18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Antti Ahokkaalla näytön paikka Kazakhstanissa

Antti Ahokas on pelannut viimeiset kaksi kautta ilman menestystä Challenge Tourilla © Getty Images

Antti

Euroopan kakkostourilta on ollut suomalaisittain kuluvalla kaudella hyvin vähän uutisoitavaa. Antti Ahokas on pelannut 14 kisaa ja ansainnut reilut 4000 euroa jolla on rahalistalla 151:s. Luonnollinen tavoite oli vuoteen lähdettäessä 20:n ensimmmäisen joukkoon nouseminen ja paikka ET:lle. Ilman täydellistä muodonmuutosta portaikolla nousu ykköstourille voi tapahtua vain karsintojen kautta.

Ahokas pelasi CT-kautensa lomassa kotikaupungissaan Lappeenrannassa Finnish Tourin reikäpelimestaruuksissa, joissa noutaja tuli jo ensimmäisellä kerralla. Tason romahdus on ollut valtaisa. Vuonna 2008 vasuri voitti kaksi kertaa Challenge Tourilla ja oli kerran toinen. Epätasaisuus vaivasi jo tuolloin, sillä muita top-ten sijoituksia ei tullut. Seuraavalle kaudelle Ahokas sai rajoitetun kortin ET:lle, mutta hän pelasi loppuvuodesta lähes pelkästään kakkostouria.

Kahden viimeisen kauden aikana Ahokas on pelannut Challenge Tourilla 33 kisaa saavuttamatta yhtään top-10 sijoitusta. Taidot ovat varmasti tallella, mutta syvällä piilossa. Osoituksena potentiaalista ovat viimevuotiset ET:n karsinnat joiden finaalissa Ahokas jäi vain lyönnin päähän kortista jollaisen onnistuivat itselleen nappaamaan Mikko Korhonen ja Roope Kakko.

Challenge Tourin kautta on jäljellä finaalia ennen kuusi kisaa, joista Kazakhstan ( 400.000) ja Moskova (250.000) ovat palkintosummaltaan omassa luokassaan. Kazakhstanin voittaja on lähes varmuudella kauden päätteeksi rahalistan 20:n joukossa ja kortin haltija ykköstourille 2012.

Ahokkaalla on ennenkin ollut taipumusta nousta heikkojen jaksojen jälkeen voittotaistoon. Realistisempaa on kuitenkin nyt uskoa siihen, että syksy olisi itseluottamuksen kasvattamisen aikaa ja päätavoite jo karsinnoissa.

Venäjän golf hakee itseään

Kazakhstanissa ja Moskovassa on näytillä kattavasti myös Venäjän miesgolfin taso. Yhdelläkään itänaapurin pelaajalla ei ole vakityöpaikkaa CT:lla, maa on valitettavasti todellinen musta aukko kun puhutaan huippugolfista. Tenniksessä hetken aikaa maailmanlistan ykkösenä ollut Jevgeni Kafelnikov on antanut golfille kasvot ja mediatilaa, mutta sateentekijäksi ei hänestä ole.

”Suhtaudun golfiini erittäin vakavasti ja teen kovalla asenteella töitä kehittyäkseni. Tavoite on selvittää cut tulevisssa kisoissa ja ottaa sitten uusia maaleja”, Kafelnikov sanaili Kazakhstanin kisan alla. Haaste on kova, sillä hän on pelannut urallaan kolme kertaa CT:n kisan, eikä ole vielä kertaakaan alittanut 80 lyönnin rajaa.Viimevuotisissa kisoissa hän pelasi neljä kierrostaan ( 2+2) yhteensä 40 yli parin.

Benjamin

Challenge Tourin rahalistaa (89.000) johtaa Portugalin Ricardo Santos. Ranskan Benjamin Hebert voitti lyhyessä ajassa kolme kisaa ja sai näin nopean siirron ET:lle. Pohjoismaalaisista ainoa pelaaja 20:n joukossa on Ruotsin konkari Peter Gustafsson (15.).

Suomalaisilla 11 voittoa Challenge Tourilla

Kotimaiset pelaajat ovat juhlineet ykköstiloja Challenge Tourilla toistakymmentä kertaa. Ensimmäisen voiton saavutti Mika Piltz Espoon Volvo Finnish Openissa 1994.

Anssi

Voittajat Challenge Tourilla:

Anssi Kankkonen 3 ( 1995 Ruotsi, 1997 Espanja, 1997 Sveitsi)

Kalle Väinölä 2 ( 1996 Ruotsi, 1996 Italia)

Toni Karjalainen 2 ( 2005 Belgia, 2006 Tanska)

Antti Ahokas 2 ( 2008 Argentiina, 2008 Tanska)

Mika Piltz ( 1994 Espoo)

Roope Kakko ( 2004 Espoo)

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje