[11][17]

[11][17]
Asian Tour

Stensonin ja Rosen turnausvuosi päättyi Jakartassa isoon pettymykseen

Lamassa oleva ruotsalaistähti jäi tänä vuonna ilman voittoa. Justin Rosen paluu maailmanlistan ykköseksi kaatui käsittämättömään kompurointiin.

Henrik Stenson (-14) oli aseeton Jakartassa pelatun Indonesian Mastersin finaalikierroksen kärkitaistelussa. Hän pelasi sunnuntaina kisan huonoimman ja ainoan seiskalla alkavan kierrostuloksensa jääden voiton vieneestä Thaimaan Poom Saksansinista (-20) lopulta kuuden lyönnin päähän.

Myös Saksansinin maanmiehet Jazz Wattananond (-17) ja Panuphol Pittayarat (-15) painelivat päätöspäivänä ruotsalaisen ohi tämän tuskailtua epävireisen pelinsä kanssa.

Stensonin nelossija Aasian kiertueeseen kuuluneessa kilpailussa merkitsi samalla sitä, että hän jäi tänä vuonna tyystin ilman turnausvoittoa. Göteborgista kotoisin olevan 42-vuotiaan pelaajan edellinen ykköstila on peräisin vuoden 2017 elokuussa käydystä, PGA Tourin ohjelmaan kuuluvasta Wyndham Championshipistä.

Hänen esityksissään ei ollut tänä vuonna hurraamista. Stenson jäi ensimmäisen kerran seitsemään vuoteen ilman top 3 -sijoitusta. Kymmenen joukkoon Pohjoismaiden ainoa miesten major-voittaja ylsi kahdeksan kertaa.

Justin Rose sähläsi pahan kerran mahdollisuutensa nousta vuoden viimeisiksi viikoiksi maailmanlistan kärkeen. Kuva: Getty Images

Stenson pysytteli vuodesta 2013 lähtien maailmanlistalla tukevasti top 10:ssä, kunnes luisui Dubain turnauksen jälkeen tammikuun lopussa 12:nneksi. Sittemmin hänen OWGR-sijoituksensa on valahtanut tuntuvasti ollen tuoreimmassa päivityksessä 26:s.

Indonesian Mastersin toinen iso nimi, Justin Rose (-6) pelasi Jakartassa niin ikään laskusuuntaisen turnauksen. 75 lyönnin kierros oli yksi sunnuntain heikoimmista, ja maailmanlistan kärjessä viime aikoina Brooks Koepkan kanssa vuorotellut englantilainen putosi lopputuloksissa 17:nneksi.

Rosen päätöspäivän hyytyminen yllättää, sillä hän olisi palannut maailmanlistan ykköseksi sijoittuessaan viikonvaihteen kisassa vähintään 16. sijalle.