Adam Scottin kalenterissa tuskin tilaa olympiagolfille - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour Australasia

Adam Scottin kalenterissa tuskin tilaa olympiagolfille

Adam Scottin pelillinen haaste on paluu lyhyeen putteriin. Totuttelu ei esim. Presidents Cupissa sujunut erityisen hyvin. Kuva: Getty Images

Entinen maailmanlistan ykkönen ja Australian toiseksi korkeimmalle rankattu pelaaja Adam Scott jatkaa kovien mielipiteiden laukomista olympiagolfista. Scott on jo aikaisemmin kertonut pitävänsä kisaa b-tason kinkereinä ja viime viikolla hän kertoi, ettei ole suinkaan varma omasta osallistumisestaan.

”Se ei ole millään tavalla keskiössä ensi vuoden aikataulutuksessani, joka rakentuu majoreiden ympärille. Eikä pieni lepo jossain välissä kuulosta ollenkaan huonolta”, Scott sanoi.

Scott on tyrkyllä Australian edustajaksi ensimmäisen kerran sitten vuoden 1904 pelattavaan olympialaisten golfkilpailuun. Kisan ”arvo” ei kuitenkaan Scottia sytytä, eikä peliformaatti liioin.

”Olisin halunnut nähdä vähän luovemman ratkaisun kuin 72 reiän lyöntipelin”, Scott laukoi.

”En oikein näe, miten yksi ylimääräinen kisa edistää golfia erityisellä tavalla vain siksi että kyseessä on olympiakilpailu”, hän jatkoi.

Scottin mielestä tapahtuman arvoa laskee merkittävästi se, että kisan osallistujalista ei tule olemaan paras mahdollinen, sillä kisaan pääsee maksimissaan neljä pelaajaa maata kohden olympiarankingin sijoilta 1–15 ja kaksi pelaajaa sijoilta 16–60.

”Jonkinlainen joukkuekilpailu, vaikka sekajoukkueilla, olisi ollut paljon kiinnostavampi ja ainakin erilainen”, Scott arvioi.

Scott on mukana torstaina aikaisin Suomen aikaa Australian Melbournessa käynnistyneessä Australian Mastersissa, jonka hän on voittanut kaksi kertaa.

Huntingdale Golf Clubilla pelattavassa kilpailussa on mukana kovia nimiä isäntämaasta, kuten Brett Rumford, Wade Ormsby, John Senden jaSteven Bowditch. Eurooppalaista osaamista edustaa Nicolas Colsaerts, jenkkien puolta pitää mm. huippuamatööri Bryson DeChambeau.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)