26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

VG kyllästyi tökkivään yhteistyöhön ja hankki Kahilanniemen kentän

Kahilanniemi tarjoaa Lappeenrannassa jatkossakin hyvät puitteet aloittelijoille ja junioreille tai vaikkapa iltaysistä kiinnostuneille.

Viipurin Golf on hankkinut Kahilanniemen yhdeksänreikäisen golfkentän harjoitusalueet, vesirangen ja niin sanotun pienen klubirakennuksen omistukseensa Golden Swing Lappeenranta Oy:ltä.

VG vuokrasi kentän kokonaisuudessaan itselleen viime kauden ajaksi ja vastasi sen pyörittämisestä. Kokemus antoi uskoa sille, että hankinta kantaa hedelmää jatkossakin, sillä viime kaudella pelaajamäärät kasvoivat Kahilanniemessä huimat 103 prosenttia.

”Sopimus ei syntynyt helposti, mutta pääsimme VG:n kannalta erittäin suosiolliseen lopputulokseen”, sanoo VG:n toimitusjohtaja Terhi Salminen.

Hän myöntää, että suurin syy hankintapäätökseen oli se, ettei yhteistyö Golden Swingin kanssa toiminut missään vaiheessa halutulla tavalla.

Salmisen mukaan kaupungin sydämessä sijaitsevaa yhdeksänreikäistä golfkeidasta on tarkoitus kehittää aloittelijoiden tutustumiskohteena ja pelikenttänä sekä juonioripelaajien koulutuskohteena. Aktiiviharrastajille kenttä on omiaan etenkin iltaysejä ajatellen.

Pertti AhokasOpetustoiminnasta vastaa jatkossakin PGA pro Pertti Ahokas. Kesällä kentällä opettaa myös entinen ammattilaispelaaja Sofia Aitala. Salminen lupailee, että myös kentänhoidon puolelle tulee vahvistuksia kesätyöläisten muodossa.

Kiharainen tausta

Kahilanniemen kenttä on palvellut lappeenrantalaisia golfareita jo pitkään, mutta läpi 2010-luvun sen tulevaisuuden yllä on seilannut tummia pilviä.

Golden Swing Lappeenranta Oy teki 2009 VG:n kanssa 10 vuoden maanvuokrasopimuksen Kahilanniemen alueesta ja rakensi sinne golfharjoituskeskuksen. Sopimuksen mukaan yrityksen oli tarkoitus vastata myös Kahilanniemen palveluiden tuottamisesta ja kehittämisestä.

Alunperin venäläisomisteinen Golden Swing ajautui talousvaikeuksiin uuden, melko massiivisen klubirakennuksen kanssa, eikä se ole ollut halukas jatkamaan toimintaa Kahilanniemessä entisin ehdoin, sillä toiminta ei ole osoittautunut taloudellisesti niin kannattavaksi kuin kuviteltiin.

Kahilanniemen erikoisuus on katettu range, jolta lyödään kohti Saimaan aaltoja.

Kahilanniemen erikoisuus on katettu range, jolta lyödään kohti Saimaan aaltoja.

Lappeenrantalainen Jukka Suninen osti Kolikeskus Oy:n kautta 51 prosenttia Golden Swingistä lokakuussa 2013. Sen jälkeen meneillään on ollut keskustelu siitä, kuka ja millä ehdoin paikkaa pyörittää.

Nyt solmittuun kauppaan suuri klubirakennus ei kuulu. Viipurin Golfin toimitusjohtaja Terhi Salmisen mukaan VG:llä ei myöskään ole Golden Swingin omistukseen jäänyttä rakennusta kohtaan mitään mielenkiintoa.

Tuoreimpien suunnitelmien mukaan ”isoon klubirakennukseen” on tulossa lounasravintola, joka tietysti palvelee golfareita siinä missä muitakin asiakkaita.

Kahilanniemen pikkuklubille tulee kahvila, josta saa kahvia, pikkusyötävää ja golftuotteita. Isolta klubilta saadaan tarvittaessa toimitettua ruokaakin esimerkiksi ryhmille, Salminen lupaa.

Kahilanniemen kenttä pärjäsi viime syksynä julkaistussa Golflehden Kenttärankingissa varsin hyvin. Se keräsi oivat pisteet etenkin esteettisyyden, ilmapiirin ja viihtyvyyden sekä hinta-/ laatusuhteen osalta.

Lue Golfpisteen juttu Kahilanniemestä viime syksyltä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje