16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Ahokkaalla onnistunut päätös Skotlannissa

George Murray voitti vaivatta kotimaassaan pelatun Scottish Hydro Challengen. © Getty Images

Antti Ahokas päätti varsin värikkään CT-turnauksensa sunnuntaina iloisissa merkeissä. Hän pelasi kisan viimeisellä kierroksella tuloksen 69, joka on kaksi alle Macdonald Spey Valleyn kentän parin.

Suomalainen löysi sunnuntain kierroksellaan peliinsä samankaltaisen tasapainon kuin torstaina, vaikka ei yltänytkään yhtä suureen birdiemäärään. Kierros oli joka tapauksessa virheetön. Ahokas oli kisan avauskierroksen jälkeen jaetulla kakkossijalla, kunnes menetti otteensa peliin seuraavana päivänä. Toisen kierroksen jälkeen otteet olivat jälleen nousujohteisia, vaikka lauantain suuri bogien määrä esti sijoituskohennuksen.

Ahokas paransi hyvän finaalikierroksen ansiosta sijoitustaan toistakymmentä pykälää ja oli lopputuloksissa 29:s. Se jakaa lappeenrantalaisen vaisusti sujuneen kauden parasta sijoitusta, sillä hän oli kiertueen ensimmäisessä kisassa Kolumbiassa niin ikään 29:s.

”Tänään löytyi sitä kaivattua tasaisuutta peliin. Olisin tosin ottanut mieluusti muutaman birkun lisääkin, mutta ukko ei ollut aivan siinä vireessä, että olisi päässyt käsiksi kaikkiin lipunpaikkoihin. Tämä oli silti kärsivällinen ja hyvä päätös kisalle. On mukava lähteä kohti St. Omeria”, Ahokas sanoi.

Scottish Hydro Challengen voiton nappasi isäntämaan George Murray, jolle ykköstila oli ensimmäinen ammattilaisena. Perjantaista lähtien kisaa johtanut Murray pelasi kolme ensimmäistä kierrostaan 67 lyönnillä, pistäen finaalikierroksella vielä lyönnillä paremmaksi. Hän kruunasi loistavan kilpailunsa tekemällä birdien viimeiselle reiälle, näin eroa toiseksi sijoittuneeseen Ruotsin Magnus A Carlssoniin jäi selvät neljä lyöntiä.

Voittonsa myötä Murray nousi kiertueen rankingissa neljänneksi tähyillen toiveikkaana paikkaa ensi kaudeksi Euroopan Tourille.

”Tähtäimeni on koettaa pysyä rankingissa viiden parhaan joukossa kauden loppuun saakka. Voitto lisää uskoa omiin mahdollisuuksiin – tein sen täällä, jossa oli mukana suurin osa Challenge Tourin parhaista pelaajista, joten miksipä se ei onnistuisi uudelleenkin”, Murray sanoi.

Belgian turnauksen voittanut britti Lee Slattery jakoi kolmannen sijan yhdessä Norjan Marius Thorpin kanssa, tuloksellaan -10.

Avauskierroksen jälkeen hyytynyt Matteo Manassero (par) oli vasta 42:s.

Kisan muut suomalaiset Roope Kakko, Mikko Korhonen sekä Jaakko Mäkitalo karsiutuivat kisan jatkokierroksilta 36-reiän jälkeen.

Marko Kuivasaari

Ahokas kohensi peliään Aviemoressa

Perjantaina kauas kärjestä pudonnut Antti Ahokas ei kyennyt parantamaan sijoitustaan Skotlannin CT-turnauksen kolmannella kierroksella, vaikka tulos oli neljä lyöntiä parempi. Isäntämaan George Murray jatkaan tasaisen tehokasta tahtiaan ja johtaa jo kolmella lyönnillä.

Antti

Antti Ahokas koittaa sunnuntaina kiivetä tuloslistalla ylemmäs 42. sijalta.

Kohtalokkain seurauksin pelinsä kanssa perjantaina kompuroinut Antti Ahokas (-1) sai hieman juonen päästä kiinni Scottish Hydro Challengen kolmannella kierroksella. Tuloksen 71 pelannut suomalainen ei kuitenkaan pystynyt parantamaan sijoitustaan, vaan lähtee kisan finaalikierrokselle 42. tilalta.

Ahokas teki lauantaina enemmän birdieitä kuin avauspäivän hienolla 66 lyönnin kierroksellaan, mutta perjantaina peliin hiipinyt epätasaisuus näytti yhä vaivaavan. Viisi bogia on sijoituskohennusta suunnittelevalle pelaajalle liian raskas taakka kannettavaksi.

”Sähläsin kulmaraudan kanssa oikein kunnolla tänään ja birkut tulivat pelkästään hyvän lyömisen kautta. Bogit puolestaan syntyivät todella lyhyistä missatuista puteista. Puttien rytmin kanssa oli tänään ylimääräistä ohjelmaa, mutta uskon sen paranevan nyt, kun asiaan paneudutaan kunnolla. Miellyttävintä tänään oli ehdottomasti lopun hyvä kiri”, Ahokas sanoi.

Aviemoren turnauksen kärjessä jatkaa Skotlannin George Murray (-12), joka iski lauantaina jo kolmannen peräkkäisen 67 lyönnin kierrostuloksen. Magnus A Carlsson ja Marius Thorp vastaavat jaetulla kakkostilallaan kisan hyvästä pohjoismaalaispanoksesta. He jahtaavat Murrayta kolmen lyönnin päässä.

Ammattilaisgolfin raadollisuus paljasti nurjia puoliaan lauantaina myös Matteo Manasserolle, jonka laskusuuntainen vire jatkui Skotlannissa toista päivää peräkkäin. Italialaisnuorukainen pelasi tuloksen 74, ja hän jakaa saman sijan Ahokkaan kanssa ennen sunnuntain viimeistä rutistusta.

Marko Kuivasaari

Ahokkaalla huono päivä Skotlannissa

Jaetulla kakkostilalla Aviemoren CT-turnauksessa ensimmäisen kierroksen jälkeen ollut Antti Ahokas oli perjantaina kuin varjo avauspäivän onnistumiseen nähden. Yhdeksän lyöntiä heikompi tulos pudotti hänet kisan puolivälissä sijalle 40. Muita suomalaisia ei tulla näkemään viikonlopun kierroksella.

Antti

Antti Ahokas tuli perjantaina nopeasti takasin maan pinnalle.

Perjantai ei tuonut suomalaispelaajille suurta riemua Skotlannissa pelattavassa Scottish Hydro Challengessa. Kiertueella säännöllisesti pelaavasta nelikosta vain Antti Ahokas selvitti tiensä viikonlopun kierroksille, mutta sen kummempiin ilonkiljahduksiin hänelläkään ei liene aihetta.

Ahokas (-1) pelasi hienon 66 lyönnin avauskierroksen jälkeen tuloksen 75 ja putosi toiselta sijalta 40:nneksi. Virheetöntä peliä torstaina esittäneen suomalaisen tulostehtailu näytti aluksi jatkuneen myös toisella kierroksella, sillä hän vielä oli neljän reiän jälkeen tilanteessa kaksi alle. Tämän jälkeen Ahokkaan korttiin ei merkitty enää birdieitä. Sen sijaan kolme bogia kierroksen molemmin puolin solmivat raskaan kiven lappeenrantalaisen nilkkaan ja suunta oli selvä.

”Keli muuttui lenkin loppua kohden aika tuuliseksi, mikä heikensi päivän tulostasoa. Muutama huono kisa on alla, joten jouduin hieman jännittämään, kun cut-raja alkoi lähestyä parin ikävän bogin jälkeen. Nämä ovat tyhmiä, mutta tässä tilanteessa luonnollisia ajatuksia. Putteja on tullut liikaa molempina päivinä, joten sieltä päästä pitäisi hommaa lähteä ruuvaamaan jengoilleen viikonlopun koitoksissa”, Ahokas sanoi.

Cut-rajan huonommalle puolelle jääneistä Mikko Korhonen ja Jaakko Mäkitalo jakoivat 83. sijan, Roope Kakon oltua 105:s. Mäkitalon tulos 69 oli päivän parasta suomalaisantia, mutta jatkopaikkaa ajatellen kaksi lyöntiä olisi vielä pitänyt karsia pois.

Kisan johtoon siirtyi toistamiseen tuloksen 67 pelannut isäntämaan George Murray (-8), jota Saksan Christoph Günther ja Englannin Lee Slattery ovat lyönnin jäljessä. Slatteryn maanmies Jamie Moul, Argentiinan Joaquin Estevez sekä Ruotsin Magnus A Carlsson jakavat neljännen sijan tuloksellaan -6.

Ruusuista tulevaisuutta odotteleva Matteo Manassero (-4) sai tyytyä toisella kierroksella par-tulokseen, jonka myötä hän putosi kärkikymmenikön ulkopuolelle.

Marko Kuivasaari

Ahokas aloitti hienosti Skotlannissa

Takkuillen pitkin kautta pelannut Antti Ahokas sai loistavan alun Aviemoressa käynnistyneessä Challenge Tourin turnauksessa. Ahokas on tuloksellaan 66 (-5) kisassa jaetulla kakkossijalla, Ruotsin Magnus A Carlssonin johtaa.

Antti

Antti Ahokas esitti torstaina pitkästä aikaa parasta osaamistaan.

Antti Ahokas näki torstaina pitkästä aikaa valoa tunnelin päässä. Alavireisesti sujunut kausi ei ole toistaiseksi tarjonnut hänelle ilonhetkiä, kunnes Aviemoren CT-kisan avauskierroksella tärppäsi. Ahokas pelasi virheettömällä kierroksellaan tuloksen 66, joka on viisi lyöntiä alle Macdonald Spey Valleyn kentän parin.

Pirteä kierros vei Ahokkaan tässä vaiheessa kisaa jaetulle kakkostilalle yhdessä kuuden muun pelaajan kanssa.

”Pääsin tänään peliin sisään ja mielessä viime aikoina liikuskelleet tekniset seikat jäivät taka-alalle. Osaset ovat olleet jo pitkään hallussa, mutta nyt ne rupesivat loksahtelemaan kohdalleen. Samoilla linjoilla on hyvä jatkaa huomenna”, Ahokas sanoi.

Muista suomalaisista Mikko Korhonen (-1) on 39:ntenä, Roope Kakon (+3) ja Jaakko Mäkitalon (+4) sijoituksen painuessa pitkälle päälle sadan.

Scottish Hydro Challengen kärjessä on kuusi alle pelannut Magnus A Carlsson. Ruotsalainen mätti torstain kierroksellaan peräti kymmenen birdietä, mutta joukkoon mahtui yksi tuplabogikin.

”Olipa melkoista vuoristorataa. En edes muista, koska olisin tehnyt kierroksellani vain viisi paria. Se on minulle hyvin epätavallista”, Carlsson ihmetteli värikästä kierrostaan.

Kisan seuratuin pelaaja Matteo Manassero aloitti Skotlannin turnauksen tuloksella 67.

Marko Kuivasaari

Manassero tähdittää Skotlannin CT-turnausta

Aviemoressa tällä viikolla pelattava Scottish Hydro Challenge saa tavallista enemmän huomiota, sillä kisan osallistujaluettelosta löytyy mm. Matteo Manasseron nimi. 17-vuotias italialainen siirtyi vastikään maailman ykkösamatöörin paikalta ammattilaiseksi ja häntä pidetään ehdottomasti yhtenä suurimmista tulevaisuuden tähdistä.

Matteo

Matteo Manassero saa Skotlannissa kirittäjäkseen CT:n kuumaan sarjaan kuuluvat Jamie McLearyn ja Robert Dinwiddien. &copy Getty Images

Matteo Manasseron osallistuminen Skotlannissa pelattavaan Challenge Tourin kisaan on sinällään yksi Aviemoren turnauksen kohokohtia. Niukasti Sunningdalen karsinnoissa British Openista rannalle jäänyt nuorukainen pelaa meneillään olevalla viikolla ensimmäisen turnauksensa ammattilaisena Euroopan kakkoskiertueella.

Puhdasta tähtiainesta olevan Manasseron tavoitteet eivät luonnollisesti ole pidemmällä tähtäimellä Challenge Tourilla. Hän aikoo käyttää kiertuetta ponnahduslautanaan noustakseen Euroopan Tourille yhtenä CT:n rankingin 20 parhaasta pelaajasta kauden lopulla.

Manasseron hehkutus käynnistyi viime vuonna hänen voitettuaan kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana Britannian avoimen amatöörimestaruusturnauksen. Vahvat otteet jatkuivat heinäkuussa Turnberryssä, jossa hän oli 13. sijallaan British Openin paras amatööri. 17-vuotias italialainen jatkoi ennätystehtailuaan huhtikuussa Mastersissa selviydyttyään kisan kahdelle viimeiselle kierrokselle nuorempana kuin kukaan aiemmin.

Manassero jatkaa pelaamisensa ohella edelleen myös kesken olevia kouluopintojaan, mm. yksityis- ja oneline-opetuksen avustuksella.

Skotlannin kisan kahdella ensimmäisellä kierroksella Manasseron seurassa pelaavat turnauksen voiton viime vuonna Edoardo Molinarin nenän edestä vienyt Jamie McLeary sekä Challenge Tourin rankingykkösenä oleva Robert Dinwiddie, joka voitti kisan vuonna 2006.

”En ole itse asiassa koskaan tavannut Matteota, mutta olen nähnyt hänet usein TV:ssä. Tuntuu uskomattomalta, mitä hän on saavuttanut jo niin nuorena”, McLeary sanoi.

”Luulen, että hän tulee pian huomaamaan kuinka kovia pelaajia Challenge Tourilla on. Viime vuonna mm. sellaiset kaverit kuin Edoardo Molinari ja Rhys Davies nousivat täältä Euroopan Tourille: se kertoo miten tärkeässä roolissa CT on pelaajan kehityksen kannalta”, skotlantilainen jatkoi.

Aviemoren turnaukseen on starttaamassa myös koko kiertueella pelaava suomalaisnelikko: Antti Ahokas, Roope Kakko, Mikko Korhonen ja Jaakko Mäkitalo.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje