Anna Backman iski kärjen kantaan Messilässä – ”Lähdin liikkeelle ilman suurempia odotuksia” - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LET Access Series

Anna Backman iski kärjen kantaan Messilässä – ”Lähdin liikkeelle ilman suurempia odotuksia”

Anna Backmanilla oli torstaina sihti kohdallaan. Kuva: Janne Tarmio

Amatöörit vastasivat avauspäivän pirteimmistä suomalaisesityksistä.

Anna Backman nousi avauspäivän parhaaksi suomalaiseksi Messilä Golfissa käynnistyneessä LET Access Series -kiertueen kilpailussa. Hän löi torstaina tuloksen 68, millä irtoaa kolmas sija.

Vääksyn Kanavagolfia edustava amatööri sai mainion alun tehtyään kahdeksan ensimmäisen reiän puitteissa neljä birdieä. Seuraava parista poikennut reikätulos oli 12:lla tullut bogi. Backman jatkoi sisääntulon puolivälissä birdietehtailuaan, kunnes teki reiällä 16 päivän toisen boginsa. Tämän hän kuittasi kierroksen päättäneellä birdiellä.

”Oli aika rentoa peliä. Lähdin liikkeelle ilman suurempia odotuksia ja sain aikaiseksi ihan hyviä lyöntejä. Putteihini olen tyytyväinen”, lyönnin päässä kärjestä oleva Backman kertoi.

Kerttu Hiltunen käväisi jo jaetulla kärkipaikalla, mutta menetti asemiaan pelattuaan viimeiset viisi reikää viisi yli. Tuloksen 72 pelannut Tawast Golfin 16-vuotias pelaaja putosi tämän seurauksena jaetulle 14. tilalle.

Aurinko paistoi torstaina nimenomaan suomalaisamatööreille. Tuloslistan kärkipäässä on peräti viisi amatööriä parhaan kierrostuloksen pelanneiden ammattilaisten edellä.

Noora Komulainen, Oona Vartiainen ja Ursula Wikström ovat kotimaisista ammattilaisista jaetulla 18. sijalla. He käyttivät ensimmäiseen kierrokseensa 73 lyöntiä.

Vartiainen kertoi pitävänsä kilpailemisesta eräänlaista välivuotta, mutta lyöneensä palloa itse asiassa paremmin kuin viime kaudella. Vartiaisen parhaat näytöt ovat vuodelta 2015, jolloin hän otti haastajakiertueella voiton ja sijoittui kerran kakkoseksi. Myös Wikström on onnistunut voittamaan LETAS-kilpailun Suomessa kaudella 2017.

Gudrun Björgvinsdottir pelasi bogittoman kierroksen. Kuva: Janne Tarmio

Yksi onnistuneista amatööreistä oli kymmenettä sijaa viime vuonna jakanut Emilia Tukiainen. Tuloskorttiin merkittiin torstaina neljä bogia, mutta niiden vastapainoksi syntyi myös kuusi birdieä.

”Kierros otti voimille enemmän kuin odotin. Oli paljon hyvää, ja vähän huonoakin. Puttaamiseeni olen tyytyväinen. Se on ollut yksi viime aikojen kehittämiskohteista”, Karelia Golfin pelaaja sanoi.

Uusi pullo avattiin heti tilaisuuden tullen.

Viaplay Ladies Finnish Openin paalupaikkaa jakavat Nina Pegova ja Gudrun Björgvinsdottir. He käyttivät aamupäivän ihanteelliset olosuhteet edukseen, ja iskivät tulostaululle lukemat 67.

”Golf oli tänään helppoa. Löin vain palloa väylälle ja seuraavaksi griinille. Pallotkin rullasivat griineillä hyvin”, Björgvinsdottir sanoi.

Islantilainen oli mukana jo viime vuonna, jolloin hän teki hole-in-onen toisen kierroksen 15. reiällä.

Björgvinsdottirin ikätoveri Pegova, 25, ehti lopettaa urakkansa hieman aikaisemmin. Venäläisen nousu tuloslistalla oli upea, sillä päivän urakka päättyi viiteen peräkkäiseen birdieen.

Iltapäiväryhmät näyttivät jonkin aikaa uhkaavan kärkeä, mutta kuumuus tylsytti vähitellen useimpien haastajien parhaan terän. Vettä kuluikin paahtavassa helteessä runsaasti.

”Uusi pullo avattiin heti tilaisuuden tullen”, Anna Backman kertoi.

Viime vuoden voittotulos oli -2, ja parin rikkoi yhteistuloksissa ainoastaan kuusi pelaajaa. Tällä hetkellä  alle parin on jo 13 kilpailijaa. Perjantaille odotetaan haastavampia lipunpaikkoja, mikä saattaa hieman hidastaa tahtia.

Lue seuraavaksi: Täysin golfiin keskittyvä Kerttu Hiltunen, 16, lähtee voittamaan Messilään

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje