27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Jenni Kuosan peliura päätöksessään

Jenni Kuosa voitti amatöörinä mm. alle 21-vuotiaiden SM-kultaa.

Jenni Kuosa pelasi viimeisen LET-kisansa syyskuussa Teneriffalla. Parhaaksi yksittäiseksi saavutukseksi uran aikana jäi yhdeksäs tila Finnair Mastersissa, Sveitsissä Kuosa oli kymmenes.

Jenni on samaa ”vuosikertaa” (2004) LET:lla kuin Ursula Wikstöm ja Minea Blomqvist.Kolmikko sai kortin syksyn 2003 karsinnoista. Tosin Kuosa ja Blomqvist jäivät niukasti varsinaisen rajan väärälle puolelle, mutta saivat silti pelata koko kauden. Blomqvist räjäytti tulokasvuonnaan potin isosti ja hänet valittiin vuoden tulokkaaksi.

Kuosan taival on ollut kuoppaisempaa, karsintoihin hän on joutunut osallistumaan monasti tuon jälkeenkin

Huippuhetki oli myös World Cupiin osallistuminen, samassa ryhmässä pelasivat USA:n legendat Julie Inkster sekä Meg Mallon. Vielä tämänvuotisessa Slovakian kilpailussa Kuosa johti ennen viimeistä kierrosta, mutta putosi keskikastiin ”putterin jäädyttyä”.

”Kaikkeni pistin peliin, ehkä toisinaan elämä pyöri liikaakin golfin ympärillä. Jatkoin varsin pitkään, vaikka menestys ei vastannut odotuksiani. Uskoin, että läpimurto jossain vaiheessa tulee”, 35-vuotias Kuosa kertoo.

Kuosa tunnettiin jo juniorivuosinaan tunnnollisena harjoittelijana ja erinomaisena pallonlyöjänä. Allekirjoittaneella oli ilo toimia hänen valmentajanaan seitsemän vuoden ajan 1993-1999. Jenni oli ja on edelleen valmentajan ihanneopppilas, kuuliainen, mutta samalla analysoiva ja useasti opetuksen sisällön terveellä tavalla kyseenalaistava

Ilahduttava on se, että Kuosa aikoo kouluttautua valmentajaksi. Varsinkin nais-ja tyttöoppilailla on huutava pula samaa kieltä puhuvista, myös kilpagolfin arjen nähneistä valmentajista. Kuosa aikoo koulutttautua ammattiinsa perusteellisesti, joko Suomen PGA:n järjestelmän kautta, tai ulkomailta oppia hakien.

”Kokemusta ja oppia on kertynyt matkan varrella. Näitä haluan jakaa eteenpäin, uskon, että varsinkin naisille ja tyttöjunioreille minulla on paljonkin annettavaa”, Kuosa jatkaa.

Talvikauden aikana Kuosa aloittaa opetustoimintansa Espoon Golfareenassa. Varsinaisen peliuransa aikana hän edusti VGS:aa sekä Espoon Golfseuraa.

Suomalaisnaisten rivit LET:lla ovat harvenneet uhkaavasti. Pia Koivuranta kuului Tourin kalustoon 2000-luvun alkupuolella yhdessä hieman myöhemmin pinnalle nousseiden Ursula Wikströmin, Jenni Kuosan, Riikka Hakkaraisen ja Minea Blomqvistin kanssa. Kaisa Ruuttila nousi mukaan muutamaa vuotta myöhemmin. Koivuranta ja Hakkarainen ovat jo laittaneet pillit pussiin Kuosan tavoin. Kaisa Ruuttila on ollut koko kauden poissa selkävamman takia. Ursula Wikströmin niska on vihoitellut ja vienyt hänet sairasosastolle syksyn kisoista. Ruuttilan ja Wikströmin paluun ajankohdasta kentille ei tässä vaiheessa ole varmuutta.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    mai says:

    Harmillista, että Jenni lopettaa. Tänä vuonna on kivasti näkynyt menestystä, joten yllätyksenä tuli. Hienoa on sen sijaan se, että Jenni rupeaa valmentamaan ja erityisesti se, että hakee siihen koulutuksen. Valitettavan usein ammattipelaajasta ei ole tavallisten golfarien opettajaksi, täytyy olla taito opettaa, taito pelata ei riitä. Golfareenan käyttäjällekin hyvä uutinen =).