5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista

5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Antti Ahokas näkee valoa tunnelin päässä

Antti Ahokas (oik.) uskoo menestyvänsä syksyn mittelöissä joista ensimmäinen käynnistyy torstaina Saksassa. Kostioniemen kentän korkkasi Ahokkaan seurana Miro Veijalainen.

Antti Ahokas istuu Puumalassa sijaitsevan Kostioniemen kentän pihamaalla kahvipöydässä yhdessä MiroVeijalaisen , isänsä Pertti Ahokkaan ja kentän perustajan Mikko Luukkosen kanssa. Tilaisuuden aiheina ovat Miro Veijalaisen SM-kullan juhlistaminen, Ahokkaan kuulumiset sekä Kostioniemen idyllisen pikkukentän promoaminen. Paikallista mediaa on saapunut kuulemaan sanaa vähintäänkin kohtuullisesti lämpöennätyksistään julkisuutta saaneeseen kuntaan.

Tilaisuuden koollekutsuja, Ahokkaan isä Pertti Ahokas muistuttaa aiheellisesti ja ylpeänä siitä, että Viipurin Golfin pelaajat ovat kolmasti, viiden vuoden välein voittaneet SM lyöntipelin. Toni Karjalainen oli paras 2000, Antti Ahokas 2005 ja Miro Veijalainen 2010.

Lehdistötilaisuus on Ahokkaalle kauden ensimmmäinen, kotimainen ja ulkomainen media on jättänyt Ahokkaan rauhaan.

Syykin on selkeä, menestys on karttanut vuoden 2008 komeettaa. Sijaluku CT:n rahalistalla on 125:s, paras sijoitus yksittäisessä kisassa 29. Työpaikka Challenge Tourille on varmistamatta vuodelle 2011. Lähtökohta syksyn mittelöihin on vähintäänkin haastava.

Toisin oli lähes tasan kaksi vuotta sitten. Lappeenrantalainen kuului terävimpään kärkeen Tourilla, oli käytännössä nuori timantti jonka odotettiin menestyvän myös isommissa kehissä. Ahokas voitti alkuvuodesta Argentiinan mestaruuden, elokuun lopulla Ecco Tour Championshipin jossa kaksintaistelussa toiseksi jäi Roope Kakko.

Loppukausi oli tuolloin vaisua, paikka Euroopan Tourille kuitenkin varmistui. Vuonna 2009 Ahokas pelasi lopulta molempia kiertueita mutta ei saanut otetta pelistään. Tuon vuoden jälkeen hän purki yhteistyösopimuksen valmentajansa Marko Kostensalon kanssa, Ahokasta on alkuvuodesta koutsannut skottiluotsi.

”Nuori poikahan minä vielä olen ja tavoitteet edelleen korkealla vaikka nyt on osunut heikompi jakso. Niitä tulee kaikille”,Ahokas muistuttaa.

”Kostin ( Marko Kostensalo) kanssa teimme 12 vuotta yhteistyötä, koin kuitenkin, että peliin on saatava uusia ajatuksia. Kovasti tässä työtä tehdään ja tunnen olevani oikealla ladulla. Avaukset pitää saada paremmala prosentilla peltoon, pyrin lisäksi kääntämään faden avauksisa takaisin drawksi ja saamaan sitä kautta mittaa suorituksiin”, hän linjaa.

Hugh Marr antaa nuotit

Tunnelinpäässä näkyy Ahokkaan mukaan valoa vaikka sijoitukset eivät kaksisia ole olleetkaan. Hän on tehnyt cutin kuudesti 12:ssa kisassaan, menestysvuonna prosentti oli pienempi, kaksi voittoa ja yksi kakkostila nostivat Ahokkaan rahalistalla 19:ksi.

Antti

Antti Ahokas testasi Kostioniemen kentällä Intergreensin toimittaman tekoviheriön ja antoi sille kiitettävän arvosanan.

”Nyt tunnen selkeämmin missä suoritusteni kanssa mennään. Uusi valmentaja Hugh Marr on varsin arvostettu, selkeä ja tiukka tyyppi. Kun käyn hänen kanssaan Lontoossa 1-2 päivän leireillä, tunnen tehneeni ja kotiläksyjä riittää”.

Ahokas palaa lähes kuukauden tauon jälkeen Challenge Tourin kisaan torstaina jolloin hän puolustaa ykköstilaansa Ecco Tour Championshipissa. Kisa pelataan Saksassa. Edellisviikolla Ahokas mittasi virettään kotimaisessa PGA:n mestaruuskisoissa. Peli ailahteli , kärki karkasi varsin kauas.

Pitkän aikaa myös tittelin ”Euroopan paras vasuri” omanneen Ahokkaan syksy on siis hyvin haasteellinen. Paikka Challenge Tourillekin vuodeksi 2011 vaatii reilua nostetta nykyiseltä sijalta. Pahin skenaario on se, että Ahokas joutuisi hakemaan vauhtia Nordic Leaguen kisoista.

”Minulla on seitsemän kisaa jäljellä ja niiden aikana uskon pelin aukeavan sekä tulosta tulevan. 20:n ensimmäisen joukkoon on vaikeaa, joskaan ei mahdotonta nousta, joten ET:n karsinnoissa voin joutua jo ensimmäiseen vaiheeseen. Suunnitelmani on kuitenkin selvä, takaisin Euroopan Tourille haluan päästä ja siellä myös menestyä. Uskon että siihen riittää omalta kohdaltani hyvät rutiiniisuoritukset siinä vaiheessa kun peli on kasassa, Ahokas vakuuttaa lopuksi.

Teemu Tyry

Kostioniemi Golf, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje