11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Westwood sitkein Kiinan marathonilla

Lee Westwood täytti mainiosti paikkansa varamiehenä Kiinan näytöspelikiertueella.

Lee

Shui On Land China Golf Challenge annetttiin nimeksi Kiinassa televisoidulle neljän tähden roundtripille ympäri maailman väkirikkaimman maan. Pelaajia lennätettiin ympäri maan seitsemälle eri kentälle joilla he pelasivat kullakin 2-3 reikää.

Lee Westwoodtuli viimetingassa Ernie Elsin tilalle. Rory McIlroy lähti kisaan suurimpana suosikkina, kolmaskin vieras oli englantilainen, Ian Poulter. Näiden ”puristuksessa” Kiinan mainetta puolusti Liang Wen-Chong.

Liang sekä Westwood päätyivät tulokseen 71 (-2) ja pelasivat uusinnan voitosta joka päättyi Westwoodin eduksi. Poulter (72) jäi lyönnin päähän, McIlroy (79) oli selkeästi jumbo.

”Uskoakseni menestyn hyvin Aasiassa sen johdosta, että sopeudun mainiosti poikkeaviin tilanteisin ja olosuhteisiin. Siitä on golfissa kaikilla tasoilla varsin paljon kysymys”, Westwood julisti kisan jälkeen maailmalle lähetetyssä tiedotteessa. Seitsemän päivän aikana kumppanukset pelasivat Shanghaissa, Zhengzhoussa,Pekingissä, Dalianissa, Chongqingissa sekä Dongguanissa. Lentokoneessa he matkustivat yhteensä 5600 kilometriä.

Lee Westwood on maailmanlistalla kakkosena. Kuluva kausi on ollut Koreassa ja Indonesiassa saavutetuista voitoista huolimatta ollut selkeä pettymys. Kaivattu major-voitto jäi uupumaan. US Openissa Westy oli kolmas, PGA Championshipissa kahdeksas ja Mastersissa 11:s. Kotikisa, British Open päättyi katastrofaalisesti karsiutumiseen kahden kierroksen jälkeen.

Rahalistan voitto on myös karkaamassa käsistä, Luke Donald on täysin omilla teillään. Kauden neljä viimeistä kisaansa Westwood pelaa Shanghaissa (2x), Dubaissa sekä Thaimaassa.

Teemu Tyry

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje