27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Näppistä ei lasketa

Näppis Leinosen vauhti ei kentällä hyydy, vaikka draivin kanssa on ikuisia ongelmia.Kuva Juha Hakulinen

Näppiksen seurassa ei voi olla vakavana montaa hetkeä. Paltamo Openin promoottori ja kentän pääomistaja palkitsi Näppiksen pro-amin hyvästä pelistä.

Näppiksen seurassa ei voi olla vakavana montaa hetkeä. Paltamo Openin promoottori ja kentän pääomistaja palkitsi Näppiksen pro-amin hyvästä pelistä.

Kainuun golfihme Markku ”Näppis” Leinonen nauraa leveästi, kun Paltamo Golfin toimitusjohtaja Reijo ”Retsi” Riihimäki ehdottaa pieniä vetopelejä seuraavalle päivälle pro-amiin. Näppis aavistaa, että nyt on tiedossa helpot eurot. Ennen pelejä Näppis ja Retsi kuitenkin pohtivat Paltamon kentän tulevia kunnostustöitä, joihin Näppiksellä on antaa hyviä vinkkejä.

Näppis on paltamolaisten keskuudessa pidetty ja arvostettu mies. Jopa niin arvostettu, että hänen kohdallaan on tehty poikkeus golfsääntöihin.

”Paltamossa on sellainen paikallissääntö, että täällä voi pelata viiden hengen ryhmässä, koska Näppistä ei lasketa, vaan se kuuluu luontoon”, Retsi sanoo pilke silmäkulmassa.

Retsi on laittanut pystyyn kauden rahakkaimman Audi Finnish Tourin osakilpailun, jota edeltää kaksi ProAm-tapahtumaa, joihin Näppis osallistuu molempiin. Ensimmäisen päivän henkilökohtaisessa kilpailussa Näppis kiersi tuttuakin tutumman kentän 78 lyönnillä. Tasoituksellisessa kilpailussa sillä irtosi kolmas sija.

Toisen ProAmin jälkeen Näppis istuu kavereidensa kanssa klubin terassilla. Pöytäseurueeseen kuuluvat Näppiksen lisäksi Pertti Pyykkönen, Ari Moisanen, Alpo Lasila,Pasi Matilainen ja Jouni Määttä. Nyt on oiva hetki kysellä miesten kuulumisia.

”Peli sujui vähän alakanttiin. Ei pahasti, melko normaalisti. Putti ei oikein toiminut”, vuonna 2008 kaikki Suomen golfkentät kiertänyt Näppis analysoi päivän esitystään.

Yksi pelin osa-alue on tökkinyt hänellä koko uran ajan.

”Minulla on aina ollut draivin kanssa ongelmia. Ei se lennä minnekään, ei se ole ikinä lentänyt minnekään. Pysyyhän se pelissä, mutta ei se lennä minnekään”, Näppis jatkaa.

Paltamo Openin voittajaa kysyttäessä herraseurue nostaa esille kokeneiden pelimiesten nimet. Listalla vilahtaa nimet Mäkitalo, Tuovinen ja Erofejeff. Myös kisan ratkaisupaikat ovat jo ennalta tiedossa.

”Kymppi, kaksitoista ja seitsemäntoista. Ne ovat vaikeat. Sade ja tuuli tekevät vielä lisää vaikeutta. Viime vuonna tuli katastrofeja huippupelaajillekin”, Jouni Määttä tietää.

Tärkein vinkki tulee kuitenkin Näppikseltä.

”Pidä pallo pelissä, se ratkaisee.”

Kainuussa elämä jatkuu Paltamo Openin jälkeen normaalilla kaavalla. Näppis suuntaa joulukuun alussa Thaimaahan pelaamaan ja lomailemaan. Talvikentän hiominen alkaa loman jälkeen tammi-helmikuussa, helmikuun alusta kenttä on kaikille avoinna niin pitkään, kun lumi kantaa pelaajan..

Juha Hakulinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje