11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Pulkkanen aloittaa matkan kohti European Touria

Tapio Pulkkanen tavoittelee kaudella 2013 sijoitusta Nordic Leaguen rankingin viiden parhaan joukkoon. Kuva VeVe Media.

Tämän kauden menestynein miesamatöörimme Tapio Pulkkanen teki pitkään harkitun päätöksen tällä viikolla. Hän siirtyy ammattilaiseksi. Pulkkasen kilpailukalenteri täyttyy lähtökohtaisesti Nordic Leaguen kilpailuista. Kotkalaisella on Pohjoismaiselle kiertueelle pelioikeus viimekesäisen Finnish Open -voiton myötä. Lisäksi hän pääsee näillä näkymin pelaamaan joitain Challenge Tourin kisoja Golfliiton villien korttien avulla. ”On niistä puhuttu, mutta tarkkaa määrää ei ole voitu vielä luvata”, Pulkkanen kertoo. Asian Tour ei innosta Lähikuukausien kalenterissa Pulkkasella on tammi-helmikuussa pari harjoitusleiriä Espanjassa. Maaliskuussa on ohjelmassa Golfliiton leiri, jolle myös Pulkkanen todennäköisesti pääsee mukaan. Nordic Leaguen kausi alkaa maaliskuun puolivälissä.

Hattu ei väisty sponsorilippiksen tieltä, Pulkkanen lupaa. Kuva: Anzel Oy

Hattu ei väisty sponsorilippiksen tieltä, Pulkkanen lupaa. Kuva: Anzel Oy

Monen suomalaisammattilaisen suosiman Asian Tourin karsinnat olisivat tarjolla tammikuussa, mutta ne Pulkkanen jättää väliin. Ratkaisuun on kaksi syytä. ”Ensinnäkin haluan nyt kehittää draivipeliäni. Se on ollut aiemmin vahvuuteni, mutta viimeiset pari vuotta se on ollut heikkous. Lyön kyllä pitkälle, mutta draivit eivät ole tarpeeksi tarkkoja”, Pulkkanen aloittaa. ”Lisäksi Nordic League on mielestäni parempi reitti edetä Euroopan tourille, jonne kuitenkin tähtään. Nordic Leaguesta voi nousta rankingin kautta Challenge Tourille ja sieltä edelleen ET:lle. Asian Tourilla ei ole muita kytköksiä Eurooppaan kuin yhteiskisat, jollainen pitäisi voittaa, jos aikoo päästä ET:lle”, kotkalainen miettii. Pulkkasen ensimmäisen ammattilaiskauden päällimmäinen tavoite onkin sijoittua Nordic Leaguen rankingissa viiden parhaan joukkoon ja saada sitä kautta kortti Challenge Tourille. ”Todennäköisesti olen silti mukana ET-karsinnoissa taas ensi syksynä”, Pulkkanen kuitenkin huomauttaa. Talouspuoli työn alla Kymen Golfia edustava Pulkkanen on napannut kaudella 2012 useita isoja voittoja ja osoittanut pärjäävänsä hyvin ammattilaistenkin joukossa. Vuosaaressa pelatun Finnish Openin Pulkkanen vei nimiinsä neljän lyönnin erolla seuraavaan. Syyskuussa hän meni ja voitti European Tourin karsintojen 1. vaiheen kisan Saksan Fleesenseessä. Amatööripuolella murskaavin esitys nähtiin Aulangolla lyöntipelin SM-kisoissa, jotka Pulkkanen voitti tuloksella 23 alle par’in ja 11 lyönnin erolla Erik Myllymäkeen. Ammattilaisena pelaaminen vaatii paitsi pelillistä osaamista myös rahaa, jonka kerääminen ei ole nykyoloissa helppoa. ”Talouspuoli on vielä työn alla ja siinä riittää hommia. Tavoite on saada sen verran tukijoita, ettei leirejä ja reissuja tarvitse itse maksella, mutta se setti ei ole vielä ihan valmis”, Pulkkanen myöntää. Yksi asia on kuitenkin varmaa. Pulkkasen tavaramerkkinä viime vuodet olleeseen hattuun voidaan myydä tukijan logo, mutta ”sponsorilippikseen se ei kyllä vaihdu.”

Pulkkanen sai pelioikeuden Nordic Leagueen heinäkuisen Finnish Open -voiton myötä.

Pulkkanen sai pelioikeuden Nordic Leagueen heinäkuisen Finnish Open -voiton myötä.

Draivit ja wedgepeli kuntoon Pulkkasen valmentajakuviot pysyvät ammattilaiseksi siirtymisen jälkeenkin ennallaan. Valmentajana jatkaa Kymen Golfin toimitusjohtaja-pro Tommi Nousiainen. ”Lisäksi päävalmentaja Staffan Johansson on jollain lailla mukana”, Pulkkanen kertoo. Golfliitolta on mahdollisesti tulossa myös taloudellista apua, ainakin leiritysten muodossa, uuden ammattilaistiimin myötä. ”Sellaisesta on alustavasti ollut puhetta. Lisäkseni tiimiin kuuluisivat Miro (Veijalainen) ja Tammisen Noora”, Pulkkanen kertoo. Pelillisesti Pulkkanen sanoo hakevansa edelleen kehitystä jokaisella osa-alueella. Nyt työn alla olevan draivauksen ohella Pulkkanen mainitsee toiseksi erityisalueeksi wedgepelin. ”Siihen haluan lisää tarkkuutta ja lyöntivalikoimaa. Ihannetilannehan olisi sellainen, että saisi hyvät draivit väylälle ja siitä wedgellä lähelle”, Pulkkanen naurahtaa. Janne Knuuti

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)