoittui viime vuonna Hollannissa pelatussa turnauksessa viidenneksi. Tämä on kautta aikain paras suomalaissijoitus naisten EM-kisoissa. Hakula oli 12:s. Hollannin turnausta värittivät erittäin haastavat olosuhteet ja vaativa kenttä. Tuulen nopeus nousi välillä jopa 50 kilometriin tunnissa.

Vuoden takainen mitalikolmikko oli Lisa Maguire (IRL), Stephanie Meadown (IRL) ja Charlotte Kring Lorenzen (DEN). Heistä Maguire on Ljubljanassa puolustamassa mestaruuttaan.

”Toivottavasti viikonlopun SM-kilpailut Aulangolla toimivat hyvänä lämmittelynä näihin kilpailuihin. Joukkueessa on positiivinen tunnelma ja kaikki ovat mukana hyvillä mielin. Pelaajat tuntien näistä kisoista halutaan menestystä kotiin viemisiksi”, valmentaja Mikael Mustonen totesi golf.fi-sivustolla.

”Ensisilmäykseltä näyttää meille sopivalta kentältä. Aika lailla aakeeta laakeeta täällä näyttää olevan.” Kisassa 54 reiän jälkeen 60 parasta pelaajaa sekä tasatuloksessa olevat jatkavat lauantain finaalikierrokselle. Slovenian EM-kisoihin osallistuu kilpailijoita 25 eri maasta.