Albert Eckhardtilla miehekäs nousu Floridassa

Sandra Salosen taidot ovat tiukassa puntarissa seuraavien neljän päivän aikana.

4.pv.

Albert

Albert Eckhardtin peli lähti avauspäivänä väärään suuntaan. Sijoitus parani loppua kohden. Seuraavan kerran hän kilpailee tammikuun toisella puoliskolla Kolumbiassa. Kuva VeVe Media

Albert Eckhardt löysi päätöspäivänä ison vaihteen 18-vuotiaiden poikien Orange Bowl-kilpailussa Floridassa. 68 oli päivän toiseksi paras tulos, se sinkautti espoolaisen lopullisella tuloslistalla 15:ksi, osallistujia oli ympäri maailman yli 60. Mahdollisuudet kärkisijoituksiin menivät jo avauspäivänä (73), jolloin ”Hippu” teki kahdella ensimmäisellä väylällä tuplan ja bogeyn.

Patrick Kellyn voittomarginaali oli 13 lyöntiä, hän kirjautti kolmena päivänä neljästä parhaat kierrostulokset tauluun. Kisan aiempiin voittajiin lukeutuvat mm. Tiger Woods, Kevin Na sekä Pablo Martin.

Sandra Salonen aloitti kisan loistavasti ollen avauspäivänä 16:n pelaamansa reiän jälkeen kolmantena. Veto ei riittänyt vielä loppuun asti, kierrostuloksin 73-74-77-79 Salonen oli Eckhardtin tavoin 15. Tyttöjen sarjassa osallistujia oli 31.

3.pv

Nordcenterin Sandra Salonen oli avauspäivän aikana Biltmore Golf Clubilla pelattavassa Orange Bowl-kisassa kakkosena. Kilpailun edetessä sijoitus on heikentynyt, tulokset 73-74-77 oikeuttavat sijalukuun 11. Toisena päivänä Salonen teki peräti viisi birdietä, bogeja oli kuitenkin kahdeksan. Kolmannella kierroksella kuivin ruuti tuntui huvenneen, birdiet jäivät yhteen.

Salosella on eroa kisaa johtavaan Megan Khangiin 11 lyöntiä, neljänteen sijaankin seitsemän. Osallistujia 18 -vuotiaiden tyttöjen sarjassa on 31.

Poikien sarjassa Englannin Patrick Kelly on omalla sataluvullaan (199) ja seitsemän lyönnin karkumatkalla. Albert Eckhardt (74-71-73) on juuttunut 61 pelaajan kisassa keskiryhmään, sijoitus on ennen sunnuntain kierrosta 27. Nousu kymmenen joukkoon edellyttäisi lähes täydellistä onnistumista päätöspäivänä.

1pv.

Albert ”Hippu” Eckhardt aloitti vaikeamman kautta 49. kerran järjestettävän 18-vuotiaiden huippujen kisan Miamissa. Eckhardt suti avausväylällään ( par-5) tuplan, toisellakin korttiin merkittiin bogey. Ulosmenon muut väylät hän selvitti pareilla.

Eckhardtin ote piti alkuhaparoinnnin jälkeen loppuun, päivän ainoan birdiensä hän teki kuitenkin vasta päätösviheriöllä. Kisa pelataan Biltmore Golf Clubila, Coral Gablesissa.

Pelaajakatras on todella kova molemmissa sarjoissa ja huippuja on joka puolelta maailmaa. Aiempiin voittajiin lukeutuvat mm. Tiger Woods (1991), Camillo Villegas, Kevin Na ja Pablo Martin. Tyttöjen kisassa voitto juhli 2010 vastikään LPGA Tourin karsinnat voittanut Ariya Jutanugarn. Pokaalin kylkeen ovat nimensä saaneet myös Catrin Nilsmark, Lexi Thompson, Julieta Granada, Aree Song ja In-Bee Park.

Joulun alla Eckhardt voitti merkittävän juniorikisan Jacksonvillen lähistöllä. Kisaan osallistui pelaajia yli 20:sta maasta. Meneillään olevassa kisassa vastus on kuitenkin huomattavasti kovempi.

Tyttöjen sarjassa Suomea edustaa Nordcenterin Sandra Salonen, joka oli ennen kahta viimeistä reikää kaksi alle. Tupla ja bogey viimeisillä nostivat tuloksen lukuun 73. Silläkin hän tulee olemaan avauspäivän jälkeen kärjen tuntumassa ja tukevasti kymmenen joukossa.

Kilpailijoita on poikien sarjassa 61, tyttöjä on mukana 33. Kilpailun tulosseurannan löydät livescoring palkkimme alta.