27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Jaajo Linnonmaalla on tyttöystävä bägissään

Jaajon tyttöystävä gofkentillä on "jigger" nimeä kantava chipperi

Kädet

Kädet työntyvät eteen ja ranteet toimivat vielä hivenen vajavaisesti. Jaajo Linnonmaan avauksissa on toimiva fade.

Jaajo Linnonmaa on valjastettu Finnair Mastersin järjestäjien ja tämän yhteistyökumppanin Radio Suomi Popin kautta innostamaan ihmisiä Finnair Masters Challengen pelaamiseen.

Jaajo kirjaa kilpailun sivuille kaikki kesän aikana pelaamansa kierrokset. Sivuille on rakennettu myös oma Jaajo-haaste, sarja joka on tarkoitettu nimenomaisesti Radio Suomi Popin kuuntelijoille.

-Nämä tulokset osallistuvat myös oikeaan kisaan. Minun sarjani pelaajen esityksiä on tarkoitus nostaa lähetyksissä esiin, palkintojakin on luvassa. Ei voi tietää vielä sitä kaikikea mitä on edessä. Minut on helppo innostaa uusin juttuihin, varsinkin jos niihin liittyy pelaamista, hän myöntää.

Jaajon aamushowt elävät vahvasti hetkessä. Hän ei koskaan suunnittele lähetyksiään edellisinä päivinä, vaan hakee aiheensa vasta tuoreina aamuyöstä ennen lähetystä.

Jaajo kiirehti Finnair Masters Challengen avauskierrokselleen Taliin suoraan studiosta. Tiiauspaikalla häntä oli kannustamassa Minea Blomqvist joka aidon oikeasti on Suomi Popin vakiokuuntelija. Jaajoa hän ei kuitenkaan ollut koskaan tavannut.

”Ai hänkö se on? No kiva nähdä kasvotkin niin osaa yhdistää kun seuraavan kerran kuulee, Minni mietti selkeästi hämmästyneen oloisena massiivisen pitkätukan astellessa kohden tiiauspaikkaa.

Yhteiskuvan jälkeen Jaajolla oli jo ykkösen viheriöllä käsitys golftähdestä.

”Tuon naisen ympärillä on käsittämätön karma, ihan maaginen. Minä havaitsin sen heti, vaikutti upealta tyypiltä muutenkin, Jaajo luonnehti oma-aloitteisesti parin minuutin tapaamista ensimmäisen reiän viheriöllä puttien välissä.

Faden kanssakin pystyy elämään

Jaajo Linnonmaa on pelannut golfia parikymmentä vuotta. Harvakseltaan, mutta kuitenkin joka vuosi vähintään muutaman kierroksen. Tasoitus on 22, kierroksen aikana on aina pikku vetoja menossa.

-Vanhemmat veivät Espoon Golfseuran junnutoimintaan mukaan. Taisi olla joku kesäleiri. Siitä se lähti. Ikimuistoisimmat golfhetkeni olen kokenut 12-vuotiaana Espanjassa. Kaverini joka on kotoisin Kokkolasta pyysi minut seurakseen talvileirille. En vieläkään ymmärrä, kuinka vanhempani laskivat meidät matkaan.

-Olihan siellä vanhempiakin mukana, mutta tuon ikäiselle koltiaiselle se oli reissu jossa koettiin kentän ulkopuolellakin monet jutskat ensimmäistä kertaa. Aika villiä menoa. Käytännön ongelma liittyi väärinkäsitykseen. Olimme kuvitelleet, että meille ilmoitettu pelimaksu koski koko viikkoa, mutta se olikin päivägreenfee. Siinä sai sitten äiti tehdä töitä lähettäessään lisää rahaa Espanjaan, Jaajo muistelee.

-Suosikkipelimme kaverien kanssa on ”pankki”. Tärkeintä on kuitenkin se, että pää saa tuulettua muutaman tunnin hyvässä porukassa. Pelaan paljon isäni kanssa, myös tyttöystävä on suorittanut greencardin. Sen olen kyllä havainnut, että minusta ei ole tämän lajin opettajaksi.

Muiden harrastamiensa liikuntalajien kautta Jaajolla on fyysiset eväät lyödä palloa pitkälle. Avaukset ovatkin parasta osaamista, ”puukätisestä” otteesta huolimatta pallo lentää, mutta lähes poikkeuksetta melkoisella fadella joka syö tehoja.

-Keskustelin asiasta Vihdin valmentajan Jarkko Raskin kanssa. Hän sanoi melkoisein osuvasti, että ”sinun täytyy vaan Jaajo opetella elämään tuon fadesi kanssa”

Jaajon pelin uuri vahvuus on se, että radiomies osaa visualisoida suorituksensa, nähdä etukäteen pallon lentokaaren.

-Tuosta noin puiden yli ja keskelle väylää, hän piirteli jo Talin kakkosella joka on valittu maamme 18 parhaan reiän joukkoon.

Suunnitelma toteutui, tuloksena oli yhden putin myötä tuloskorttiin par.

Lähipelissä gripin haasteet rankaisevat rajummin. Kauden ensimmäisellä kierroksella ”ruosteisuus” on osittain ymmärrettävää, mutta muutaman tunnin sparrauksella, tuntien ottamisella ja treenaamisella Jaajolla olisi oivat mahdollisuudet menestyä huomattavasti nykyistä paremmin pankkipeleissään.

-Mun ehdoton lempparimaila on chipperi nimeltään ”Jigger” jonka isä on tuonut Skotlannista aikoinaan. Se on käytännössä tyttöystäväni kentällä. Kaikki pelikaverit haluaa aina hiplata sitä, onneksi en ole kovin mustasukkainen luonteeltani.

Talin kierroksella Jaajo saa tuloksekseen 103 lyöntiä.

-Tämä oli ihan hyvä kierros, olin positiivisestikin yllättynyt nimenomaan draiveista.

Kentällä saa viihtyä

Hänen aamushownsa radiossa on miesten keskuudessa maamme suosituin. Miehellä on seitsemän vuoden mittainen ura radiossa, tämän lisäksi hän vetää juontokeikkoja, on järjestänyt 2000 osallistujaa ensimmäisellä kerralla keränneen Extreme Run –kisan Vantaalla ja vienyt projektinsa kautta Vermon raveihin omalla tilausbussillaan valtavan määrän uusia ihmisiä.

-Ihan helkutin palkitsevaa hommaa monella tavalla. Kanavan kautta olemme saaneet valtavasti uusia kävijöitä raveihin, bussissa ja katsomoissa on tunnelmaa. Kun me kannustamme äänekkäästi hevosiamme ja iloitsemme voitoista, tarttuu tämä selkeästi myös vanhempiin raveissa kävijöihin. Ja itse olen ihan innoissani, tällainen ”ultimaattinen gamblaaja” kun olen niin kaikki pelaaminen sytyttää, Jaajo myöntää

Idean Extreme Run-kisaansa Jaajo sai Saksasta, hän kolkutteli alkuun Helsingin kaupungin liikuntaviraston ovia, mutta päätyi lopulta Vantaalle jossa myös toinen kisa oletettavasti pidetään vuonna 2011.

-Hurjan hyvä tapahtuma, osallistujia ja katsojia riitti. Jälkipelit vetivät paikallisen ravintolan täyteen, kansa liikkui. On mukava olla innostamassa ja kehittämässä uusia juttuja, Jaajo tietää.

Sielujen

Sielujen sympatiaa Talissa. Jaajo tuntee Minnin karman tätä halatessaan.

Edellytykset golfprojektin onnistumiselle ovat varsin hyvät, sillä Jaajo jos kuka osaa innostaa ihmisiä omalla räväkällä tyylillään.

-Golf on upea ja monipuolinen laji. Sen vanhoja perinteitä on syytä kunniottaa, toisaalta saa ja pitää olla monenlaisia golftapahtumia joihin ihmiset tulevat kokemaan ja viihtymään yhdessä. Mun ehdoton suosiki on ravintola Cuban järjestämä tilaisuus jossa on kierroksen aikana monenmoista ohjelmaa, tarjoilua, cheerleadereita ja rento tunnelma. Voisin ajatella joskus olevani mukana järjestämässä omaa golfskabaa , pakkomielteeksi tämä ei vielä ole noussut, mutta mietitään, hän lupaa.

Golfin pelaamisestaan hän ei projektin myötä aio ottaa stressiä. Edessä on mm. viikon matka Etelä-Afrikkaan , jalkapallon MM-kisoihin. Ravit ja golf yhdistyvät mm. Mikkelin St.Michel-ajoissa joita edeltää perinteinen golfkisa.

-Sinne on pyydetty ja toivottavasti ehdinkinTuskin voitan Finnair Mastersin kokonaiskisaa, mutta haluan innostaa paljon uusia ihmisiä tähän leikkiin. Enkä pistäisi pahaksi jos pääsisin kerran kiertämään edes muutaman reiän Minni Blomqvistin kanssa, hän haaveilee.

Jaajolla on myös selkeä käsitys siitä, minne hän suuntaa mikäli voittaa Finnair Masters Challengessa viikottain arvottavan Euroopan lennon.

-Prahaan. Itse olen ollut siellä useasti, mutta tyttöystävälle kerta olisi ensimmäinen, Jajo määrittää ja suuntaa kiireellä kodin kautta pokeriturnaukseen tyydyttämäään pelihimoaan.

Radio Suomi Popin Aamulypsy on kuultavissa arkisin kello 6-10.

Huonot aviomiehet ja Ripa puolustavat Finnair Masters Challengen voittoa

Beatriz

Beatriz Recarin kanssa pelaamaan Taliin? Se voi onnistua Finnair Masters Challengessa menestymällä.

Finnair Plus-kortin omistajille on kesällä tarjolla todella kiehtova kisa johon voi osalllistua jokaisella pelaamallaan kierroksella Suomessa. Aiempina vuosina Finnair Masters Challenge on jo vakiinnuttanut paikkansa suurimpana amatööreille tarkoitettuna viikkokilpailuna, nyt alkavasta koetoksesta odotetaan osallistuja-sekä kierrosmäärältään taas ennätyksellistä.

Odotuksille on hyvät perustelut, tietoisuus kisan olemassaolosta ja loistavista palkinnoista ei luonnollisestikaan ole vielä tavoittanut kaikki potentiaalisia osallistujia.

-Saamamme palautteen avulla olemme parantaneet joitain yksityiskohtia, sekä saaneet palkintopöytään lisänä kaikkien osallistuvien kesken elokuun lopulla arvottavan tasokkaan matkan Espanjaan, kertoo Golfpisteen toimitusjohtaja Sami Markkanen.

Kilpailuun voi lähteä joko vain henkilökohtaiseen sarjaan mittauttamaan osaamistaan ja arpaonneean, tai myös joukkuekisaan jossa on kuhunkin tiimiin kuuluu 2-3 henkilöä. -Mukaan voi ilmoittautua myös matkan varrella. Mitä aiemmin sen tekee, sitä paremmat mahdollisuudet on pärjätä kokonaiskisassa. Kymmenestä kisaviikosta kaheksan parasta tulosta otetaan mukaan, näiden perusteella ratkeavat ne kolme henkilökohtaisen sarjan parasta sekä voittanut joukkue, jotka saavat varsinaisen unelmapäivän, illan ja yön Finnair Mastersin pro-amin yhteydessä, hehkuttaa Markkanen.

Voittajat pelaavat Finnair Mastersin pro-amin yhdessä kovan ammattilaisen kanssa, osallistuvat kutsuvieraina ohjelmalliseen gaalaillalliseen ”oikeiden pelaajien” kanssa ja saavat vielä halutessaan majoituksen Kalastajatorpalla aamiaisella.

Minea

Minea Blomqvist ja Ursula Wikström kertovat tänään maanantaina Talissa kuulumisistaan ja osallistumisestaan kuudetta kertaa pelattavaan Finnair Mastersiin.

Kisaan pääsee mukaan ilmoittautumissivun kautta. Pelaajan on oltava Finnair Plus-jäsen . Rekisteröitymisen jäsenyyteen voi tehdä kisan sivujen kautta ja aloittaa pelaamisen välittömästi. Lisämielenkiintoa ja motivaatiota pisteiden ja kierrosten keräämiseen tulee useimmille siitä, että he kuuluvat johonkin joukkueista joilla on varsin persoonallisia nimiä ja tunnuslauseita. Mikäli Sinulla ei ole omaa kolmen hengen tiimiä, voit hakea paikkasi jostain avoimesta tiimistä joita näkyy listoilla.

Edellisvuonna joukkuekisan voiton vei tiimi ”Huonot aviomiehet ja Ripa” joka on jälleen mukana. Joukkueen muodostavat Mikko Alatalo ( ei kansanedustaja/laulaja), Jukka Poidukkin sekä Risto Hämäläinen. Kunkin tasoitus on nelosen pinnassa.

Mutta miksi Risto ei viimevuonna täyttänyt määritettä Huonot aviomiehet? ”Minä kun en ole aviossa, nämä muut ovat”, kuului Risto Hämäläisen vastaus pelin jälkeisillä gaalaillallisilla. Mikäli minä olisin amatööri, ilmoittautuisin välittömästi mukaan tiimillä ” TT ja koko kesän Suomen kenttiä kiertävät apupojat”

Kilpailuun on lähdössä mukaan myös suosittu radioääni, Suomi Popin aamujuontaja Jaajo Linnonmaa joka avaa Finnair Masters Challenge kautensa maanantaina Talissa pelattavalla kierroksella. Jaajo on luvanut innostaa kuulijoitaan mukaan kisaan ja raportoida peleistään sekä kisasta lähetyksien aikana.

Teemu Tyry

Radio Suomi Pop

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje