21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Pirjo Nuotio laskee aina pisteensä

Pirjo Nuotio on jäsenenä Ringsidessa, kierroksensa hän pelaa tasaisesti enimmäkseen pääkaupunkiseudun kentillä.

Pirjo Nuotiota ei ole vaikeaa saada golfkierrokselle. Saadessaan valita kentän, nousee Tali hyvin perusteluin kohtaamispaikaksi.

”Se on kotoani kivenheiton päässä ja kenttä on nopea pelata. Olen pyrkinyt siihen, että vähintään kerran vuodessa pelaan Talissa”, Munkkiniemeen asettunut Nuotio perustelee valintaansa.

Kameran pyöriessä alan ammattilainen kykenee nostamaan suoritustasoaan normaalista. Talin kahdeksannen reiän avauksessa backsvingi on rakentumassa perusasioiden osalta varsin hyvin kohdilleen.

Kameran pyöriessä alan ammattilainen kykenee nostamaan suoritustasoaan normaalista. Talin kahdeksannen reiän avauksessa backsvingi on rakentumassa perusasioiden osalta varsin hyvin kohdilleen.

Katselijoiden keskuudessa Suomen suosituimmaksi uuutisankkuriksi valitun Nuotion golfharrastus käynnistyi kaudella 1991 SHG:n Luukin kentällä pidetyssä Me Naiset-lehden tapahtumassa.

Seuraavalla kaudella hän hakeutui allekirjoittaneen oppilaaksi Keimolaan, jossa greencard tuli suoritetuksi erinomaisin arvosanoin.

Kummit tekevät hyvää

”Laji tempaisi mukavalla tavalla otteeseensa. Kehityin ripeästi, sain hyvän liikuntamuodon. Kentillä tapasi paljon ystäviä ja muista yhteyksistä tuttuja ihmisiä. Yritykset ja yhteisöt järjestivät tapahtumia, kisoissakin tuli menestystä”, Nuotio muistelee.

Lähes koko golfuransa ajan Nuotio on ollut aktiivinen, pitkäaikainen hallituksen jäsen Lastenklinikan Kummit ry:ssä.

Kummeilla oli päättyvälläkin kaudella kaksi hyväntekeväisyyskisaa, Hirsalassa sekä Linna Golfissa.

”Tärkeän asian puolesta on mieluisaa laittaa kortensa kekoon. Näiden kisojen tuotoilla on kyetty tekemään paljon konkreettisia asioita syöpäsairaiden lasten ja heidän vanhempiensa hyväksi.”

Vanha kantturakin kykenee pelaamaan

Kierroksen lämmittelynä toimi lounas HGK:n päärakennuksessa, johon vielä lokakuun alussakin oli löytänyt tiensä muitakin kuin golfaavia ruokailijoita.

”Se on hyvää kehitystä. Tali on keskeisellä paikalla, alueella on paljon kävellen ja pyöräillen liikkuvaa väkeä, joille golfkentän ravintola on mieluisa pysähdyskohde.

Pelin käynnistyttyä Nuotio kaivaa ykkösen viheriöllä tuloskortin taskustaan.

”Merkkaan edelleen kaikki tuloksen ylös. Pistemäärän kehityksen seuraaminen pitää mielen virkeänä ja on minulle tärkeä osa kokonaisuutta. Olen kilpailuhenkinen”, hän myöntää.

Pirjo Nuotio opetteli uransa alkuvaiheilla perusasiat varsin hyvin. Suoritus on edelleen tyylikkään ja tasapainoisen oloinen, mustia aukkoja lyöntien osalta ei ole havaittavissa.

Parhaimmillaan tasoitus oli 19,2 nyt se on luvussa 24,6.

Puhetyöläinen on innostavaa ja positiviista peliseuraa, harkitun puheen vastapainoksi tulee myös tunteen täyttämää kerrontaa ja analysointia

”Katso nyt, eikö ollutkin hyvä draivi. Nyt sain lanteen toimimaan kuten jo 90-luvulla asiaa käytiin läpi. Sinä et ikinä kehu minua lyönneistäni, itse pitää sekin puoli hoitaa,” Nuotio ”tykittää” hymy huulillaan.

Viimeisten vuosien aikana Nuotion pelimäärät ovat vähentyneet.

”Kierroksia tulee arviolta 15 pääkaupunkiseudulla ja joidenkin tapahtumien yhteydessä muuallakin. Olen koko urani ajan ollut greenfee-pelaaja. Tällä pelimäärällä on mukavampi kiertää eri kenttiä kuin sitoutua yhteen.”

”Vaikken tällä hetkellä pelaakaan niin aktivisesti kuin aiemmin, uskon kiertäväni viheriöitä vielä pitkään. Golf on siitä mukava peli, että tällainen vanha kanttura pysyy hyvin vauhdissa ja pelissä mukana. Tärkeä osa viihtymistä on myös se, millainen henki ja tunnelma kentällä ja ja klubilla vallitsee”, hän jatkaa.

Golfmarkkinointia suusta suuhun menetelmällä

Julkisuuden henkilönä Nuotio on aika-ajoin esillä myös golfharrastuksensa myötä.

”Golf on loistavaa liikuntaa kaikenikäisille, monipuolinen kilpailulaji sekä sosiaalisuudessaan monella tavalla ainutlaatuinen. Olen houkutellut kentälle ja harrastajiksi perheenjäsenten lisäksi ystäviäni ja tuttuja. Puhun golfista varmasti positiiviseen sävyyn, mutta en halua paasata lajista niille ihmisille, joita se ei kiinnosta.”

Kun keskustelu kääntyy siihen, miten golfia lajina pitäisi viedä eteenpäin, Nuotio nostaa esiin kaksi asiaa.

”Ihmisiä, nuoria ja vanhoja pitäisi saada kokeilemaan peliä harjoitusalueilla ja Paloheinän tapaisilla aloittelijoille suunnatuilla kentillä, joille on tilausta. Suusta suuhun viestitä golfareilta aloittelijoille on mielestäni parasta markkinointia. Kaverin vieminen kentälle on tehokkain tapa saada uusi harrastaja terveellä tavalla koukkuun hän muistuttaa.

Pistetulos jää tavoitellusta,mutta se ei vie hymyä Pirjo Nuotion kasvoilta.

Pistetulos jää tavoitellusta,mutta se ei vie hymyä Pirjo Nuotion kasvoilta.

Talin kierroksen aikana molemmille kertyy hyviä ja vaatimattomampia suorituksia. Greencardin myöntänyt opettava muistaa myös kehua suojattiaan, joka laskee klubitalolla nopeasti pisteensä yhteen.

”24 niitä kertyi. Jäi alle häpeärajan (30), mutta kyllä tämä kierros menee positiivisten kokemusten sarjaan”, Pirjo Nuotio summasi aurinkoisen iltapäivän saldon

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)