Matias Honkala laittoi Matthew Jordainin ahtaalle. Kuva: Getty Images
Amatöörigolf |
2.9.2017

Manner-Eurooppa ryöpytti Isoa-Britanniaa ja Irlantia Jacques Leglise Trophyssä

Matias Honkala oli lauantaina yksi joukkueen voiton pääarkkitehdeista.

Manner-Euroopan yhdeksikkö puolusti onnistuneesti Jacques Leglise Trophyn voittoa Ballybunion Golf Clubilla Irlannissa pelatussa alle 18-vuotiaiden junioreiden haasteottelussa.

Joukkueella oli avauspäivän jälkeen yhden pisteen johto, mutta Ison-Britannian ja Irlannin yhdistelmä ei pystynyt asettamaan toisena pelipäivänä kapuloita sen rattaisiin. Matias Honkalan edustaman Manner-Euroopan voittolukemiksi kirjattiin lopulta 15½ –9½.

Honkala oli yksi laajalla rintamalla onnistuneen joukkueen avainpelaajista lauantaina. Hän voitti yhdessä Norjan Markus Braadlien kanssa Luke Harriesia ja Darren Howiea vastaan käydyn foursome-ottelun numeroin 2/1 ja kartutti vielä iltapäivän kaksinpeleissä joukkueensa pistetiliä Alex Fitzpatrickin kustannuksella (3/2).

Iso-Britannia ja Irlanti sinnitteli aamupäivän nelinpelien jälkeen pisteen päässä vastustajastaan, kunnes Manner-Eurooppa laittoi iltapäivän singeleissä kunnolla höyryä pönttöön. Se vei ottelun kaksinpelit tylysti pistein 7–2.

Voitto oli Manner-Euroopalle 12. Jacques Leglise Trophyssä, Iso-Britannia ja Irlanti on koonnut 36 voittoa. Vuoden 2015 ottelu Royal Dornochissa päättyi tasan, mutta pokaali jäi tutun säännön mukaan puolustavalle mestarille, GB&I:lle.

Honkala ei kokenut Irlannissa yhtään tappiota. Kolmen matsin saldoksi kertyi kahden voiton lisäksi yksi tasapeli.

Kansainväliset haasteottelut ovat jo ennestään Nevas Golfin pelaajalle tuttuja, sillä hän osallistui viime syksynä Euroopan joukkueen jäsenenä Junior Ryder Cupiin Hazeltine National Golf Clubilla Yhdysvalloissa.

Amatöörien maailmanlistan paras suomalainen oli mukana pari viikkoa sitten myös Los Angelesissa pelatussa U.S. Amateur Championshipissä, mutta jäi tuolloin vaisun esityksen jälkeen karsintaan.

Heinäkuun alussa Matilda Castren oli Manner-Euroopan joukkueessa voittamassa naisten vastaavaa haasteottelua Iso-Britanniaa ja Irlantia vastaan.

Manner-Euroopan voittoisan joukkueen pelaajat Jacques Leglise Trophyssä:

Alejandro Aguilera Martin (ESP)
Markus Braadlie (NOR)
Adrien Dumont de Chassart (BEL)
Falko Hanisch (GER)
Rasmus Højgaard (DEN)
Matias Honkala (FIN)
Eduard Rousaud Sabbate (ESP)

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.