18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Atlantassa kaikki vielä avoinna

Aaron Baddeleyllä on sunnuntaina paljon pelissä. © Getty Images

FedExCupin voiton ratkaiseva Tour Championship on käymässä juuri niin kiharaiseksi kuin etukäteen saattoi odottaa. Takana tulevien joukkoon on liittynyt uusia nimiä haastamaan piste-etunsa turvin päätösturnaukseen lähteneitä pelaajia. Toisaalta FedExCupin pisteissä top-5:ssä olevista ainoastaan Luke Donaldilla näyttäisi olevan selkeät mahdollisuudet 10 miljoonan bonuspotin voittajaksi.

Mutta laskelmat antavat edelleen monenlaisia vaihtoehtoja. Aaron Baddeley ja Hunter Mahan nousivat lauantaina hämmentämään soppaa isolla kauhalla. Päivän paras kierrostulos 64 nosti Baddeleyn kisan jaetulle kärkipaikalle yhdessä Mahanin kanssa. Kaksikko on 54 reiän jälkeen tilanteessa yhdeksän alle.

Baddeleyn ydinajatus ennen East Laken turnausta oli vakuuttaa Presidents Cupin kapteeni Greg Norman siitä, että hänelle kannattaisi antaa toinen villi kortti marraskuussa Melbournessa pelattavaan joukkueturnaukseen. Northern Trust Openin kauden alussa voittanut Baddeley keskusteli alkuviikosta Normanin kanssa tiedostaen, että ”Great White Shark” on Atlantassa seuraamassa Tour Championshipiä.

Presidents Cup ja FedExCup

”Hänen paikallaolonsa motivoi minua suuresti. Haluan päästä siihen joukkueeseen. Tiesin ennen kisan aloitusta torstaina, että se on yhä mahdollista”, päättäväinen Baddeley sanoi kolmannen kierroksen jälkeen.

Siinä sivussa Baddeley on noussut varteenotettavaksi vaihtoehdoksi taistelussa FedExCupin voitosta. Hänen voittomahdollisuutensa ovat kuitenkin kiinni sen verran muiden esityksistä, että ilman matemaattisia kaavoja todennäköisyyksiä ei kannata vielä esitellä.

Baddeley kertoi saaneensa uutta ideaa puttiinsa keskittymällä oikean käden toimintaan liikeradassa. Heilautus tuntuu tasapainoisemmalta, ja seuraukset ovat luettavissa tulostaululta.

Nouseeko

Nouseeko Hunter Mahan FedExCupin valtiaaksi East Lakella?

Jo oman maansa Presidents Cup -joukkueeseen valikoituneella Mahanilla on Baddeleytä mutkattomampi tie PGA Tourin playoff-sarjan kuninkaaksi. Tämänhetkiset asetelmat nostaisivat hänet FedxCupin suurimmaksi sankariksi, mutta siinä tapauksessa Webb Simpson ei saisi sijoittua Tour Championshipissä 12 parhaan joukkoon.

”Rehellisesti sanoen en uskonut enää mahdollisuuksiini”, sanoi viimeisellä reiällä pitkän birdieputin upottanut Mahan. ”Niin monet vaihtoehdot ovat edelleen mahdollisia, ettei niitä kannata miettiä. Tämän on puhdasta matematiikkaa.”

Jason Day ja K.J. Choi (-7) jakavat kolmatta sijaa East Lakella. Top-viitoseen mahtuvat myös Donald sekä kierroksensa lopussa pahasti tyrinyt Bill Haas, tuloksellaan -6. Hienoa turnausta pelaava Fredrik Jacobson jakaa seitsemättä sijaa (-5) yhdessä Phil Mickelsonin kanssa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje