11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Anna Backman hakee tasaisuutta peliinsä

Anna Backmanin tiivis kilpailuruljanssi jatkuu ensi viikolla Hill Siden LETAS-turnauksessa.

Konemaisen varmasti pelannut Thaimaan Kanyalat Preedasutthijit ei antanut takaa-ajajilleen mahdollisuuksia. Voittoresepti oli yksinkertainen, avaukset väylään, lähestymiset viheriölle ja muutama putti sisään. Kaksi bogiaan hän teki sisääntulossa bunkkerien kautta voittotaiston jo ratkettua. Yhteistulos +2 oli olosuhteet huomioiden kuitenkin vain kohtuullinen miesten esittämän ilotulituksen rinnalla

Anna Backman ja Petra Salko kirittivät toisiaan thaimaalaisen ryhmässä, Salkon tehtyä viimeisellä bogin Backman oli toinen.

”Suhteellisen tyytyväinen olen kisaan. Tyypillinen tarina tälle kaudelle. Yksi huono kierros, kaksi hyvää. Näin se on mennyt. Mitään pelin osa-aluetta ei ongelmana ole, enemmän tämä on niitä mentaalipuolen juttuja”, Backman analysoi.

Vääksyn Kanavagolfia edustava Backman sijoittui European Young Mastersin henkilökohtaisessa kisassa kuudenneksi, joukkueena Suomi oli kolmas.

”Se taisto yhdessä tämän kisan kanssa ovat olleet kauden parasta. Vielä on kautta jäljellä, täytyy vaan uskoa siihen, että saisin sellaisen kilpailun aikaan, jossa ei heikkoa jaksoa tulisi”, hän toivoi.

Kun Backman voitti 14-vuotiaana Erkko Trophyn, hänellä oli oman käsityksensäkin mukaan ”paketti hyvin kasassa”. Heikkoja osasia ei voitosta toiseen edenneen neidon pelissä ollut.

”Kausi 2015 oli vaikea, hankalaa on ollut kuluvankin kauden aikana. Silti olen kehittynyt eri osa-alueilla. Lyön entistä pidemmälle, lähipelissä olen monipuolisempi. Puttipeli ja mentaali ovat olleet haasteellisia. Uskon, että nämä osaset saan radalleen ja kokonaisuus on tulevaisuudessa paljon parempi”.

Backman pelaa seuraavalla viikolla LETAS-kisan Hill Sidessa. Tämän jälkeen ohjelmassa ovat vielä kisat Ruotsissa, Ranskassa sekä Kanadassa, jossa kilpailun nimi on juhlavasti 18-vuotiaiden MM-kisat.

Syksy ja koulujen käynnistyminen toi Anna Backmanin elämään melkoisen muutoksen. Hän aloitti Vierumäen Urheiluopistossa urheilulukion. Koulu on Heinolassa, majoitus ja harjoituskeskus viikon aikana Vierumäellä.

”Juha Skyttä vetää meille golfpuolen. Vaikka kotiin Vääksyyn on vain 30 minuutin matka, tämä on hyvä järjestely. Pääsen huomattavasti helpommin treenaamaan, ei tarvitse odottaa isän kyytiä kentälle”, Anna laskeskelee.

Hän on ainoa tyttö viiden golfarin ryhmässä. Pitkän ajan tavoite Anna Backmanilla on selkeästi sama kuin kaudella 2013.

”Kaiken pistän peliin golfurani eteen. Haluan pelata tulevaisuudessa menestyvänä ammattilaisena pääkiertueilla”, hän linjasi Talissa.

Petra Salko suuntaa länteen

Petra Salko aloittaa syyskuussa opinnot Yhdysvaltain Oregonissa. Vieressä valmentaja Tapani Saarentola

Petra Salko aloittaa syyskuussa opinnot Yhdysvaltain Oregonissa. Vieressä valmentaja Tapani Saarentola

Harjattula Golf & Country Clubin Petra Salko oli saanut lauantain kierrokselleen caddiekseen Tapani Saarentolan, jonka opeilla hän on harjoitellut kolmen talven ajan Espanjassa.

Kolmanteen sijaan Salko oli kohtuullisen tyytyväinen.

”Viimeisen kolmen viikon aikana olen saanut peliini ryhtiä myös kisoissa. Kehitystä on tullut rutiinien rakentamisessa sekä lähipelissä. Osaan lyödä erilaisia suorituksia, pelinhallinta on myös kehittynyt”, Salko listaa.

Turkulaisen kilpailuohjelmassa viimeinen kotimaan kisa on HLR Golf Academy Open Hill Sidessa.

”Sinne riittää latausta, tuosta kilpailusta on tulossa hyvin mielenkiintoinen kun lähes kaikki parhaat kotimaiset ovat mukana haastamassa ulkomaan tähtiä. Karsiuduin viime vuonna, joten kolmen kierroksen pelaaminen on tietty minimitavoite”.

Vihdin kilpailun jälkeen edessä on pitkä matka rapakon taakse USA:han.

”Aloitan syyskuun alkupuolella opiskelut University of Oregonissa, USA:n länsirannikolla. Koulu on paitsi golfissa kovatasoinen, myös opinahjona arvostettu. Ykkösdivisioonassa pelaavaan tiimiin mahtuminen itse kisoissa vaatii onnistumisia. Niitähän sinne tietysti lähdetään hakemaan”.

Tulevaisuudensuunnitelmissa Petra Salkolla on kaksi linjausta.

”On tärkeää saada tutkinto USA:sta. Opintojen jälkeen olen paljon fiksumpi sen suhteen, kuinka pitkälle golftaidot riittävät. Ammattilaisuus on varmasti vaihtoehto mikäli kehittyminen jatkuu suotuisana” , hän pohti ammatinvalintojaan.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje