10 kysymystä Peter Hagströmille - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

10 kysymystä Peter Hagströmille

Peter Hagström on viettänyt urallaan tuhansia tunteja driving rangella. Nämä ahkerat harjoittelijat on kuvattu Pickalassa.

1. Mitä kuuluu golfpro Peter Hagström? Kiitos kysymästä, hyvää kuuluu. Odotan ulkokauden alkua kärsimättömänä. Otamme varaslähdön kauteen huhtikuussa Nurmijärven nuorten pelaajien kanssa Espanjan leirillä.

2. Olet vastannut jo 14 vuotta Nurmijärven Golfklubin valmennustoiminnasta. Kuinka kuvailisit työmaatasi? Nurmijärvi on erittäin motivoiva paikka tehdä töitä. Yhteistyö seuran ja jäsenistön kanssa on ollut tiivistä alusta alkaen ja seura tarjoaa hyvät resurssit valmennustoimintaan. Hyvä ilmapiiri ja yhteistyö tekevät työstä innostavaa. Nurmijärven toimitusjohtajalla Esa Meriläisellä on erittäin suuri rooli kaiken tämän mahdollistajana.

3. Minkälaisilla teeseillä luotsaat golfkouluasi, toisin sanoen mikä on opetuksesi punainen lanka?

Opetukseni perustuu pelaajan yksilöllisten ominaisuuksien hyödyntämiseen. Alusta lähtien tehdään tulkinta siitä, mikä kehon oma käsiala on. On kyseessä sitten tulevaisuuden nuori kilpapelaaja, ammattilainen tai aloitteleva golffari, hyödynnetään kehon ominaisuuksien lisäksi myös henkilön luontaista tapaa oppia ja hahmottaa asioita.

Peter Hagström. Kuva: NGK

Peter Hagström. Kuva: NGK

4. Kuinka hyvin nurmijärveläiset löytävät tänä päivänä ammattimaiseen golfopetukseen?

Nurmijärvellä on erittäin laaja valmennustoiminta. Lapsille ja nuorille on neljä eri tasoryhmää ja aikuisille yhdeksän eri valmennusryhmää, joilla on säännölliset treenit. Lisäksi meillä on kurssitoimintaa kaiken ikäisille sekä erilaisia klinikoita ja toki myös yksityisopetusta ja pienryhmäopetusta niitä haluaville. Kaiken kaikkiaan Nurmijärven jäsenistö on erittäin aktiivista porukkaa.

5. Mikä on käsitykseksi mukaan tavallisen harrastajan yleisin tekniikkavirhe?

Yleisimmät tekniikkavirheet lähtevät pelaajan stanssista, gripistä ja alkuasennosta. Nämä aiheuttavat moninaisia vääriä liikemalleja. Toisin sanoen laittamalla perusasiat kuntoon saadaan lyöntiin oikea liikejärjestys ja sen lisäksi, että saadaan paras tulos, saadaan myös vähiten kehoa kuormittava tapa lyödä palloa.

6. Kuinka suomalainen golfopetus on muuttunut vuosien varrella?

Golfopetus maailmalla on kehittynyt erittäin paljon viimeisen kymmenen vuoden aikana. Suomessa mennään monesti vielä vanhoilla opeilla, jotka on maailmalla syrjäytetty jo 10-15 vuotta sitten. Toivon suomalaisten golfopettajien kääntävän katseensa erityisesti Yhdysvaltoihin ja hakevan sieltä uudempaa tietoa ja osaamista.

7. Käyt Floridassa säännöllisesti Mike Adamsin koulutuksessa? Mikä on ammatillisesti tärkeintä, mitä Adams on sinulle tarjonnut? Mike Adams on yksi maailman parhaita golfvalmentajia, joka on vuosia tutkinut golfsvingiä ja erityisesti sitä, miten pelaajien keho toimii ja miten löytyy optimaalinen tapa lyödä palloa. Esimerkiksi pitkä ihminen, jolla on pitkät raajat, svingaa eri radalla kuin keskimittainen kaveri.

Mike on toiminut mentorinani kolmentoista vuoden ajan. Hän on opettanut minulle syy-seuraussuhteet ja miten saada asiat toimimaan helposti ja nopeasti ilman teoreettisia keskusteluja. Samaa olen pyrkinyt siirtämään omille valmennettavilleni. Haluan, että he ymmärtävät oman svinginsä ja tietävät miksi asiat tehdään niin kuin tehdään.

Henri Satama on yksi Peter Hagströmin valmennustyön helmistä.

Henri Satama on yksi Peter Hagströmin valmennustyön helmistä.

8. Toimit myös Suomen PGA:n eli maamme golfammattilaisjärjestön kouluttajana. Kuinka kotimaisella valmentajakoulutuksella menee?

PGA:n kouluttajaverkostoon on koottu hyvä tiimi, jossa yhdistyvät erilaiset osaamiset tehokkaalla tavalla. Pyrimme luomaan suomalaisen golfvalmennusmallin, jonka avulla PGA:n jäsenet voivat kehittää omaa ammattitaitoaan.

9. Kuinka monta kansallisen kilpatason valmennettavaa sinulla on tällä hetkellä?

Tällä hetkellä minulla on tusinan verran omia valmennettavia kilpatason pelaajia. Lisäksi toimin asiantuntija-apuna muiden valmentajien ja heidän pelaajiensa kanssa. Näitä pelaajia on myös noin tusinan verran.

10. Minkälaista golfkautta 2012 odotat?

Golfkaudelta 2012 odotan muutaman pelaajan osalta läpimurtoa. Nurmijärvellä järjestetään tällä kaudella seurajoukkueiden SM-kisat, joka on meillä yksi kesän kohokohdista. Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje