25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Jaakko Mäkitalo toipilaana

Ursula Wikström ja Jaakko Mäkitalo olivat messuilla Golfliiton osastolla. Unski matkaa Marokkoon ja Jaska silmäleikkaukseen.

Olkapää on vaivannut Mäkitaloa aina silloin tällöin, mutta pahimmilleen se äityi aivan väärällä hetkellä eli Asian Tourin karsinnoissa.

”Erityisesti osumassa ja saatossa tuntui siltä, että joku repii kättä irti. Buranan voimalla pelasin pari kierrosta ja jos ei olisi ollut niin tärkeä paikka, olisi jättänyt homman sikseen”, kertaa Mäkitalo tunnelmiaan golfmessuilla.

Ei muuta kun leikkuriin: olkapäässä oli ahtauma ja jänne ei päässyt liikkumaan kunnolla. Toipumisennuste on 4-6 viikkoa ja sen jälkeen mies pääsee jälleen mailan varteen. Ja kun pakollinen tauko tuli, päätti Mäkitalo myös mennä silmien laserleikkaukseen.

”Mulla on hajataittoa ja en näe esimerkiksi draivin pomppuja kunnolla, kun pallo putoaa maahan. En myöskään koskaan ole ollut mikään loistava puttaaja ja olen miettinyt, että haittaako tuo silmien ongelma linjojen lukemista”, pohti Mäkitalo.

Mies myöntää suoraan, että molempien silmien leikkaaminen vähän jännittää. Jaska jopa etsi Googlesta, millaisia kokemuksia ihmisillä oli leikkauksesta ja oliko kaikki mennyt hyvin.

”Löysin vain yhden tapauksen, jossa leikkaus ei ilmeisesti ollut onnistunut.”

Kunhan työkalu on taas kunnossa, aikoo Mäkitalo suunnata jonnekin lämpimämpään harjoittelemaan ruoholle. Koska Asian Tourin karsinnoista irronnut korttia, kilpailukalenteri täyttyy kotimaisista ammattilaiskisoista ja Challenge Tourin kilpailuista, jos hän saa Golfliitolta villejä kortteja.

”Aasiasta ei ole sellaisia irronnut. Sielläkin on oma alempi kiertue, johon pääsisin mukaan, mutta reissut ovat pitkiä ja kalliita suhteessa palkintorahoihin”, kertoo Mäkitalo.

Ursula Wikström lähtee Marokkoon

Messuilla Golfliiton osastolla oli myös Ursula Wikström,joka on pidempään ollut terveytensä kanssa on/off –tilanteessa.

Parhaillaan pelattavaan Kiinan kisaan Ursula ei lähtenyt pitkän matkan takia, mutta myöntää, että on viikolla muutaman kerran miettinyt, oliko päätös oikea.

”Nyt lähden sunnuntaina Marokkoon. Olkapään ja niskan seutu on ollut muutaman viikon hyvässä kunnossa, mutta nyt tuli juuri pieniä oireita. Katsotaan, miten tämä tästä lähtee”, kuvaili Wikström tilannetta.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    J-P Salakari says:

    Multa oeperoitiin molemmat öögat viitisen vuotta sitten (siis samalla kerralla, aikaa meni alta tunti) ja se meni kuin strömsössä! Seuraavana aamuna olin merkkamaassa kenttää Lohjalla FT:tä varten. Kun kerroin yhdelle brittikaverilleni että kävin ”laser operationissa”, kaveri ei ymmärtänyt… Selitin asian ja kaverikin oivalsi: ”ou, you mean a laser treatment…” Eli britit puhuvat hoidosta, eivät operaatiosta, kuvaa hyvin hommaa! Omasta kokemuksesta sanoisin että tuo reissu oli lähempänä parturissa kuin hammaslääkärissä käyntiä. Ja oli paras mahdollinen investointi minkä aikuinen ihminen itseensä voi tehdä! -jp- PS. Mä kävin Eiran sairaalassa ja operaation suoritti varmaan Suomen kokenein ”alanmies”, Harri Koskela. Hyvin se Mäkkäri menee.