11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Rahapula haittaa Peter Erofejeffin valmistautumista ET:n karsintoihin

Peter Erofejeffin selkeä tavoite on European Tour ja tällä kaudella peli on kulkenut niin hyvin, että kyse ei ole pelkästä unelmasta.

Peter Erofejeff on pelannut tällä kaudella erinomaisesti ja voitti mm. Finnish Tourilla kaksi kilpailua. Syksyn myötä tahti vain parani ja Bogognossa Italiassa pelatussa ET:n esikarsinnassa mies sijoittui hienosti viidenneksi. Kolme ensimmäistä kierrosta oli kellosepän tarkkaa työtä tuloksella 69. Viimeisellä rundilla ote hieman herpaantui ja kokonaistulos oli -7. Sillä heltisi kuitenkin kirkkaasti jatkopaikka karsinnan seuraavaan vaiheeseen.

”Juuri eilen sain tietää oman pelipaikkani, joka on Lumine Golf Club Espanjassa. Se on noin tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta”, kertoo Erofejeff.

Valmistautuminen tuohon karsintaan on sujunut pelillisesti hyvin, mutta taloudelliset realiteetit ovat miestä askarruttaneet.

”Maanantaina olisi Challenge Tourin karsinnat Kööpenhaminassa ja haluaisin mennä sinne, mutta rahat puuttuvat. Tässä on pari päivää aikaa kerätä tuo potti kasaan ja onneksi pari kaveria tekee parhaillaan sen eteen töitä”, kuvailee Erofejeff ammattipelaajan arkea valmistautuessaan Vuosaaressa pelattavaan 2nd Annual PGA Oktoberfest –kilpailuun.

Challenge Tourin karsinta olisi hyvää valmistautumista marraskuun 7. päivänä alkaviin ET:n karsintoihin ja samalla se olisi myös takaportti, jos päätavoite ei toteudu.

Erofejeff on kauden aikana hionut lyöntiään Mika Piltzin kanssa ja yhteistyö on selkeästi tuottanut tulosta.

”Muutokset ovat periaatteessa pieniä, mutta toisaalta minulle isoja. Mika on maamme parhaita pallonlyöjiä ja hänestä on ollut iso apu. Tärkeintä on ollut, että olen saanut oikean ajatuksen peliini, sehän on ollut vähän sellaista vuoristorataa aiemmin. On tullut hyviä ja huonoja suorituksia”, kuvailee Patu muutosta.

European Tourin karsintojen osallistumismaksun Erofejeff on maksanut, vaikka rahat ovatkin olleet tiukassa. Myös suunnitelma itse kisaan valmistautumisesta on selkeä.

”Tarkoitus on mennä Espanjaan 10 päivän leirille ja pelata siellä yksi kisa ennen varsinaista päätapahtumaa. Suomessa sekä Vuosaaren että Pickalan kentät ovat olleet sateista huolimatta hyvässä kunnossa, joten olen päässyt täälläkin harjoittelemaan ihan riittävästi”, hän summaa.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)